Bélféreg tünetei

Most ebben a postban nem az emberen hanem az emberben élősködő férgekről, főként a bélférgességről lesz szó.
A bélférgekről mint a többi más élősködőről szintén nagyon sok a tévhit és nagyon kevés a hiteles és átfogó információ a netről.
A bélféreg egy parazita amely csak a gazdaszervezetben tud életben maradni. A gazdaszervezet lehet akár állat vagy ember is. Sokak szerint a paraziták jelentik a leginkább elhanyagolt egészségügyi problémát az emberi nem történetében.
A felmérések szerint az emberek 80-90%-ának testében élősködik valamely parazita tehát nagy valószínűséggel a kedves olvasó is fertőzött.
A parazita olyan organizmus, amely a házigazdáján élősködik.

Hogyan fertőz a bélféreg, hogyan kaphatom el?

Nagyon sokféle bélféreg létezik de egy közös bennük: általában úgy terjednek hogy a petéik egy másik gazdatestbe kerülnek át többnyire szájon át. A gazdaszervezetből a peték a bélsáron keresztül juthatnak ki de van olyan bélféreg is ami kimászik a végbélen keresztül és az ánuszrózsába teszi le a petéit. Ilyenkor a peték az alsóneművel, ágyneművel stb szóródnak szanaszét.
A lényege hogy nagyon egyszerűen és észrevétlenül elkapható, lentebb mondok pár példát is rá.
Pl megsimogatod a macskádat és ezzel a körmöd alja, kezed felülete tele lesz számtalan vírussal, baktériummal, rühatkával , bélféregpetével stb stb mikor mi van.
Innentől rajtad függ hogy mosol-e kezet és jó eséllyel elkerülöd-e az átkok szervezetedbe kerülését vagy sem.
Bélféreggel való fertőzöttség esetén az orvosok rögtön kérdezik, számonkérik a lakásban, környezetben élő állatokat és azok féregírtózását is.  Hisz ugye a macskát, kutyát, nyulakat meg akármely más állatot legalább évente ha fertőzött ha nem akkor is féregírtóval kell kezelni!!! Sokan ezt elmulasztják.
Tipikus fertőzési eset még az amikor a lakásban nincs állat, vagy van háziállat de le van kezelve, a gyerek mégis elkapja. Ez a homokozó.
Nagyon sok gyerek esik áldozatául a játszótéri homokozóknak is. A kutyák, macskák, egyebek a homokban végzik el dolgukat a gyerekek meg puszta kézzel homokoznak, sőt  a legtöbb gyerek szereti is megkóstolni a homokot is. De ha nem is kóstolja meg épp elég ha utánna kézmosás nélkül megeszik egy szendvicset. A bélféregfertőzés szinte garantált.
Amúgy bélférgeket szinte bárhonnan összeszedhetjük. A kilincseken, tömegközlekedési eszközökön, szinte bárhol találkozhatunk bélféregpetékkel. Tehát sehol nem vagyunk biztonságban.
Sok esetben már maga az élelmiszer is fertőzött amit eszünk. Pl mosatlan gyümölcs, nyershús stb.
Tehát bárki bármikor bárhol bárhonnan.
Magyarországon nem de más külföldi főként egzotikos országokban a féregparazitákat szúnyogok is terjeszthetik, de van ahol az is elég ha mezítláb sétálgatsz a talajon mert a bőrön keresztül is bejut a szervezetbe.


Hogyan előzhetem meg a bélférgességet?

A legáltalánosabb higiéniai szabályok betartásával jó eséllyel elkerülhető a fertőzés. A legfontosabb hogy étkezés előtt kezet kell mosni!!!  Csak "biztos" helyről, biztosan tiszta élelmiszert fogyasszunk. A földről felszedett alma is lehet fertőzött, azért is kell megmosni evés előtt. Tömegközlekedési eszközön, és egyéb olyan helyeken ahol sokan megfordulnak lehetőleg ne étkezzünk, vagy ha lehet ne érintsük a kaját. Pl ha szendvicset eszünk akkor a zacskóját fogjuk és ne puszta kézzel a szendvicset.
A víz is lehet fertőzött, többek között ezért sem szabad ellenőrizetlen kutakból, tavakból, patakokból stb inni.
Ezenkívül a háziállatokat rendszeresen féregtelenítsük. Ez nem egyenlő a kötelező oltás beadásával, az férgek ellen nem véd.
Ne feledjük hogy a nyers hús is fertőző lehet, soha ne fogyasszunk nyers húst, sem mi sem a háziállataink.

Mennyire elterjedt a bélféreg?

A felnőtt lakosság 85%-nak a testében él legalább 1 élősködő.
Kutyák, macskák, háziállatoknál nagyon rendszeres a súlyos fertőzés is, ezért is kell őket évente egyszer kezelni még akkor is ha tünetmentes.
A világ népességének egynegyede fertőzött konkrétan bélféreggel.
Az olyan országokban ahol divat nyershúst enni ott az emberek 95%-a fertőzött.

Bélféreg tünetei:
Tünetmentes is lehet de persze ennek is vannak rá utaló tünetei. Főként fogyás, de elhízás sem kizárt, hasi fájdalmak, hasmenés vagy székrekedés, vagy mindkettő váltakozva, végbél viszketés, álmatlanság, hányás, gyengeség, rövidlátás, sőt bizonyos férgek (Ascaris lárvák) a légutakban is kárt tehetnek ideiglenes asztma és egyéb légzésproblémák okozásával. Más férgek pedig az izmokra, ízületekre tapadva vagy bizonyos szervekbe bejutva is fájdalmakat okozhatnak.
A bélféreg megpróbálja elnyomni, tompítani a szervezet immunreakcióját ezért a gazdatest fogékonyabb lesz az egyéb betegségek elkapására is. Sima megfázásra, influenzára is fogékonyabb lesz, de az AIDS, HIV, tuberkolózis lefolyását, súlyosságát is növeli a féregparazita.
De megnyugtatásképpen a Magyarországon leggyakoribban előforduló féregparaziták csak a bélrendszerben tartózkodnak és fogyást, hasfájást, végbélviszketést okoznak általában tehát itthon nem valószínű hogy az egész testedben szétmászó tüdőrágó férget kapsz el.
Bizonyos férgek bizonyos elterjedtség esetén már a vérképből is kideríthető!
De persze a székletet is állandóan kell figyelni. Fehér kis "tojások" hosszú fehér cérnaszálak, vagy bármi ami féregre emlékeztet a bélféregfertőzés biztos jele. Sajnos nem minden féreg látszik a székletben, van amelyek csak mikroszkóppal láthatóak.
A bélféreg a mikroszkópikus mérettől a méteres méretekig terjedhet emberben is!!
Sokszor a vérszegénység, vitaminhiány is a bélférgek számlájára írható. Van amelyik féreg a vérből táplálkozik közvetlenül így vérszegénységet, vashiányt, vitaminhiányt okozva. Tehát vashiányt is okozhatnak a bélférgek.
A szervezet néha étvágytalansággal próbálja felvenni a versenyt a giliszták ellen. Mondván ha mi nem eszünk akkor a férgek sem.. A férgek szaporodását lassíthatja de ezzel a szervezet csak magának árt jobban.

A bélféreg hatása a szervezetre:
Most inkább kihagynám az egzotikus országokbeli izmokra tekeredő, bőrt átfúró stb férgeket.
De itthon is találkozhatunk olyan férgekkel mint fentebb is említettem amelyek:
- vérszegénységet
- vashiányt
- vitaminhiányt (főként a B12 vitamint tüntetik el)
- alultápláltságot
- ideiglenes ( amíg a férgek jelen vannak) rövidlátást
- kisgyermekkorban rontja az értelmi képességeket, memóriát
- gyengébb immunrendszert eredményez.

Némely bélféreg szövődményként (pl az orsóféreg is) elhanyagolt esetben epeúti gyulladást, elzáródást, hasnyálmirigy-gyulladást, epehólyag-gyulladást, májtályog, bélelzáródást is okozhat. 

A bélféreg pozitív hatása az emberre:
Már fentebb felsoroltam pár ijesztő dolgot. Ennek ellenére lehet felmerült önben a kérdés hogy akkor hogyha ennyire sok tünetet okozhat akkor hogy lehet az hogy az emberek nagy többsége mégis fertőzött és él és virul?
A bélférgek különös hatással vannak a gazdaszervezetre, nemhogy gyulladást okoznának, ami a szervezet tipikus válasza az élősködőkre, hanem éppen hogy megnyugtatják, tompítják a gazda immunrendszerét. A saját túlélésük érdekében igyekeznek a gazdaszervezetet minél egészségesebben tartani.
Az immunrendszert gyengíti így nem tudunk hatásosan védekezni ellenük, értelmi képesség csökkenést, memóriazavart okoz hogy nehogy észrevegyük, feltűnjön hogy valami nincs rendben, rövidlátást okoz hogy kisebb eséllyel lássuk meg őket a székletben, de viszont az emésztőrendszert ahol ők élnek azt a lehető legjobb egészségben tartják hogy nekik is jó legyen. Hihetetlen de megvan a magukhoz való eszük.
Mint írtam a bélférgek nagyon elterjedtek de egészséges táplálkozással és életmóddal van amikor "kordában maradnak"  és békésen élnek velünk párhuzamosan évezredek óta.
Nincs két egyforma ember ezért a betegségek sem követik az orvosi tankönyveket.
Miután széleskörűen javult a higiénia és csökkent a bélférges emberek száma akkor viszont ugrásszerűen megnőttek az emésztőrendszer ismeretlen eredetű gyulladásos betegségei amit Crohn- betegségnek hívunk.
Olyannyira megugrott ezen megbetegedések száma amit egyszerűen nem lehetett hibás génekkel megmagyarázni. Pár tudós azonban nem azt kutatta hogy mi okozza hanem azt hogy régen akkor mi védte meg az embereket ettől?
Kutatásaival azt igazolták hogy régen a bélférgek védték meg az embereket az ilyesfajta betegségtől.
Egérkísérletekben bebizonyosodott, hogy a szervezetbe „visszatelepített” bélférgek több betegséget, így az asztmát, az 1. típusú diabéteszt, a sclerosis multiplexet és az IBD-t is gyógyítják.
Két kísérletsorozatot is végeztek embereken, és a 29 Crohn-betegből 23 pozitívan reagált a férgek jelenlétére.
Jelenleg több országban is folynak vizsgálatok, hogy a Trichuris suis nevű, sertésekben tenyésző bélféreggel autoimmun eredetű betegségeket gyógyítsanak, mint pl. a sclerosis multiplex, a Crohn-betegség, a szénanátha, az asztma és a különféle ételallergiák.

De ez még mind semmi!! Az utóbbi években egy új "divathóbort" ütötte fel a fejét főként a nők körében. Magyarországon is többen szeretnének vásárolni bélféreg petéket hogy azt a szervezetükbe juttatva majd a férgek helyettük fogyasztják el kilóikat. Mert általában fogyást okoznak a férgek így a nők torna, diéta és minden egyéb dolog nélkül a karosszékben lehetnek karcsúbbak.
Rengeteg bélféreg létezik, de legtöbbjük komoly károkat okozhat. Van, amelyik a májat teszi tönkre, van, de olyan is, amelyik a rekeszizmon át a tüdőbe fúrja magát. Egyes paraziták akár az agyig is eljutnak, így idegrendszeri tüneteket okozhatnak. 
Számos mellékhatás mellett a petékhez való hozzájutása is hagy némi kívánni valót maga után: mivel az élősködők széklettel távoznak a testből, a petéket is csak ezen a módon lehet kinyerni.
Tehát nem ajánlom a szándékos megfertőzést senkinek sem! Karosszéket kidobni, tessék menni tornázni....!


Honnan tudhatom hogy van-e bélférgem, hogyan diagnosztizálják?

Ha a fertőzés régóta fennáll akkor megváltoztatja a vérképet és az alapján kimutatható de nem mindig és nem minden féreg. A bélférgek az eozinofil számot növelik meg a vérképnél, abból következtetnek az orvosok is. Az eozinofil számot sima allergia is megnövelheti tehát ez sem egyértelmű bizonyíték. Otthon, saját magadnak is diagnosztizálhatod hogyha figyeled a székleted és ha fehér petét vagy férget találsz akkor férges vagy. Vagy bármit találsz ami mozog a székletedben akkor meg pláne az vagy. Persze ez csak a nagyobbak ellen jó, a mikroszkopikusak ellen nem.
Laborban székletmintából is kimutatható de ez a vizsgálat is igen megbízhatatlan. Mert ha olyankor végzik a vizsgálatot mikor nem rakott petét a féreg akkor a székletben sem fognak találni semmit. Tehát nem mindig egyszerű diagnosztizálni!
Bizonyos férgek (pl.: cérnagiliszta) a végbél redőibe rakja a petéit, ezt egy ragasztócsíkos majd utánna fénymikroszkópos vizsgálattal kideríthető hogy van-e pete a végbélen. Mert ha van akkor féreg is van.
A nagyobbfajta férgeket a röntgenvizsgálat is kimutatja.
De ha pl sok kutyád, macskád, egyéb állatod van otthon, együtt keltek, esztek, kezet mosni néha elfelejtesz, disznótornál nyersen belekóstolsz a darálthúsba és ezeken felül hirtelen fogytál vagy híztál, esetleg megváltozott a székleted stb akkor már borítékolom is neked hogy bizony te fertőzött vagy.

Nem kérek belőle! Hogyan irtsam ki a bélférget??

Szerencsére egyszerűbb kiirtani mint diagnosztizálni. Van rá hatásos és gyógyszeres kezelés is. Mebendazole tartalmú gyógyszer pl.: Vermox de sajnos vényköteles és nagyon drága ( 3 ezer Ft/doboz  (6db)).
Tehát a legegyszerűbb és leghatásosabban úgy szabadulhatunk meg a legtöbb Magyarországon elkapható bélgilisztáktól hogyha Vermox kúrát alkalmazunk magunkon.
Be kell venni 1 db tablettát majd három hét múlva (mikor a peték is kikeltek) akkor mégegy tablettát és ennyi is volt jóesetben. Az alábbi linken megnézheted a gyógyszert és a betegtájékoztatóját:
http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/VERMOX_100_mg_tabletta/1782
Súlyos esetben több tablettát kell bevenni.
Az adagolás mennyisége a féreg fajtájától függ. Van amelyik féreghez elég 1 db, de van olyan féreg amihez 3 napon keresztül napi két tablettát kell bevenni belőle.
Adagolása nagyban függ a bélféreg fajtájától, tehát van amikor elég 1 tabletta de nem mindig, alább az orvosi tájékoztató(és nem a betegtájékoztató amely nem tartalmazza) az adagolását:
--------------
Enterobiázisban testtömegtől és életkortól függetlenül felnőtteknek és gyermekeknek: egyszer 100 mg (1 tabl.) bevétele elegendő. Miután a reinfekció elég gyakori, a kezelést 2 és 4 hét múlva meg kell ismételni.
Ascariázisban, trichuriázisban, ancylostomiázisban és kevert fertőzésekben testtömegtől és életkortól függetlenül felnőtteknek és gyermekeknek: napi 200 mg (reggel és este 1-1 tabletta) három egymást követő napon.
Téniázisban és strongyloidiázisban
felnőtteknek: napi 400 mg (reggel és este 2-2 tabletta)
3 egymást követő napon,
gyermekeknek: napi 200 mg (reggel és este 1-1 tabletta)
3 egymást követő napon.
Diétára vagy hashajtók alkalmazására nincs szükség.
Csecsemőknek, 2 éves kor alatt: lásd a 4.4. Különleges figyelmeztetések fejezetet.
A tabletta szétrágható, vagy egészben lenyelhető. Kisgyermekek számára célszerű összetörni.

 ----------------------------------------------

A Vermox mellett van mégegy Magyarországon forgalmazott gyógyszer is, a neve Decaris. Ez sokkal erősebb, ebből elég 1db tablettát bevenni egyetlen alkalommal.
De amíg a Vermoxnak gyakorlatilag nincs mellékhatása addig a Decaris ritka esetben de súlyos fejfájást is okozhat hetekkel később a kezelés után. Egyes jelentések szerint ritkán, a kezelés után 2-5 hét múlva, idegrendszeri tünetek léptek fel, amelyek átmenetinek bizonyultak illetve nem sikerült igazolni, hogy ezek az esetek oki összefüggésben voltak-e a Decaris kezeléssel.
Tehát a Vermox az gyerekek és felnőttek számára féregírtó gyógyszer, a Decaris meg csak és kizárólag felnőttek részére szolgáló bélféregírtó gyógyszer.
Sokszor úgy szokták az orvosok felírni pl a nagy és veszélyes galandférgek ellen hogy felírják a Decarist, utánna pedig a Vermoxot és akkor a súlyos fertőzést is 90%-os sikerrel gyógyíthatjuk. Vigyázni kell az adagolásra és hogy melyik gyógyszerből melyik féreg ellen mennyit mert ha túl sok az sem jó mert akkor a férgek annyira megőrülnek a haláluk előtt hogy akár át is fúrhatják a bélfalat... Vagy a hirtelen egyszerre nagy mennyiségben elpusztult férgek eltömíthetik a beleket bélelzáródást okozva, májat stb eltömítve stb.
Ezért a gyógyszer beszedése után erős hasfájást, hányást, hányingert is tapasztalhatunk. De mindenképp hagyatkozzunk az orvos utasítására.

De ha nem akarsz orvoshoz menni akkor van házilagos módszer is nem is egy. A fokhagymát nagyon nem szeretik. Nagyon sok fokhagymát kell enni és az elhajtja őket. De nem mindegyik férget.
A legjobb vagy fokhagymás vagy eukaliptuszolajos vízzel beöntést végezni. Ilyenkor 1 liter vízbe cseppentünk 10-15 csepp eukaliptusz olajat, és jól összekeverjük, vagy néhány fokhagymát lereszelünk, ráöntjük a vizet, állni hagyjuk és leszűrjük. Kiváló féregűző a fokhagyma, a tökmag, a koriander és a reszelt répa ánizzsal, köménnyel. A gyógynövényteák közül a kutyabenge-kéreg, a diófa levél, a gilisztaűző varádics  és a koriandermag javasolt. Az illóolajok közül, amiket belsőleg vagy akár beöntéshez használt vízbe érdemes keverni, féregűző hatású a bergamott, a borsikafű, az eukaliptusz, a kömény, a levendula és a tuja.
Bevágott oldalú fokhagymakúp végbélbe helyezése is hatásos a végbélviszketéssel járó férgek ellen.
De az alábbi weboldalon még sok hasznos természetes gyógymódot is találsz ellenük:
http://biogyogyulas.hu/belfergek-belparazitak
De én a VERMOX kúrát ajánlom, egyszerű, biztonságos, tuti hatásos!

Modern házilagos módszer a fokhagymakapszula szedése is.
Persze a fenti megelőzés rész betartása nagyon fontos hogy ne kapjuk el újra.
Mert nem elég magadból kiirtani ha a petékkel meg televan a lakás.
Napi szintű alsónemű és ágynemű csere, azok 60 fokon való mosása, rendszeres porszívózás de olyan porszívóval ami HEPA szűrős vagy vízszűrős mert az felfogja a kiszóródott petéket is. A mellékhelyiségben is gyakran mossunk fel, porszívózzunk, nagydolog után és evés előtt kezet mossunk. Körmeinket vágjuk rövidre, ne nyúlkáljunk a szánkba stb.
Azt viszont a végére még hozzáteszem hogy nagyon hipózni, domestosozni felesleges mert a petéket ez nem hatja meg. A gyomorsavat is túlélik, sőt az aktiválja őket hogy hoppá, testben vagyok ideje kikelni...
De persze egyéb bacik, vírusok, élősködők ellen jó a klór is. A nagy hőmérsékletű mosás, vagy gőzölés szintén hatásos ellenük. Gőzmoppal, vagy akár a  teleshoppos gőzpingvinnel szétgőzölve a lakást a peték is irthatók.
 
A peték csak úgy önmagukban évekig is fertőzőképesek lehetnek.
Annyiféle féreg van hogy mindet, életciklusukat szinte lehetetlen kifejteni ezen blog keretein belül. Mindenesetre lentebb pár leggyakoribb féregfajtát bemutatok nektek.
A bélféreggel kapcsolatban a magyar orvostudomány ott jár kb mint a rühekkel. Sokfajta az élősködő, de gyógyszer csak egy van rá. Ha felmerül a féreggyanú akkor felírják a Vermoxot és csókolom, meg van oldva.
De mivelhogy sokan direkt fertőzik meg magukat hogy fogyjanak aztán vermox, stb így várható az ami a hajtetvekkel és a rühekkel is megtörtént:  kialakul a rezisztencia az irtószer ellen aztán bajban leszünk. Szerencsére tapasztalataim alapján a bélférgek még nem rezisztensek a Mebendazole szerre (Vermox)  de majd várjuk ki a végét.

Update: Mikee nevű kommentelőnk belinkelte a Bázel-i egyetem egyik tanulmányát amelyben részletezik hogy az emberi paraziták egyre rosszabbul kezelhetőek, ergo növekszik a rezisztencia..
http://edoc.unibas.ch/22091/1/PhD_thesis_Lucienne_Tritten.pdf
Vagy ha a fenti nem elérhető akkor innen:
http://1drv.ms/1KQBtIo

Lentebb pedig megtalálhatjátok a leggyakoribb Magyarországon is előforduló bélféregfajtákat.




Cérnagiliszta: 

Minden 5. gyermek hordozza ezt a fajta fertőzést. Egy milliméter széles, hengeres alakú 3 vagy akár 13 mm-es hosszúságot is elérő bélgiliszta nősténye 4 hónapig is élhet. Ezalatt amíg él életképes peték ezreit hagyja maga után. Egyetlen darab ilyen féreg amíg él 5000 és 17000db petét rak le. A peték két-három hétig életképesek, tehát a lappangási idő is ennyi. A pete a végbélen keresztül jut ki a szabadba és a belélegzett vagy befalt pete 6 óra alatt kell ki a szervezetben. Hogy teljesen ivarérett legyen 2-3 hét kell neki. Vakbélben, vékonybélnek laknak de a vastagbélbe is eljutnak.
Sőt a nőstény párzás után kimászik a végbélen keresztül és a végbél, ánuszrózsa redőibe rakja le a petéit. Ezt a műveletet éjszaka végzi és erős végbélviszketést okoz. A viszketés hatására az ember elkezd vakarózni amivel óhatatlanul is szétszórja környezetében a bélféregpetéket és saját magát is visszafertőzi velük.
Hiába a higiénia hogyha a gyerek álmában egy kiadós végbélvakarás után óhatatlanul is szájába nyúl, netalántán szopja is saját ujját teljesítve a bélgiliszta tervét a visszafertőzést.
Mire a székletben láthatóvá válnak addigra már réges régi a fertőzés és igen sok giliszta él a gazdatestben. A peték néha szabad szemmel is láthatóak.
Legegyértelműbb tünet a fertőzésre a végbélviszketés. A végbélről ragasztócsíkkal is vehetnek mintát majd azt mikroszkóppal megvizsgálva kiderül vannak-e peték..
Itt egy videó a bélrendszerből hogy hogyan is néznek ki a valóságban ezek a cérnagiliszták:
 


Orsóféreg:

A fertőzés a világon kb 1 milliárd embert érint. Az akár 6mm vastag és 40cm hosszúra is megnövő féreg 1 évig él a szervezetben. Petéi ellentétben a cérnagilisztával nem azonnal hanem csak 2-3 hét elteltével lesznek fertőzőképesek. Tehát amíg egy cérnagiliszta petét lenyelsz az 6 óra hossza után már mászik benned, addig egy orsóféreg pete meg sem nyikkan amíg le nem telt a 2-3 hét. Tehát legalább egy 2 hetes petét kell lenyelned hogy meg is fertőzzön. De ha a pete "beért" vagyis letelt a 2-3 hét (ez simán a talajban is "beérik" vagyis a petében kifejlődik a lárva)  utánna évekig életképesek!! Tehát amíg a cérnagilisztapete 2-3 hét után már nem fertőzőképes addig ez csupán két három hét után lesz fertőző és utánna ha 2 év után nyeled be akkor lesz is ilyen albérlőd. 
Sőt ha benyelsz egy ilyen petét akkor utánna 60-45 napon belül benned nemhogy kifejlődik hanem már a petéit is elkezdi rakni.
Egy ilyen orsógiliszta nőstény 200 ezer petét rak le naponta.
A peték kikelnek megtámadják a bél nyálkahártyáját, majd először a portális keringési rendszeren, aztán a nagyvérkörön keresztül a tüdőbe szállítódnak. A tüdőben a lárvák tovább fejlődnek (10-14 napig), áthatolnak a tüdő léghólyagok falán, s a légcsövön keresztül a torokba jutnak, majd lenyelődnek. A vékonybelet elérve kifejlett féreggé válnak.
A tüdőbe eljutott lárvák hőemelkedést, véres köpetet, asztmás, sípoló légzést, fulladást, és szegycsont alatti fájdalmat okozhatnak. Súlyos fertőzésben, és főleg gyerekekben görcsös hasi fájdalmakat okozhat, esetleg bélelzáródást. Súlyos fertőzésnél az ivarérett férgek vándorolhatnak és köhögéssel hányással távozhatnak, vagy az orron végbélnyílásban jelenhetnek meg. 
Kiemelném hogy ezt a férget általában mosatlan gyümölccsel, zöldséggel kapjuk el amelyek olyan talajjal érintkeztek amit az emésztőből locsoltak, trágyáztak. Persze mint ahogy fentebb említettem bármely más úton is el lehet kapni.
Itt egy kolonoszkópiás felvétel az orsóféregről:

Galandféreg:

A galandféreg is szintén világszerte elterjedt élősködő amely 8-9 méter hosszúságúra is megnőhet. Szalagszerű laposféregként is hívják. Petéi az izmokba, agyba tokozódva egyéb tüneteket is okozhat.
Szerencsére ennek a féregnek a fertőzési esélye a legkisebb mert nyers húsokkal kaphatjuk el többnyire. De manapság a húsokat ellenőrzik, nomeg a rendesen megsütött hús nem fertőzőképes. Tehát aki nem eszik nyers húst az biztonságban (akkor sem 100%) érezheti magát. De ha mégis sikerült benyelnünk egy lárvát akkor az hozzátapad a vékonybelünk falához és 3 hónap múlva már egy kifejlett példány lesz. A kifejlett féreg petéit a féreg hátsó részének leválásával majd annak a széklettel való környezetbe jutásával terjed. A vékonybélben kikelnek a lárvák, majd ezek a bélfalon átjutva a véráramba kerülnek. A keringéssel általában az izmokba vagy az agyba jutnak, ahol betokozódnak, így kialakítva a "borsóka" (cysticercosis) emberi megfelelőjét.
Lárvái sötétbarna színű, 31-38 um (a méter milliomodrésze) átmérőjű petékben vannak.
Legtöbbször tünetmentes, de árulkodó jelek a széklettel ürült 1-3 cm hosszú féregdarabok, nomeg ha izmokban, agyban tokosodik az más tünetekkel többnyire fájdalommal is jár.Az agyban betokosodott féreg epilepsziát is okozhat.
A kórismét a székletből kimutatott peték, illetve a borsóka által sújtott szervek röntgen vagy CT vizsgálata nyújtja.A kifejlett galandférgek elpusztítását niclosamiddal, illetve praziquantellel végzik, a betokozódott lárvák elölése általában albendazollal történik.
Itt egy videó egy jól megtermett galandféregről amint a bélből eltávolítják:


De sajnos az agyba is képes beférkőzni, 30 percre volt hátra a férfinek mire agyműtéttel megmentették a féregtől:
http://index.hu/tudomany/egeszseg/2015/11/05/uram_30_perc_van_hatra_az_eletebol/
Uborkamagképű galandféreg
Dipylidium caninum
A galandférgek közül gyakorisága miatt legnagyobb jelentőségű a Dipylidium caninum (uborkamagképű galandféreg). Nevét a testét felépítő 1-3 mm nagyságú ízek uborkamagszerű alakjáról kapta. Köztigazdája a kutya és a macska bolhája. A féregpetét a bolhalárva veszi fel a környezetben és 3-4 hét alatt kialakul benne a fertőzésre alkalmas lárva. A kutya és a macska a bolhák szétrágásakor fertőződik. A bélcsatornájukban kifejlődnek az ivarérett férgek, amikből petéket tartalmazó ízek válnak le. Ezek az ízek a végbélnyíláson keresztül aktívan kivándorolnak, ami viszketést okoz és ezáltal a kutya "szánkázásának" egyik lehetséges oka. Súlyos fertőzöttség esetén fiatal kutyákban hasmenés, hasi fájdalmasság, lesoványodás fordulhat elő.
Az ember elsősorban a kutya vagy a macska simogatása révén fertőződhet meg vele, amikor az állat által szétrágott bolhákból, féreglárvák kerülhetnek az ember kezére és onnan a szájába. A galandférgek elleni védekezés alapja, hogy minden kölyökkutyát féregteleníteni kell. Ezáltal meg lehet akadályozni, hogy a méhen belüli fertőződést követően a kölyökkutyában ivarérett férgek fejlődjenek ki, és a kutya peteürítővé váljon. Minden alkalommal a szoptató állatot is kezelni kell. A macskák esetében is ezek az elvek érvényesek. Az újrafertőződés veszélye miatt a "megelőző" kezelést célszerű 3 havonta elvégezni és amennyiben megállapítható a férgesség, akkor 2 hét elteltével megismételni. Valamennyi együtt tartott állatot egyidejűleg kell kezelni és az állatok bélsarát rendszeresen el kell távolítani a környezetükből.
A galandférgek elleni védekezés szempontjából nagyon nagy jelentősége van a bolhairtásnak, hiszen a kutyák és a macskák a bolhák szétrágásakor fertőződnek a féreglárvákkal.
Életciklusa a féregnek:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fentebb ismertettem a 4 leggyakoribb Magyarországi bélférget.

Sajnos a férgeknek nagyon sok fajtája van, van amelyik szinte veszélytelen de van olyan is ami a szerveket, agyat is megtámadja, sőt már emberi szemből is operáltak ki több centi hosszú féregparazitát is. De amíg pl a szívünk az egyetlen szervünk ami nem rákosodik el addig viszont sajnos a férgek azt sem kímélik.

Lentebb ismertetek két ritkább és itthon hál istennek nem gyakori féregfajtát.

Szívféreg:

Külföldről behozott kutyákban mutatták ki elősszőr de sajnos egyre több a hazai eset is. A szívféreg a kutyákat támadja meg főként de rajta kívül 30 állatfajt sem vet meg és az embert is komálja. Szúnyogok terjesztik mert a vérben keringenek és a tüdőben és a szívben telepszenek meg.Sokáig nem okoznak klinikai tüneteket, de elzárhatják a vér útját, és ekkor azonban gyors állapotromlás következhet be, ami akár a gazdatest elpusztulásához is vezethet. A hímjei 10-15, a nőstényei pedig 25-28 cm hosszúak
Legfontosabb megelőzése a szúnyogok távoltartása de szerencsére erre  a féregre már a háziállatokra kifejlesztettek megelőző szereket is. 
Többet nem kívánok vele foglalkozni, úgyis csak elrettentésként raktam ide, nézzétek meg az alábbi videót ahol egy emberi szívből operálják ki a férget, tumornak hitték aztán kiderült hogy szívféreg:



Medinaféreg: 

A férgek már ősidők óta kínoznak minket, pl  a legrosszabb, legfájdalmasabbak egyike a medinaféreg.
A legveszélyesebb férgek egyenesen húsevő férgek amelyek nem a gazdatest táplálékát hanem a gazdatest húsát eszik. A medinaféreg víz útján fertőz, elég egy korty egy dzsungeli folyóból és kész is a fertőzés.
Ha az ember lezuhan a repülőgéppel a dzsungelbe akkor jobban jár ha marad ahol van. Mert nemcsak az óriáspókok, mérgeskígyók, gyilkos békák, yetik meg egyéb vadállatokkal kell megküzdenie hanem a maláriás szúnyogokkal stb és a folyóban sem csak a piranjáktól kell félni hanem pl az egyéb láthatatlan veszedelmektől is.  Mint pl a medinaféreg lárvától...
Ha sikerült ilyen sikertelen helyről származó vizet innod  akkor a féreg bizony benned megnő 1 méter hosszúságúra. Kb 1 év elteltével viszont átrágják magukat a bőr felé átégetve vegyi anyagokkal a húst, szöveteket hogy kijuthassanak a szervezetből. 
Az még semmi hogy hónapokra lebetegít, legyengít, a legrosszabb az amikor távozik. A távozáskor a legfájdalmasabb hisz akkor fúrja, égeti, eszi át magát a bőrön és akkor rakja le több ezer petéit a gazdatestbe. Ilyenkor a fájdalomtól sem aludni, sem pihenni nem lehet. A mai modern világban még gyógyszere sincs, az egyetlen tuti módszer a megelőzésére, írtására az ha tiszta vizet iszunk. Ha bekerült a szervezetbe akkor megállíthatatlan. 
Főként a lábon és a karokon távozik de amúgy bárhol kijöhet a testből, nemiszerveken, szemen, szájon át is kirághatja magát.
Távozásakor nem lehet egyszerűen kihúzni, napokig, hetekig kell várni mire a méteres hosszúságú féreg kiér a testből. 
Az egész férget úgy lehet eltávolítani, hogy a kivezető nyílás megtalálása után egy pálcára feltekerik, mint a spagettit a villára, ezt követően azonban a páciens akár hónapokig is lábadozhat. Simán kihúzni nem lehet mert az izmokra van rátekeredve. Az orvoslás hagyományos jele, a pálcára tekeredő kígyó, sokak szerint a medinaféreg kezeléséből eredhet.
Lásd a képeket (erős idegzetűeknek):
Gyógyszertár jelzése is eredhet a medinaféregtől:
És a gyakorlatban:



 Bárhol kijöhet a testből, kiszakítása súlyosabb következményekkel jár mintha megvárjuk míg magától ki nem jön.
 Egy pálcára feltekerik hogy ne "lifegjen:"
-------------------------------------------------------------------

Ennyit nagyvonalakban a féregparazitáktól! Ezekután remélem mindenki odafigyel a higiéniára és legalább a kézmosás rendszeressé válik.
További bélféregmentes szép napot kívánok!

Felhasznált források: 
több internetes oldal, szakirodalom, saját tapasztalat nomeg az alábbi oldalak cikkei:
http://www.hazipatika.com/
http://www.webbeteg.hu/
http://www.informed.hu/
Érdemes még megnézni:
http://www.drnatura.hu/parazitak.php

331 megjegyzés:

  1. A Galandféreg-nél még fel kellene tüntetni Dipylidium caninum (uborkamagképű galandféreg)-et, mert ez igen csak gyakori és simán elkapható az állatoktól. (csak hogy teljes legyen a kép)

    A galandférgek közül gyakorisága miatt legnagyobb jelentőségű a Dipylidium caninum (uborkamagképű galandféreg). Nevét a testét felépítő 1-3 mm nagyságú ízek uborkamagszerű alakjáról kapta. Köztigazdája a kutya és a macska bolhája. A féregpetét a bolhalárva veszi fel a környezetben és 3-4 hét alatt kialakul benne a fertőzésre alkalmas lárva. A kutya és a macska a bolhák szétrágásakor fertőződik. A bélcsatornájukban kifejlődnek az ivarérett férgek, amikből petéket tartalmazó ízek válnak le. Ezek az ízek a végbélnyíláson keresztül aktívan kivándorolnak, ami viszketést okoz és ezáltal a kutya "szánkázásának" egyik lehetséges oka. Súlyos fertőzöttség esetén fiatal kutyákban hasmenés, hasi fájdalmasság, lesoványodás fordulhat elő.

    Az ember elsősorban a kutya vagy a macska simogatása révén fertőződhet meg vele, amikor az állat által szétrágott bolhákból, féreglárvák kerülhetnek az ember kezére és onnan a szájába. A galandférgek elleni védekezés alapja, hogy minden kölyökkutyát féregteleníteni kell. Ezáltal meg lehet akadályozni, hogy a méhen belüli fertőződést követően a kölyökkutyában ivarérett férgek fejlődjenek ki, és a kutya peteürítővé váljon. Minden alkalommal a szoptató állatot is kezelni kell. A macskák esetében is ezek az elvek érvényesek. Az újrafertőződés veszélye miatt a "megelőző" kezelést célszerű 3 havonta elvégezni és amennyiben megállapítható a férgesség, akkor 2 hét elteltével megismételni. Valamennyi együtt tartott állatot egyidejűleg kell kezelni és az állatok bélsarát rendszeresen el kell távolítani a környezetükből.

    A galandférgek elleni védekezés szempontjából nagyon nagy jelentősége van a bolhairtásnak, hiszen a kutyák és a macskák a bolhák szétrágásakor fertőződnek a féreglárvákkal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves "Névtelen"!


      Köszönöm válaszod, a postot ki fogom egészíteni!!

      Törlés
    2. szen tabletta,torma,petroleum kura,kokusz kura,foghagyma.fekete dio,wormwood,tokmag,grapefruit mag olaj,szegfuszeg,stb.ezek jutottak hirtelen eszembe de meg van sok fereg uzo...

      Törlés
  2. Kérhetnék egy email címet, hogy feltehessek rá egy kérdést? Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van kint e-mail cím (jobb oldali sávban a kapcsolat menünél), de tedd ki ide is nyugodtan a kérdésed. Nem biztos hogy tudok válaszolni, bízzuk a közönségre a választ.

      Törlés
    2. lyzy00@yahoo.com
      en szivesen valaszolok a kerdesedre.

      Törlés
  3. Nagyon örülök ennek az írásnak, kitűnő! Köszönöm! Volna egy kérdésem is:
    A gyereknek (13 éves) most volt vérvétele és vérszegénysége is van, GOT, GPT magasabb kicsit a kelleténél, MVC, MHC alacsonyabb, IgM 3,3 g/l, CRP:9,0 mg/l
    Ha az eozinofil éppen az alsó határon van * 0,01 (0,01-0,04) az abs.eozinofil pedig 0,06G/l (0,04-0,40) akkor kell-e gyanakodni féregre. Illetve ha csak gyanakszunk, valamire akkor hogyan tudja a doki beállítani a Vermox adagolását, azaz hogy melyik az a féreg azt honnan tudja?
    A neutrofil és a limfocita is eltér a normálistól. Köszi. Ildi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem is ugyanezek az értékek térnek el,ezek féregre utalnak?!?!?

      Törlés
  4. köszi a cikket. én arra lennék kiváncsi, hogy ha pl. belémjutott egy féregpete, de még nem fejlődött ki és sok fokhagymát eszek, akkor a petéket is ki tudja hajtani? A másik kérdésem pedig, hogy ha iylen sok petét raknak le a szervezetben, akkor az mind kikel? hiszen többezer petéről van szó.
    És van még egy kérdésem: ha pl. beveszünk egy féregírtó tablettát, akkor az pl. az orsóférget elpusztítja már a szervezetben vagy csak élve kihajtja?

    VálaszTörlés
  5. Ildikónak válaszolnék.
    Először is minden tiszteletem a blog létrehozójának,azért,mert egy ilyen "tabu"ledöntésében lehet szerepe.
    Gyerekkortól kezdve gyógyszereztek engem férgek ellen.
    Később magam féreghajtóztam mindenféle foghagyma,sárgarépa,tökmag,stb.népi gyógyászatokkal,sikertelenül...Amit megállapítottak a székletmintákból,az Enterobius volt.Magasfoku gyógyszerrezisztenciával rendelkezett.Angolul multidrug-resystance.Ez abban nyilvánult meg,hogy semien gyógyszer mindenféle terápiás módszerrel alkalmazva sem ölte meg őket.Az orvosok hozzáállása ismert:maga kérem minduntalan újrafertőzi magát....Hiába mondtam,hogy kérem,még 1 hétre sem múlnak a tünetek,egy -egy gyógyszerezés után.
    Ha nem tudtam "pozitív"székletet produkálni,akkor azt mondták,hogy maga "beképzeli"hogy még mindig férges,ezért adna egy beutalót a pszihiátriára...
    Belefáradtam az orvosokba.Salyát kézbe vettem a problémámat, sokat olvastam angol nyelvü tanulmányokat,majd elmentem az állatpatikába,és vettem 1 tubus ló-ivermectin-t.Ettől múlt el a fertőzésem.
    Válasz Ildikónak:A peték az Enterobius esetében akkor válnak kelésre alkalmasnak,ha oxigén éri őket,persze a genetika ,és a nagyszámú peték törvénye alapján valószinü,hogy a belekben néhány oxigén nélkül is ki fog kelni.
    Fokhagyma:semmien népi gyógymód nem öli a férgeket,csak megriasztja őket.Ami megölné őket,a páfránygyökér főzet,az az emberben is komoly mérgezést okozna.
    Az orsóféreg petéinek valószinü,hogy a keléséhez a gyomorsav szükséges,inkább,mint az oxigén,ezért epret,salátát stb.mosatlanul ne együnk.
    A decaris rövid idő alatt öl,a vermox hatása akár több napig tartó lassú halált okoz.
    Nem kizárt,hogy a féreg még él a székleléskor.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!Olvastam a bélférgességről szóló írásodat.Jelenleg én is ezzel a problémával küszködöm.Beszedtem több doboz Decarist és Vermoxot,de a tüneteim egy napra sem szűntek meg.Az orvos nem akarja elhinni,hogy a panaszaim továbbra is meg vannak.Gasztroenterológushoz akar küldeni,de semmi kedvem elmenni.Egészségügyben dolgozom és ismerem a problémákhoz való hozzáállást.El akarom kerülni ezeket a hiába való tortúrákat.Írtad,hogy neked ló-ivermectinnel sikerült megszabadulnod a férgeidtől.Írnál erről egy kicsit bővebben?Hogyan és hány napig kell szedni?Meg kell-e ismételni?Okozott-e valami mellékhatást,És hogy nem káros az ember egészségére?

      Törlés
    2. Dara Dénesné Magdi vagyok.Nekem még nem voltak bélférgességgel kapcsolatos problémáim, de úgy tudom,hogy a terápiás levendula illóolaj kapszulában elfogyasztva belsőleg kiűzi a bélférgeket,parazitákat.Ha valakit érdekel keressen meg e-mailben: daradenesne@gmail.com címen. Én a pulzusom csökkentésére használom a terápiás levendula illóolajat.

      Törlés
  6. Sziasztok!
    Már második alkalommal, fedeztem fel a székletemben tarka bab nagyságú , citrom sárga színű "valamit" .Ketté választottam, puha tapintású tömött , aminek a belsejében fehér kókuszreszelék féle dolog van.Mozdulatlan, nem mozog benne semmi, és bűzös. Teljes pánikban vagyok , folyamatos puffadás, hasmenés jellegű széklet, állandó bélgázosság van.Fogyást nem tapasztaltam!
    Ha valaki tud segíteni, előre is köszönöm! :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia,nekem is ugyanezek a tüneteim.Esetleg kiderült azóta valami?

      Törlés
    2. Sziasztok, ha tudtok erről valamit, légyszi írjatok!!!!

      Törlés
  7. hello,,
    én tegnap vittem el a kismacskáimat a dokihoz féregirtásra, de úgy megijedtem ,hogy magamnak is azonnal felirattam gyógyszert.Bementem a patikába ott ugy néztek rám mintha eg y"jetty volnék " , mondom most mi van ? csak az állatorvossal irattam magamnak gyógyszert. és halkan közben megjegyeztem " nem érzem magam betegnek csak a biztonság kedvéért szedem be " Hát erről ennyit.
    Tényleg nagyon gusztustalanok ezek a pici állatkák, de most eztán biztos hogy mindig napjában 15 x fogok kezet mosni és soha nem eszem semmilyen hőkezelésen át nem esett terményt D:
    Na majd meglátom be tudom -e tartani.
    DDDDDDD szép napot nektek ..

    VálaszTörlés
  8. Írattam fel és kiváltottam több doboz vermoxot a patikában, de aztán kiderült hogy nem vagyok férges így feleslegessé váltak. Akit érdekel írjon kommentet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Engem érdekelne az el nem használt Vermox! Meg tudsz adni egy telefonszámot, és akkor lerendezhetnénk az üzletet! :)
      Előre is köszönöm a válaszodat!

      Törlés
    2. Szia!

      De drágán adom, 5 ezer egy doboz + posta, vagy személyesen eljössz ha így is érdekel akkor adok elérhetőséget. Van vagy 5 dobozzal az egész családnak. :-) D

      Törlés
    3. Szia!
      Engem is èrdekelne az el nem hasznalt Vermoxod! Küldj egy egy elerhetoseget. Sokat vagyok kulfoldon es ez mindig jol jon. Talizhatunk is. Elore is koszi.

      Törlés
    4. Egyenlőre elfogyott a vermoxom, de ha újra lesz akkor szólok. Beszerzés alatt van a dolog...
      agneta1976@freemail.hu

      Törlés
  9. Sziasztok!
    Örültem a cikknek végre találtam valami hasznosat. Cérna giliszta fertőzésben szenvedek és minden hasznos infónak örültem hogy kiírthassam a mocskokat. Az uszoda vízéből tehát agyon klórozott vízből újra elkaphatom? Fontos lenne megtudnom mert heti 3-5 ször úszok és nagyon nem szeretném magam vissza fertőzni. Átböngésztem egy halom magyar oldalt de nem találtam semmit az uszodáról vagy arról hogy a klóros vízben megmaradnak-e.
    Előre is köszönöm a válaszodat!

    VálaszTörlés
  10. hello Névtelen, engem érdekelne a vermox, még nem tudom hány doboz de egy pár...milyen email címen érlek el?...az enyém tokyobone kukac yahoo pont com

    VálaszTörlés
  11. 3600 ft a patikàban. Jobban jàrtok ha onnan veszitek ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Patikában kérik hozzá a receptet, én meg nem kérem. Azért hogy nem kell sorbanállni a dokinál... sokaknak így jobban megéri. :-)

      Törlés
    2. És a bevételedet leadóztad-e már? :-)

      Törlés
  12. Erre te mit teszel ? Jóval az àr fölött kèrsz èrte. Ahelyett hogy örülnèl hogy legalàbb a feleslegben maradt gyógyszered àra vissza tèrülne. Gratula, ez szèp ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mennyit teszek rá ? Egy ezrest. A Vermox szabadáras tehát patikánként változik az ára. 3000 és 4000 Ft között mozog az ára.
      Nagyon sokáig eláll, addig jó ha nekem is van mert a férgeket bárhol egy óvatlan mozdulattal könnyű elkapni.
      Mondjuk a mi patikánkban 3700 Ft, legyen csak egy ezres a hasznom, akkor már 4700 Ft -nál járunk. Szóval az 5000-rel nem mondtam sokat szerintem.
      Nincs rá TB támogatás szóval ha elmész dokihoz és kiíratod receptre akkor sem úszod meg sokkal olcsóbban.
      Így meg házhoz jön, nem kell sorbanállni, szégyenkezni. :-)

      Törlés
    2. És a bevételedet leadóztad-e már? :)

      Törlés
  13. A szen-tabletta meghajtja a fergeket, de ezt nem reklamozzak, mert jobb nekik eladni a draga gyogyszereket!!!

    VálaszTörlés
  14. Névtelen jól kihasználja, hogy az emberek szégyenlik az ilyen fertőzést. Pedig nem kellene! Ő nem szégyelli, rakásra íratja fel a háziorvossal, hogy aztán drágán eladhassa. Vagy ő maga is orvos, aki ezzel keres némi mellékest. Tulajdonképpen ügyes...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Névtelen nem tesz semmi rosszat, mindenki jól jár. :-)

      Törlés
    2. Névtelen befizeti az adót a bevétele után? :-)

      Törlés
    3. Ha az éves bevételösszeg 600 ezer forint alatt marad akkor az adómentes. :-)

      Azért sok gyógyszert kellene eladnom hogy adót kelljen fizetnem.

      Ui: idáig egyetlen egy dobozzal sikerült eladnom...

      Törlés
  15. Segítsetek!!! Cérnagilisztám van és lehet hogy bement a nemi szervembe??!!! Láttam már a környékén őket és egy ideje takony állagú fehéres színű "folyásom van" lehet hogy ettől :(

    VálaszTörlés
  16. Hali, nekem is igen rossz tapasztalataim vannak, na nem a férgekkel, hanem a féreg orvosokkal. Sokáig gyanítottam, hogy valami férgem van, mert néha-néha érzem őket mozgolódni. Aztán 1 alkalommal meg is láttam a székletben. Na erre elmentem dokihoz. Haddnemondjam, nálam is kapásból feltételezték, hogy beképzelem. Mondtam hogy adjanak Vermox-ot, erre úgy néztek rám mintha drogot akartam volna. Aztán a másik szobába vonulva konziliumot tartottak, de még én is hallottam, hogy azt feltételezik kamuzok (és kutyának akarom adni). Ezt megtetézték azzal, hogy előttem a wikipédiából lesték ki, mit kéne tenni. Na ott helyben kaptam agyfaszt, hogy ezért kellett nekem tizenéven át fizetni a TB-t. Na a végén csak adtak egy receptet, bár én többet akartam, csak 1 dobozzal írt fel (mintha meg akarnám lopni az államot). Plusz adtak egy kémcsövet mintának, mondván menjek el és nézessem meg a székletem. Aha mondom persze, miután utánaolvasva már tudtam, hogy a minta kb 2 óra után semmit sem ér. Az első kukába bele is vágtam. Szóval van létjogosultsága a feketén beszerzésnek, pláne ha a háziorvosod egy tajparaszt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan, sok doki ezt is mint a rüheket ráfogja hogy csak beképzeljük és nem ír rá semmit. Vagy elrendeli a székletvizsgálatot ami vagy kimutatja vagy sem. Mert hiába a fertőzés, nem minden mintából lehet kimutatni.
      Nomeg az ilyen ritka dolgokkal tényleg nincsenek tisztában. Wikipédia??? MegaLOL de legalább utánnanéztek. :-) D

      Törlés
    2. gratula velem is ezt teszdi egy 13 keri haziorvas gyöker mind

      Törlés
  17. én észrevettem múlt héten a petéket, de nem tudtam mire vélni, de utána olvastam , többiek már mondták hogy menjek orvoshoz, mert szerintük nem normális amennyit eszek, ám ezzel szemben én nem fogyok szóval ez így még furcsább... tudok szerezni gyógyszert , de a háziorvoshoz is lehet hogy elmegyek ha nem javul meg a dolog. tényleg minden orvos mindenkit a pszichiátriára küld mert semmit nem tud megállapítani. ... GRAT !!!

    VálaszTörlés
  18. Sziasztok! Nincs valakinek megmaradt Vermox 100 mg tablettája? 1 db kéne, de a teljes dobozzal nem tudom kiváltani :-(

    VálaszTörlés
  19. Ha van valakinek vermoxa,nekem kellene...kinek irjak???

    VálaszTörlés
  20. Volt szerencsém cérnagilihez,ami nálam (és a családnál)bevált, az a gyömbértea pár szem szegfűszeggel. Kb 1/2 kisujjnyi (friss) gyömbérdarabot lereszeltem, beletettem 3-4 szem szegfűszeget, felöntöttem 1 bögre (kb 2,5 dl) forró vízzel, és kb. 15 percig állni hagytam. A tea akkor jó, ha csípős, és gyömbér ízű de még iható, és nem túl erős.Reggel és este is ittam belőle 1-1 pohárral. Legalább 2 hétig mindennap inni. (Ha valaki esetleg nem bírja mást kell próbálni.)
    Lakást kifertőtlenítettem, ahogy mások is írták. És naponta vizsgálódni kell... nálam 1 napra a teázásra már nem volt mocorgás.
    A 2-3 hét a biztonság miatt kell.

    VálaszTörlés
  21. Kedves mindnyájatok!
    "Sajnos " szakértőjévé kellett válnom a fertőzésnak ,mivelhogy itthon kapható gyógyszerekkel nem volt elhajtható a féreg fajta.
    Több féle nehezen beszerezhető gyógyszerem maradt.
    (nitazoxanid,niklozamid,prazikvantel,paromomicin,tribendimidin)
    Hívjál bizalommal....702505367.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. SZia!

      Milyen férgeid voltak amik nem akartak elmenni az itthoni gyógyszerekkel?

      Törlés
    2. Törpe -galandféreg.(Hymenolepis nana)

      Törlés
    3. Bővebbet tudsz írni történetedről? Hogy sikerült diagnosztizálni, hogyan sikerült beszerezni a gyógyszereket stb stb? Mennyi idő volt a gyógyulás?

      Törlés
  22. Nem a történetemet írom le,hanem felhívnám a figyelmet néhány problémára:
    Kettős fertőzés-amikor mondjuk az egyik cérnagiliszta ,a másik pedig nem kerül diagnosztizálásra,a beteg visszamegy hetek múlva az orvoshoz,aki közli,hogy maga nem lehet már férges,mert beszedte az ismételt 2 hét utáni vermox-ot is.
    A beteg nem megy már orvoshoz többé,próbál szerezni még néhány dobozzal,majd kúraszerüen szedegeti...
    Mi történt a másik fajta féreggel,aminek a petéjét nem sikerült meglátni a mintából?Benzimidazol-rezisztens lett....!!!!
    Itt most tudni kell,hogy nincs olyan gyógyszer a piacon,ami a férgek összes életciklusára hatna .
    Ma jelenleg minden ivarérett féreg fajta ellen 1 féle gyógyszer,jobb esetben 2 féle létezik ,a petéje ellen pedig csak 1 (vermox)ami egy benzimidazol .
    Senkit se tévesszen meg a rengeteg fantázianévvel ellátott féreghajtók sokasága,a vermox -gyógyszer -rezisztencia azt jelenti,hogy az organizmus minden hatóanyagra rezisztens,ami a benzimidazolok családjához tartozik....
    Ugyanez érvényes a többi gyógyszercsaládra is.Nem sok ilyen család van ,összesen kb.5.(SÍRALMASAN KEVÉS FÉREGHAJTÓ GYÓGYSZERT DOBTAK PIACRA AZ ELMÚLT 50 ÉVBEN!!!)
    Több fajta féreg parazita van,amire csak 1 féle gyógyszert tudnak ajánlani....nem valami bíztató....
    Íme az ajánlásom mindenkinek,aki itt olvas:
    Ha nem pont cérnagiliszta ami megfertőzött (ez ugyanis önkorlátozó életciklussal rendelkezik,gyakorlatilag magától eltünik a higiéné betartásával)hanem valami más,akkor vegyük nagyon komolyan a dolgot,semmi gyógynövény..!!!...ezek hozzájárulnak a gyógyszerrezisztencia kialakulásához,nagyon kevés fajta fertőzés küzdhető le némi gyógynövénnyel.
    A végeredmény akkor is lehet sikertelen,ha minden,a diagnózistól a gyógyszerezésig profi,ugyanis a 95%-os gyógyszer hatékonyságot az egésségügy már elfogadható terápiás indexnek tekinti,csak Isten óvjon,hogy ne te maradj az 5 %-ba!!!!
    Manapság az infektológusok azt hiszik,hogy a gyógyszerrezisztencia csak a haszonállatokat érinti,micsoda barmok!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  23. Miután elolvastam a cikket, bementem az elsö kozmetikai cikkeket forgalmazo boltba és leemeltem a polcról egy mebendazol 100 mg névre hallgató gyógyszert, 6 db tabletta 2,79 euróba került. Elolvastam a tájékoztatót: nemtudom milyen féreg esetén 14 naponta 1 db tablettát ajánl, viszont egy másik féreg esetén: napi 2x 3 db tablettát, 3 egymást követö napon át. Elöntött a keserves ideg, és bevettem 3 db tablettát. Azóta valami nagyon határozottan érezhetö mozgolódás van a beleimben, idönként kisebb fájdalom is belenyilall. Ha igaz mindaz, amit itt olvastam, akkor ez az emberiség egyik legnagyobb tragédiája, ami agyon van hallgatva a maffia orvostudomány által, hiszen a bélférességtöl elgyötört, szenvedö, beteg emberiség örökös és jól fizetö páciense marad a gyógyszeriparnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyanerre a tablettara, marmint a tajekoztatora Angliaban az van rairva, hogy csak egyet szabad bevenni es ket het mulva megegyet, es hogy meg veletlenul sem vegyel be tobbet egynel. A gyogyszertarban is a kiscsaj azt mondta egy tabletta elegendo egy felevre. Inkabb nem mondtam neki semmit. Ja es ebben csak negy tabletta van nem hat.

      Törlés
  24. Ha féreggyanú áll fenn,akkor a következőket ajánlom:háziorvos,székletminta,negatív lelet után 3-4 szer is megismételni,ha már rádunt az orvosod,akkor próbálj valami gyógyszer (vermox,decaris)bevétele után 1 nappal hashajtó bevétele után 1 lavorba széklelni,majd gyanus dolgokat találni,ezt 50 %-os alkoholba,vodkába tenni,és megőrizni!
    Ha semmi sem jelentkezik a székletedben,akkor galandférged,vagy mételyférged van,ami csak a prazikvantellel,niklozamiddal triklabendazollal zavarható meg....utána ismét hashajtó,keresgélés,minta megőrzése...
    ezek után már van némi referencia,hogy mégis milyen tipus a fertőzésed.
    Ezután a gyanús dolgot valamijen tintával,festékkel megfesteni,nagyító alatt megvizsgálni a felületi mintázatát,és ez alapján valamijen családba besorolni.
    Vagy megküldeni Budapestre az infektológiára,ahol beazonosítják....(vagy nem:ugyanis az én esetemben a Hymenolepis petéket simán Enterobius-nak diagnosztizálták...)
    Ha minden simán megy,gyógyszert kapsz,és a tüneteid megszünnek,mázlis ember vagy!!!!!
    Máskülönben egyedül maradsz,mindenki elfordul tőled,senki sem fog hinni neked.....egyedül maradsz a fertőzéseddel.
    Ekkor már magad kell találnod gyógyszert,beszedési protokolt,gyógyulást.
    Én már több éve olvasgatok ebben a témában,és az a következtetés jött le,hogy a régóta fennálló fertőzéseket nehéz leküzdeni,mert mindegyik parazita amelyik nem köztes gazdás,a vastagbélben,tüdőben,májban,vagy más szövetekben kezdi az életét beágyazódva,és mikor elér egy magas fertőzöttségi színtet,az immumrendszer,vagy ők egymást "úgymond elaltatják"ebben az állapotban semmi gyógyszer nem hat rájuk!Később,akár évekkel is "felébrednek,és folytatják az életciklusukat.
    Tehát elképzelhető,hogy egy fertőzésből a teljes gyógyulásig-gyógyszerezéssel akár évek telnek el!!!!!
    Tehát a férgek életciklusát lerajzoló ábrák gyerekeknek készült tananyagok,a valóságban sok mindent nem tudnak még róluk....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm leírásod!

      Sajnos igen, sokmindent nem tudni a férgekről, ha olvastad a rühes postot dettó ugyanez. Felírják a rühírtót aztán ha nem gyógyulsz meg akkor biztos csak képzelődsz, vagy allergiás vagy stb stb.
      Idővel a rühek, tetvek, bélférgek immunissá válnak az ellenük bevetett írtószerekkel, ezt az orvostársadalom nem képes figyelembevenni.

      Törlés
  25. nagyon jo a tema.

    VálaszTörlés
  26. van esetleg valakinek eladó vermoxa?

    VálaszTörlés
  27. en szedtem vermoxot 2tablettat 3 napig megis megmaradtak a fergeim :(. ja persze a labor vizsgalat negativ lett, ketszer is, de evek ota folyamatosan verszegeny vagyok amire az orvos nem tud magyarazatot adni.

    VálaszTörlés
  28. melyik az a belfereg ami kb 3-5 vagy kb 6 cm hosszu, sargas attetszo teste van ??? nem tudom maskepp megfogalmazni, hegyes a farka. valamint nem vagyok benne teljesen biztos, hogy ezek csak a kicsik es van e ettol nagyobb is, tavaly talaltam valamit ami elgge felnott peldanynak nezett ki, az inkabb barnas volt, hegyes farokkal, kb 5-6 cm hosszu, elol ilyen lapos feje volt, es hat eleg koverke volt. a teste elol vastagabb volt es hatrafele vekonyodott kicsit, van rola amugy kepem, nem volt mas megoldas mert a doki sosem hitt nekem. mikor meglatta azt mondta hat o ilyet meg sosem latott :( ennek a nagyobbnak hogy kijojjon negy honapnyi vermoxozas plusz egy napi fokhagymazas kellett hogy megjelenjen :( :(

    VálaszTörlés
  29. Csak tippelek:ascaris?
    Kutyáktól,emberektől,zöldségsalátáktól,ajtókilincsekről,stb.kapha-tó el.És még egy ,nem reklámozom,de szexuális úton is!A pornó ipar azt sugallja,hogy bevethető a nyelv is az örömforrások közé....
    A féreg fertőzéssel járó viszketés,hányinger,hasmenés csak kis része a dolognak.A legtöbb kártétel a fertőzött életminőség-romlásában nyilvánul meg:az immun-cytokin-ek megtámadják nemcsak a fertőzés helyét,hanem az agysejteket is,elbutulást,álmatlanságot,depresziót,magas vérnyomást,fáradékonyságot,koncentráció hiányt,általános szellemi,és fizikai morbiditást okoznak.
    (szándékosan nem akarok beszélni arról,hogy mi történik egy beteggel a kórházba,ha hormon ,vagy immun-szupresszáns kezelést kap,közben meg lappangó féregfertőzött,de mégis elmondom,100%-os elhalálozás...)
    Javasolom az előttem szólónak,hogy készüljön fel gyógyszerileg,lelkileg arra,hogy legalább 1 évig kell folyamatosan szedni rotációs rendszerben több féle gyógyszert(a vermox erősen gyógyszerrezisztencia-induktor)a teljes gyógyulásig.
    Felhívom a figyelmet,hogy a terápia alatt a tünetek megmaradnak,ezeket kizárólag a kelő és vándorló lárvák okozzák.Nem a gyógyszerrezisztencia jelei ezek!
    A gyógyszerrezisztencia eggyetlen jele,hogy a gondos terápia mellett megjelenik ismét a féregpete a székletben.

    VálaszTörlés
  30. Sziasztok! Létezik olyan féregpete, ami tűhegynyi, narancssárga gömbökből áll? Macskatrottyot találtam az udvaron, ilyenek vannak benne. Jól szétkenődött a füvön és bőven jutott belőle a fűnyíró kerekére is. Mivel kell fertőtleníteni hogy ne hordjam szét a fertőzést az egész udvaron? Fújtam rá antibakteriális sprayt, de gondolom az féreg esetében nem ér semmit. Talán ha lelocsolom forró vízzel? Vagy ez nem is féreg, csak beletoytak a legyek? Tud valaki tanácsot adni?

    VálaszTörlés
  31. Szia!
    A napsütés kiszárítja,megöli,az esős idő kedvez a továbbterjedésnek.
    Mindenesetre a környékeden az állatok hordoznak valamit,ezért a kutyát,macskát mostantól kezdve rendszeresen féreghajtózd!

    VálaszTörlés
  32. Kedves tapasztaltak! Tanacsra lenne szuksegem. Miutan mar azorvosokba belefaradtam, szeretnek kezelesi protokollt talalni. Valamint van-e megbizhato online patika ahonnan lehet rendes minoseget rendelni? (Sok allatgyogyszer van, de ez hatasos emberre is?) es esetleg van-e privatban rendelheto laborviszgalat (amihez nem kell doki) pl ver, szeklet, kopet amit valaki mar hasznalt? Nekem tobbfajtas fertozsem is van es mindent be akarok azonosittatni mielott csak ugy gyogyszert szednek.
    Tipp a szekletmintahoz-csak akkor kuldjuk be ha tenyleg vannak gyanus dolgok benne. Ha nincs, csak idopocsekolas. Olvastam sokakrol akik gyogynovenyes fereghajtozas alat rengeteg cuccot kezdtek szekelni, ilyenkor erdemes mintat gyujteni (formalinban vagy alkoholban). Tud valaki esetleg privat labort ver, vizelet, kopet vagy szekletmintahoz (amihez nem kell doki beutalo)? Minden infot nagyon megkoszonnek!

    VálaszTörlés
  33. Ja es valakinek esetleg tapasztalata feregfertozessel kisgyerekeknel?

    VálaszTörlés
  34. Szia Tara.
    Van magyarországon magán labor,de csak a mikroszkópos teknikát alkalmazzák.
    A petékről tudni kell,hogy több fajta féreg petéje teljesen hasonló kinézetű,a laborok rutinból rámondják hogy Enterobius,és még papírt is adnak a rossz diagnózisról.
    A valódi labor diagnózis kitenyésztésből áll,és a lárvák mikroszkópikus vizsgálata kell a biztos diagnózishoz.itthon ilyen laborról nem tudok.
    A legtöbb fajta esetében gyógyszerezés után 2 hétig székletmintát vizsgálni időpocsékolás.csak negatív eredmény lesz .
    Azért fontos a pontos diagnózis,mert egy kampós féreg petéje teljesen megkülömböztethetelen a cérnagilisztáétól,de a kezelés akár évekig is eltarthat az ugynevezett hipobiotikus stádiuma miatt.
    (az én esetemben az orvosom azt mondta,hogy maga kérem minduntalan ujra és ujra fertőzi önmagát...csupán csak téves diagnózisrol volt szó)
    Tehát Tara,csapnivaló egésségűggyel állunk szemben,de lehet hogy neked szerencséd lesz....
    Gyógyulást!!!!!

    VálaszTörlés
  35. Több helyen is olvastam, hogy egyes bélféreg lávák a bőrön is okoznak tüneteket, ezért írok erre a blogra. Nagyon el vagyok keseredve és hátha tud valaki tanácsot adni.
    Fél éve jelentek meg először a hátamon a gerincemtől kiindulva olyan ág szerűen vonalban kiütések, amikben vannak valamik. Nem faggyú vagy genny. Először csak pici 0,5 mm fehér, utána hosszúkás áttetsző amiben piros pöttyök vannak. Végül 1,5-2,5 mm hosszúra megnő, kijön a bőr alá és egy hosszúkás púpot okoz, elpusztul és kifordul a bőrből. Nagy 1 cm sötét lilás-barnás pigment folt van körülötte. Elmúlik, de hamarosan több keletkezik a helyén és a folt elkezd "mászni", az eleje egy piros vizenyős göb és gyakran kivérzik, szinte magától, de én is odanyúlok nem tagadom. Nem viszket, időnként viszont olyan mintha tűvel szurkálna. Belül keletkeznek és jönnek kifelé, elmúlik, kiújul, van ami spontán elmúlik, de csúnya heg marad utána. A lila hámló folt közepén egy fehér girbe-gurba forradás marad.Sajnos már az egész testemen megjelent, még a fülcimpámban is vannak göbök. A legfurcsább a szimmetrikus és a vonalak mentén történő terjedés.
    Az állami rendszerbe fél éve járok, azt mondták, hogy pszihiátria. Mint olvastam már másokat is odaküldtek. Mondtam, hogy ha nem lenne semmi ott, akkor nem nyúlnék oda és a lapockám közepét el sem érem. Ők erre mosolyogva, hogy "vannak erre trükkök". Jelenleg semmilyen kezelést nem kapok. Ha csipés lenne, akkor először nagy piros púp lenne, ami idővel lapul. Ez fordítva, először csak egy kis halovány pötty.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Strongyloides stercoralis? Vagy lehet masfajta fereg is, nagyon ugy hangzik hogy larva migraciorol van szo. Szerintem mielobb kezdj bele az ivermectinbe amig ki nem talalod mi a baj...

      Törlés
    2. Sziasztok! Mi az az ivermectin? Engem is a harmadik doki akar pszichológushoz küldeni, mintha az meg tudná szűnteni a viszketést, folyást, hasmenést, felfújódást, és még sorolhatnám...... Két éve küzdöttem a tünetekkel, mindenem negatív volt, mire szabad szemmel észre nem vettem a végbelem környékén tekeredni.....

      Törlés
  36. Kedves előttem szóló!
    Több fajta féreg van,ami zoonózist okoz,vagyis valójában állati fajta eredendően,de emberben is körbe ér az életciklusa,csak közben nem találja az emberben azokat a vegyi -biológiai jelzéseket,mint amieneket az állati gazdatestben,és ezért ugymond eltéved,vándorol,mert nem egyértelmü a számára,hogy hol kell lehorgonyoznia magát,valójában a tüdőt keresi,más fajta a májat,és közben a 4 lárvastádium mindegyikének megvan a jelemző fejlődési helye.Minden szerv ,szövet regenerálódik,csak képzeld el,hogy az agyban is kikötnek!Ennek a jellemző tünete a furcsa,még sosem tapasztalt fejfájás tipus,pulzáló szurásokat érzel időnként,semmi fájdalomcsillapító gyógyszer nem hat rá,hónapokig kitart.
    Próbáld beazonosítani a fajtát ,írd be a google -be,hogy subcutaneous larvae migrans .
    Olvasd el a hozzászólásaimat itt,és mindenütt ahol lehet olvass utána,sajnos csak angol nyelvü cikkeket találsz.
    Tudni kell,hogy az összes létező gyógyszer csak az ivarérett parazitákra hat,és hogy sok fajta féregnek hipobiotikus stádiuma van.Ez azt jelenti,hogy a bélfalban,a májban vagy a tüdőben milliószám megragadnak egy bizonyos lárva-stádiumban,és évekig alszanak.A gyakorlatban folyamatosan napi színten kelnek,és vándorolnak a következő stádium helye felé.
    A mostani gyógyszerekkel csak az ivarérés közeli állapotban ölhetőek meg,a 4 lárvastádium a legtöbb fajtánál érzéketlen minden gyógyszerre.A fő cél az lenne,hogy többé soha se érjen el egy féreg sem az ivarérés,peterakás közeli állapotába,és az alvó lárváktól kitisztuljon a szervezet,ami akár évekig is eltarthat.....
    Gyógyulást!!!!

    VálaszTörlés
  37. Örülök, hogy ez a fórum még megvan. Sajnos én is küzdök. Február óta negyedszer jön ki rajtam az ekcéma - meg is állapították a fajtáját - numulláris, a szabályos kerek formájára utalva. A laborleletemben az EO értéke júniusban 14.2, aug-ban 38.8 ! Először felületesen mondta a bőrgyógyász, - 14.2-nél, hogy valószínüleg allergia okozza. Akkor kezdtem el olvasgatni a magas EO érték okairól, így jutottam el a parazitákhoz, a szervezetben. Mert ki elemzi, vizsgálgatja a székletét, -főleg alaposan. Hát én megnéztem, és elhűlve láttam, hogy tele van apró un.fehér tojásokkal, és pici, fehér, hosszukás akármikkel. Háziorvosnak említettem, neki nem jutott eszébe, amikor kijött rajtam az ekcéma, borzasztó viszketésem volt a végbélnél, ami aztán elmúlt. Kaptam vermoxot, beszedtem, utasítás szerint. Gondoltam, rendben lesz. De az augusztusi 38.8 EO értékből padlót fogtam, és mentem Szfvárra (én dunaújvárosi vagyok) bőrgyógyászhoz. Ő is gyanakodott parazitára, de közben szövetmintát vett az egyik múló kiütésből. Nem örülök az eredménynek, tumorkutatásra küldtek. Közben ismét végigcsináltam egy vermox kúrát 3x2 tabletta. Egy székletmintát beküldtem a Sylab-hoz, - postán, hát eredménye - nem találtak semmit. Ma ismét találtam a székletemben egy apró, de látható - dögöt, és egy nagyon furcsa, a rizsszemnél nagyobb "akármit", ami nem lehet emésztetlen étel, - de úgy néz ki, mint egy sárgás- barnás dagadt kukac. Meg vagyok rémülve. Van még egy Vermox receptem, beszedem ismét. Inkább ezzel nézek szembe, mint azzal, hogy netán valamilyen daganat van a szervezetemben.

    VálaszTörlés
  38. Üdv Mindenkinek!
    Érdeklődni szeretnék arról,hogy a mai napon sertéshúsból készült füstölt kolbászt ettem.Étkezés után vettem észre,hogy a maradék kolbászban élő, fehéres színű kb. 1cm hosszú,kövéres kukacok mozognak elég nagy számban.Nagyon aggódom,hogy valami bajom lesz tőle.Érdeklődnék,hogy ezek mik lehetnek?Lehet-e valami bajom később tőle?
    Várom a válaszokat!Előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az élő kukacokat megöli a gyomorsav. Szóval nem kell aggódnod, valószínűleg nem kaptál el semmit.

      Törlés
  39. Valószínü,hogy beköpte a légy.
    Ezek nem paraziták.
    Csak füstölt dolgokat,nyers salátákat boltbol ne vásároljunk,ne együnk.

    VálaszTörlés
  40. A szedd 1,3 vagy 5 napig a vermoxot,decarist el kell felejteni,felelős orvos,patikus ilyent nem mondhat és ne is mondjon,főleg azért ne mert már legtöbbszörr rezisztens rá a féreg vagy a lárvája.Nálam se működött a piperazin,pyrantel,mebendazol,levamisol sem.Aki valóban meg akar gyógyulni annak legtöbbször évekig kell gyógyszert szednie és az igazán hatásos gyógyszerek Magyarországon nem is elérhetők.Én már 10 hónapja szedek ivermectint és albendazolt elég nagy dózisban,és használok ivermectin krémet,de még mindig fertőzött vagyok.Most hozatom meg a tiabendazolt Braziliából krémben és gyógyszerben egyaránt,mert most erre kell ráállnom,ez ugye szintén nem elérhető az unióban.Ami fontos a türelem, és sajnos rengeteg pénz kell hozzá,valamint persze folyamatos takarítás a lakásban.Az olyan orvosokat meg azonnal el kell felejteni aki pszichiátriát javasol a betegének ez a lehető legrosszabb hozzállás egy orvostól akit én inkább kuruzslónak neveznék és nem a hivatását lelkiismeretesen végző szakembernek.Nálam is minden teszt negatív volt többször is,vér és széklet vizsgálat is,sőt az üvegcsében magammal vitt hatalmas féregről is azt mondta ez negatív amit épp előtte fújtam ki az orromból és még élt és mozgott is az üvegben,ennyit talán az orvosi hozzáállásról.Amúgy a neten minden kép,infó és leírás elérhető,legjobb ha az ember saját maga kezébe veszi a kezelését,sajnos egy jó része angol nyelvű így kicsit nehezen boldugulnak azok akik nem beszélik,szerencsére nálam ilyen gond nincs mivel angliában élünk a családdal és beszélem a nyelvet nincs.Nálunk az egész család fertőzött lett,bár nekik semmilyen tünetük nem volt,csak én voltam olyan szerencsés hogy brutális módon jelentekeztek nálam a durvábbnál,durvább tünetek,kb mint az egyik fenti képen lévő néger kisfiú úgy néztem ki,de nekem még mellette a fülemből is jöttek,kissebbek és egész aprók a szemem sarkából,valamint brutális viszkető kiütéseim voltak a lábamon.Ahogy elkezdtem magamat hatalmas adagú gyógyszerek mellett gyógyítani,8 kg féreg ürült belőlem pár nap alatt,azóta súlyom visszaállt 83-ról a normál előtte is meglévő testsúlyomra 75 kg-ra.A gyógyszer mellett a friss gránátalma és ananász bennt van a napi menümben,ezt nem szereti egyik féreg sem és hatalmas rosttartalma miatt nagyon jól salaktalanít is.Jó gyógyulást mindenkinek,aki szeretne kérdezni,nyugodtan tegye meg,ha tudok rá korrekt választ, válaszolok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! A történeted az elejétől napjainkig angliában zajlott? Fertőződés, tünetek, doki, kezelés?

      Törlés
    2. Igen itt,a negyedik orvosnal adtam fel a remenyt hogy orvos engem valaha is meggyogyit,amugy sztem a padlason levo viztartaly okozta a bajt,sztem legalabb is amit azota kitisztitottam,fertotlenitettem,lefedtem es azota is albendazollal havonta kezelek,ezt a hatoanyagot hasonlo celbol az akvaristak is hasznaljak.Sajnos a viztartalyban doglott allatot is talaltam ugyanis nem vettuk eszre hogy lukas a teto es minden allat bejott,kimenni tobbsege nem tudott es gondolom csak inni akartak a vizbol.Ez a padlason levo viztartaly itt eleg megszokott es elterjedt dolog,hogy pontosan mi celt szolgal arra meg nem jottem ra.Azt elfelejtettem leirni a posztban az elozoekben hogy a fergek ejjel voltak aktivak,igy amikor orvosnal voltam egy sem jott ki vagy maszott elo belolem.A legnagyobb ugy kb. 12-15 cm-es lehetett saccra.Amugy szerencsere mar egeszen jol vagyok,tuneteim megszuntek,amibol tudom hogy meg fertozott vagyok az az hogy a furdokadban az orromba vizet felszivva es erosen kifujva meg urulnek elvetve apro larvak.Ezert is folytatom a gyogyszert szedeset.

      Törlés
  41. Üdvözlök Mindenkit!
    Tegnap óta elviselhetetlen érzésem volt a végbelemben: mozgolódás megállás nélkül napszaktól függetlenül- valójában egész nap. Ma este a székletemben hosszabb kb. 5-6 cm-es barnás lapos fej és vég nélküli parazitákat találtam. Gumikesztyűvel kiszedtem a wc-ben elmerült széketemet (de jók is voltak a régi fajták amiben előbb szemügyre lehetett venni, s aztán lehúzni a produktumot) és sokat találtam benne, nagyjából 5 db-ot. Erős hasfájást érzek, hetek óta hányingerem van, többször öklendeztem és hánytam is. Kilóban nem híztam, viszont a hasam magamhoz képest hatalmas lett(48 kg vagyok évek óta) puffadok állandó hasi diszkomfortérzetem van. Az ülőmunkára fogtam ezidáig. Nem várok diagnózist, bár.. talán csak rettegek, hogy valami nagyon rosszat fogtok mondani. Holnap megyek orvoshoz, nagyon jól jönne a tanácsotok. Nem bírok elaludni miután olvastam a bejegyzést és főleg a hozzászólásaitokat..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez valoszinuleg galandfereg lesz es a scolex azaz a fej benned van es maradt tehat tud szaporodni.Valoszinuleg vermoxot azaz mebendazolt kapsz de nem biztos hogy eleg lesz a terapiahoz.Talan de nem biztos a niklozamid forgalomban van Mo.-on,de erre mar nagyon sok rezisztens.En prazikvantelt szednek es a szervezetben levo larvakat pedig albendazollal olnem meg de ezek nem elerhetoek Mo.-on.

      Törlés
  42. Szia! Igen vermox-ot kaptam. Olyan nagyon el vagyok keseredve, mert a doki tenyésztésre nem is gondolt és a vermox-ból 2x1-et írt fel. Mondtam neki, hogy nagyon fontos lenne a tenyésztés, mivel a Gyerekeimnek addig nem ír az orvosuk semmit, míg ki nem derül melyik fajta. Kb.elmagyaráztam neki hogyan nézett ki, idióta módjára lehúztam tegnap a wc-n... Megegyeztünk, hogy nem kezdem el szedni a gyszert hanem 3 alkalommal adok le székletmintát, 2 naponta. Ahogy hazajöttem volt széklet, sikerült mintát venni és én úgy döntöttem elkezdem a gyógyszert. Azok közül amiket felsoroltál semmit sem találtam itthoni patikában. Nagyon félek, hogy az előttem szólókhoz hasonlóan nemtörődömségből valami mást írnak eredményül.. Folyamatosan érzem a mozgásukat a végbélben és a gyógyszertől forró az arcom meg szinte lázasnak érzem magamat. Köszönöm a tanácsaidat! Remélem még olvashatom a hozzászólásaidat! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ebay-en sokkal olcsobban beszerezhető az eredeti vermox es recept sem kell,csak azért tanácsolom ezt mert Mo.-on sztem nagyon drága,ha jól tudom 4 eft legalább egy doboz amiben 6 szem van.Múltkor én is rendeltem a családnak,otthonra.10 doboz úgy összesen 11eft-ba került,ugyanaz a doboz,ugyanaz a gyártó,minden az csak éppen negyed annyiba kerül,de lehet kevessebbet is venni.Ha beírod az ebay kereső rögtön ki is adja a találatokat,olyant keress amit romániából küldenek mert az pár nap alatt ott van és biztos hogy eredeti.

      Törlés
  43. Sziasztok!

    Valamilyen módon nem lehetne feltölteni fotót? Lenne egy kérdésem, de mindenféle körülírás helyett, a fotó magáért beszél.

    VálaszTörlés
  44. Sziasztok!
    Azt szeretném kérdezni, hogy utalhat-e parazitafertőzésre az, ha "mocorgást" érzek béltájékon? Ne nézzetek hülyének légyszi :) Két gyereket szültem, ez is kb olyan mint a kezdeti magzatmozgások, csak most várandósság kizárt (tényleg!). Egyéb tüneteim nincsenek, semmi viszketés, sem puffadás vagy emésztési gondok, nem kíséri vagy követi bélgáz, puffadás vagy szokatlan fájdalom sincs... (mondjuk hízni híztam az elmúlt másfél évben 10 kilót, de ennek életmódbeli okai jócskán akadnak). Csak a fura érzés, ami jobb oldali alhasi tájékra tehető, és hetek óta rendszeresen elő-előjön, naponta többször is, sohasem fájdalmasan és diszkomfortérzetet sem tapasztaltam. Mégis idegesít, mert félek hogy valami bajt jelent. A háziorvos meg konkrétan kiröhögött.
    Nagyon megköszönném, ha mondanátok véleményt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehetseges hogy orsofereg, nekem is ugyanez van/volt, es mar nem vagyok terhes. Nekem nemcsak beltajekon hanem mindenhol a testben erezhetok. Ez egy nehez ugy mert ezek nagyon szivosak. Ajanlom hogy nezz korul a curezone forumon. Az orsoferegre tobbfajta gyogyszert kell szedni egyszerre, mert minden gyogyszer csak egyfajta stadiumara hatasos (pete, larva, fiatal es oreg fereg stb).

      Törlés
    2. A viszketes lehet mas is, ami egyidoben lehet a belfereg problemaval, pl candida. Ezert ezeket mind egyutt kell kezelni. A cukor, alkohol es a finomliszt eteti ezeket a problemakat

      Törlés
    3. A candidara a dieta mellet nagyon jo az extra szuz kokuszolaj, amit nagy kanallal lehet eves utan fogyasztani, aztan az oregano olaj, grapefruit magolaj, coriolis versicolor gombakapszula, ezekbol jo sokat bevenni naponta. A candida elhalalaskor rettento szarul voltam, lazas es azt hittem meghalok. Szoval ha rosszabbul leszel a tisztaskor az jo jel. A mocorgast meg vedd komolyan es addig kezeld amig szet nem terjed a testben. Es az orvosokat meg keruld ki nagyivben. Orsoferegre ajanlom a kutya vagy kecske feregirto szereket, recept nelkul. Nezz utana melyik es mennyit, ebben nem vagyok szakerto

      Törlés
    4. Viszont egyszeru orsofereg teszt: 1 adag lo ivermectin. Ha elmulnak a tuneteid 24 orara, akkor tuti hogy orsoferged van. Az orsofergek fokent delutan este es ejjel aktivak

      Törlés
  45. Szia,egy jókora galandféregre utal,hogy nincs végbéltájéki viszketés,csak bél rendszeri mocorgás.próbáld kihajtani prazikvantel-lel.
    megkell találni a fejét,mert különben újranő....

    VálaszTörlés
  46. Sziasztok! Az utolso bejegyzes otarengeteg infot gyujtottem ossze. Haziorvoson keresztul 2 db 3 napos szekletvizsgalat-semmi! Privat labor stekletminta-semmi! Total ido es penzpocsekolas! Kozben ezernyi tunet, rosszullet, hajhullas, kimerultseg, ekcema stb stb mozgasok a belben, vegbelviszketes, feregdarabok a szekletben. Orvosok: a biztos semmi! Termeszetgyogyaszok: fogalmuk sincs! Magan belszakorvos: biztos etelallergia!! Halvany lila gozuk sincs. Feladtam a laborvizsgalatokat. Eddig nem mertem semmibe se kezdeni mert szoptatattam, de mar abbahagytam. A lenyeg hogysokfele gyogyszer es gyogynoveny van ami mukodik. Viszont rengeteg mas tenyezo is van, ami befolyasolhatja a kurat: pl az etrend, hogy mennyire savas vagy lugos a test (en most naponta merem es probalom lugositani). A parazitak petei mindenhol ott vannak, nemcsak az etelben. Eleg kezet fogni vkivel aki nem mosta meg a kezet, vagy belehelni is lehet, tovabba a boron keresztul is befurodhat stb. Fontos h az immunrendszerunket is erositsuk egyuttal mert a peteket nem lehet kikerulni. A gyogyszerek kozul a vermox egyaltalan nem hasznal, az albendazole sem, vagy mas sem, amig a test nem eleg lugos. Ezt tesztcsikkal a nyelv alatt ebredes utan ellenorizhetjuk. Olyan 7 koruli lugossag kell ahhoz hogy barmilyen gyogyszer mukodjon. A gyogyszerrezisztencia valoban problema de pl a regota fennallo fertozestol meg nehezebb megszabadulni. Tehat rengeteg kurat kell ismetelni es a szereket rotacioban szedni. Az etrendben semmi cukor, tejtermek es szenhidrat. Mert a fergek erre izgulnak es szaporodnak. En is talaltam gyogyszereket online de egyenlore inkabb a gypgynoveny kombokkal probalkozom, azokat is rotacioban. Egyenlore egy ayurvedikus csomagot szedek mert tul geynge a majam a rendes kurahoz. Ha jpbban leszek akkor gyogynovenyekbol kezdek feregirtozni. Az etrendemet kb 3 honapja atortam es mar erzem a hatasat. Soha tobbe nyers v fustolt hus vagy nyers hal. Zoldseg gyumolcs szpbabikarbonaval es ecettel vagy hidrogen peroxidos oldattal mosva. Egy nagy galandfergem es valoszinu ascarisom is van. Az ascaris azota a testben szetterjedt es erzem a mozgast sok helyen. Jelenlegi kura viszont javit a helyzeten. Sokszor annyira mozogtak ejjel h nem tudtam aludni :/

    VálaszTörlés
  47. Galandferegre ajanlottak- a listamon van h kiprobalom, a tokmagolaj es a coq10. Valamint az ayurvedikus neem gyogynoveny (kapszulaban). Tovabba sok gyogynoveny elkabitja a fergeket, amiket azutan ricinusolajjal vagy mas hashajtoval ki lehet kakilni. Minden informaciot megtalalunk a googleben, de tenyleg csak angolul. Az adagolast es a kurakat. Annyira sok van hogy nem tudnam felsorolni. Tovabba mindenkinek mas mukodik. Kiserletezni kell. A baratom most szed egy gyogynovenykevereket de nem hasznal mert tul savas a teste :( erre most jottunk ra. Szoval mindenkeppen lugositani kell. A parazitak es a gombak a savas kozegek imadjak es a lerakodott, koszos beleket. Ezeket meg kell tisztitani. Az ettend legyen nagyon tiszta (semmi finomitott v tartos etel). En mostmmindennap 2szer fozok! Es igen, a baratomat es a kisfiamat is szeretnem ha meggyogyulnanak, mert a csaladban mindig ugyanazok a fergek vannak mindenkiben..a tisztitokurat honapokig folytatni, amig a szekletunk tele van ezekkel a dogokkel. Ha mar nem latjuk oket akkor alljunk ra egy karbantarto/megelozo programra. A gyogyszereket lehet kombinalni gyogynovenyekkel es forditva, persze eloszor nezzunk utana! Lehetseges a gyogyulas csak sokaig kell probalkozni es nem feladni... Mindenkinek mas mukodik. Az biztos hogy egy par tablettatol nem valtozik semmi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Tara! Leírnád milyen gyógynövényekre gondolsz? Illetve, milyen tapasztalataid vannak a posztolás óta. Sikerrel járt a kúrád?

      Törlés
    2. A hulda clark tisztito programot csinaltam, semmi eredmenyt. Kiderult hogy total candidas vagyok es hogy a beleim perforaltak (lukacsos) tehat tapanyagfelszivodas az nulla. A gyogynovenyektol rosszabbul lettem mert mar amugy is gyenge volta. Azota: kovafoldet szedek, reggel este kiskanallal. Az ebayrol rendeltem. Hajanalizisbol kiderult milyen asvanyi anyagokbol van hianyom most azokat potolom. Melle rengeteg immunerosito gyogynoveny, beltisztitas es igy most nemsokara belekezdek a gyogyszerekbe...

      Törlés
  48. Szoval sik sikert es hajra! Ui. Elnezest a sok elirasert es h nincs ekezet de apro a kepernyo :)

    VálaszTörlés
  49. Sziasztok. Nekem olyan kerdesem lenne, hogy gyerekkent volt cernagilisztam. Evekig szenvedtem tole, szedtem vermoxot de en allandoan ragtam a kormomet igy visszafertozodtem. Teletk multak az evek felnottem es a viszketes mult de olykor a vegbelem es a herem kozotti resz eroteljesen viszketett bizsergett. Egyszer fogtam es tukorrel figyeltem, mire hossza vizslatas utan meglattam egy apro kis hapsit aki ott mocorgott es elo elo bujt a kis husombol. Ekkor fogtam es ovatosan kiszedtem mire azonnal elpusztult. Erre vermoxot irtak fel es itana megint teltek az evek volt hogy ereztem volt hogy nem. Most hogy 36vagyok ismet elojott ez az erzes. Szerintetek mi a teendo? Ismet vermox vagy mi? Amugy olyan max 1cm hosszuak voltak. Most ismet bizsereg a borom a nyilasom korul. Help!

    VálaszTörlés
  50. A cérna gilisztát könnyű kezelni,ha nem gyógyszerrezisztens(nem öli meg a gyógyszer).
    A szakirodalom szerint önkorlátozó életciklusa van(én személyszerint ezt kétlem,kialakul a végbélben is kikelő mutációja)
    A nőstény mikor petézni akar,kijön a végbélnyíláson kívülre,majd az oxigén hatására kerakja a petéket,és elpusztúl.innen fertőződik újra az ember ,és a családja.tehát a végbél környék higiéniája a fertőzés korlátozója.....elméletileg.
    Ha a vermox nem használ,próbálkozz ivermectin-nel(állatpatikában kapható noromektin paszta-lovaknak néven.)10 naponta ismételendő,3 napig szedni kell,a tünetek multával is legalább 3-4 ciklusig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia. Koszonom a tanacsot. Kozben voltam proktologusnal aki feluletesen kb 20cm benezett mire mondtam neki hogy az anuszomban lakoznak es kb 0.2mm vastag max 10mm hosszu volt amikor lattam. Erre azt mondta hogy olyan nincs es hogy et valami banalis dolog lehet ne hagyjam hogy nedves legyen a nyilas mert attol viszket. Mondtam neki hogy de en lattam a sajat szememmel egyszer es tudom h mit erzek. Kidizettem 15e es elhajtottak. Azota sem mulik az erzes. Szekletem tiszta nincs benne semmi mikozben ez a dog ott mocorog az anuszomban. Annyira keszen vagyok h mar ezzel almodom. Nincs valami kenocs ami kinyirja a rohadekot? Minden tanacsot szivesen fogadok akar privben is viiboo@citromail.hu koszonom! Help me!!!

      Törlés
    2. Akkor veszel te is vermoxot, nem egy veszélyes gyógyszer és az valszeg kiírtja. Van olyan patika ahol vény nélkül is kiadják, ott próbálkozz ahol törzsvásárló vagy. Nekem sajnos elfogyott.

      Törlés
  51. Udv meg1x. Nos az utobbi 1-2 napban folyamatos a vegbel szurkalasaim. Bizsereg, olykor megszur valami bent. Komolyan aggaszt. Vettem meg egy doboz vermoxot, de most nem 3nap altt tolom be ahogy a doki mondta hanem 2-4 naponkent. Hatha igy hatasosabb lesz. Amugy ha az anusom szethuzom akkkor lehet latni kb 3-4mm es ki feher csikocskakat a borombe illetve a husomba. Mivel kozel van az aranyeremhez igen kellemetlen az eletem mostansag. A kezem mar szarra szaradt a sok meleg vizes szapanos mosastol. Hogy lehetne pontot tenni a dolgok vegere? A poen hogy a szekletemben semmi jel nem utal feregre es nem is akar nagyon kijonni belolem. Aaaa kesz vagyok. :)

    VálaszTörlés
  52. Nem kell ahoz látni,hogy tudd,valami mászkál benned.
    Felnőtt emberek vagyunk,nem képzelgünk,mint ahogy az orvosok mondják.Ha már szedtél vermoxot,és legalább 1 hétig nem volt nyugtuk a gyógyszertől,akkor számításba jöhet egy másik gyógyszer.Hagyd az orvosokat....csak pénzköltés....

    VálaszTörlés
  53. Ez igy igaz. De miert nem pusztulnak mar ki? 1-2mm esek es depis vagyok ezektol a kis szarhaziaktol. Mi a kovetkezo cucc? Decaris? Amugy mennyi ido alatt hat a vermox mennyit kell szedni es hogyan fejti ki a hatasat? Veraramba megy vagy csak a szekletben hat?

    VálaszTörlés
  54. A vermox vagyis a mebendazol csak a bélrendszerben marad,nagyon kis töredéke szívódik fel .
    A galandférgek,és mételyférgek kivételével az összes többire hat.Van egy felszívódó testvére az albendazol,ezt a beágyazódott lárvastádiumban lévő alakokra használják.
    Tudni kell,hogy mindöszesen 3-4 gyógyszercsalád létezik ezidáig.Minden gyógyszercsalád tagjai közt azonos hatásmekanizmus van.Ha az egyik nem használt kár kísérletezni a többi családtaggal.
    Tenálad a benzimidazol család elesettnek tekinthető.
    A leírásod alapján,ha tényleg mind egyforma méretüekkel találkoztál,akkor valószínü,hogy strongilus fajtával állsz szemben.Ennek a fajtának jellemzője,hogy álvó stádiumban lévő lárvaalakjai is vannak.Ezek a bélfalban,és a tüdőben várakoznak,és semmi gyógyszer nem öli őket,mert nincs anyagcseréjük.
    A gyógyszerek főképp a felnőtt ivarérett egyedeket,és a 4 lárvastádium közül csak egyeseket ölnek.
    Javaslom,hogy mielőtt elkezdenéd rendelgetni az EBAY- ről,vagy máshonnan a gyógyszereket,próbáld ki az ML család legujabb tagját,amiről kiderült,hogy más módon hat mint a testvérei.A neve moxidectin,és a kereskedelemben CYDECTIN 1%.néven van.Ára decemberben 6 ezer volt.50 mililiter injekciózható,de szájon át is adagolható.Ne riaszon meg,hogy juhoknak készül.
    Ha már megvetted,leírom az adagolását is.
    Számíts alra,hogy akár fél évig is szedned kell majd....
    Üdv.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mikee, édesanyám küzd ezzel a problémával évek óta. Rengeteget olvastam már utána, tényleg kevés az információ, az orvosok is keveset tudnak erről. Szedjél vermoxot, egyél fokhagymát.. és egy ideig talán jó, de én is arra gyanakodom amit írtál, hogy valahol máshol vannak beágyazódva, mert olyan gyakran újrakelnek, hogy az kétségbeejtő.
      Én azt gondolom hogy még a higiéniai körülmény is csak a legapróbb részlet, hiszen a legtöbbünknek a takarítás a fertőtlenítővel sikálást jelenti, dehát ahogy itt olvasom, kb az is csak megerősíti, nem megöli őket :)

      Még egy gondolat, ami szerintem fontos, de nem vagyok orvos, nem tudom szakszerűen megfogalmazni. Mi lehet az a hiánybetegség ami hajlamosít arra hogy valaki megfertőződjön?
      pl nálunk a családon belül ugyanazon körülmények között élőknél valaki el tudta kapni, valaki soha.
      Hogyan lehetne az immunrendszert úgy megtámogatni valamivel, hogy ne teremtsen a szervezet megfelelő körülményeket ezeknek a parazitáknak?

      Törlés
    2. A legtobb fertotlenito szer amit arulnak nem hasznal a belfergek peteire. En veszek sima gyogyszertari alkoholt es azzal szoktam lefujni a sima feluleteket, meg a gozoles az ami a peteket elpusztitja. A ruhakat es edenyeket min 65 fokon kell mosni. A halat es a zoldsegeket is gozolni kell, a hust min fel oraig fozni min 100 fokon. A szervezetet sok mindennel lehet erositeni, de aki mar lebetegszik annak eloszor a fertozestol kell megszabadulni. Mindenkiben vannak parazitak de csak az lesz beteg aki sokat vagy sok fajtat elkap. A dieta sokat szamit, lugosito dieta, asvanyi anyaghiany, stressz, vitaminok, beltizstitas, eletmodvaltas, ezeket a feregtisztitassal egyidoben kell vsinalni

      Törlés
  55. Szia, egy privát elérhetőséget kaphatok hozzád? Picit félek magamon kísérletezni új és állatoknak készítette gyógyszerekkel. Ha nem tudok megszabadulni ezektől, akkor neme annyi? Várom a mail címet.

    VálaszTörlés
  56. +1 kérdés, ha alkoholt iszol, miért kezd a viszketésed alábbhagyni? Mi erre a magyarázat? Illetve célszerű csináltatni magán laborban vér parazita vizsgálatot is? Jó lenne erre valami megoldás, de ahogy olvasom sok itt a kérdés. Még azon filózom, hogy mivel szedjek ki magamból, valamivel szét kell feszítsem a bejáratot, + lámpa meg ilyenek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alkohol es cukor az tilos. Ezek a fergek azon lakomaznak. Cukor, alkohol es sima lisztes cuccok ne legyenek az etrendedben. A vegbeledbol hiaba szeded ki oket mert a peteik mindenhol ott vannak. A legjobb a feregirto es melle feregirto gyogynovenyek. A vegbelbe a fokhagyma, ejszakara. A fokhagymat aprora vagva kell fogyasztani, es az aktiv hatoanyag 10 perc alatt elparolog ugyhogy gyorsan lenyelni vizzel :) sok maj es beltisztitas ajanlott, ezek a dogok rengetegeg szarnak a testben szanaszet

      Törlés
  57. Ha nem kezeled hosszútávon a következő melléktüneteid lesznek:álmatlanság,depresszió,feledékenység,krónikus fáradság,koncentrációs ,értelmi ,szellemi hanyatlás.
    A fenekedet piszkálni,benyúlni,végbélen keresztül ezeket kiszedni nem lehet.
    A végbél tájékra ezek csak odatévednek.Az összes fajta elkerüli a végbél környékét,mert könnyen lehet ez a számukra a vég....
    A nagy probléma nem a féreg,hanem a beágyazódott (milliószámú)folyamatosan kelő utánpótlás....
    Ha itt nem akarod folytatni,küld el az e-mail címed :06702505367.

    VálaszTörlés
  58. Köszi, dobom a mail címem. Na akkor nekem reszeltek, valszeg ez ki fog nyírni. Szuper... amúgy kb 10éve volt nekem hasonló, akkor kipiszkáltam és rátettem a székletmintára, na akkor pozitív lett az eredmény - addig nem. Ekkor kaptam decarist, azóta csönd volt. De most ez necces. Hogy a manóba lehet ezt minden kétség nélkül beazonosítani és kinyírni?? Basszus, nem akrok kifingani idő előtt... francba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most olvasom a hozzászólásokat és érdekes a dolog, kérlek itt is tájékoztassatok hogy végül mi lett a dolog vége, beazonosítottátok-e végül és kigyógyultál-e?!
      Sok sikert előre is?
      De ha a végbeledben érzed és látható is nem próbáltad ki azt hogy egy meghámozott fokhagymát feldugsz a végbeledbe? :-) Ezt most komolyan írom, bajod nem lesz tőle, max megkerel a féreg tőle.

      Törlés
    2. Hogy mit? Egy fokhagyma gerezdet felhelyezni? Még nem, az nem fáj nem marja ki? Ahogy érzem és ahogy láttam is korábban, ezek a g dögök a bőrben élnek, és nem csak úgy szabadon a csőben, hanem a cső falába kapaszkodnak. Na mi van ezzel a fokhagyma kúppal? Hogyan kell, kinyírja a kis g ket? :)

      Törlés
  59. Sziasztok! Tud nekem valaki tanácsot adni cérnagilisztával kapcsoltban. Mármint a beazonosítással akarok biztosra menni. Németországban élek, elutaztam 10 napra és amikor visszajöttem kb 1 cm hosszú vékony fehéres átlátszó férgeket találtam a WC csészében a két végükön feketék voltak. Az orvos adott vermoxot, 3 szemet egymás követő este kellett bevenni és 10 nappal később a másik 3-at is ugyanígy. Amúgy itt 5 euro volt egy doboz.Van tapasztalat arról hogy ez elég lesz e, vagy hogyan adagoljam tovább? Vettem fokhagymakapszulát is és már sok frisset is megettem diófalevél teával, illetve kúpként is használtam éjszakára. Hogyan lehet beazonosítani milyen régi a fertőzés? Akkor mennek petét rakni amikor az ember alszik, vagy kifejezetten éjjel? Mert én éjszaka dolgozom.Viszketést mindig is éreztem de az aranyeremre fogtam, vagy bőrszárazságra. kb egy hónapja indokolatlanul hánytam és étvágytalan voltam néhány napig. Évek óta küzdök állandó fáradsággal, váratlan elalvással, illetve az utóbbi időben súlygyarapodással.A székletemet egyszer mertem csak megvizsgálni 2 nappal az első 3 vermox után, de semmit nem láttam. Kész vagyok ez egy rémálom. Ahogy itt olvasok, egyre jobban kezdek imádkozni azért, hogy csak cérnagilisztám legyen. Egyébként részmunkaidőben nyilvános WC-t is takarítok :( . Nyilván ott szedtem össze, azt hittem a klór a kézfertőtlenítő mindenre megoldás, de úgy tűnik elég rossz helyen levegőt venni és megvan a baj. Illetve sehol nem említik meg, de szerintem a nyilvános fürdők strandok nyilván hemzsegnek a lehetőségtől, hogy szerezzünk valami szörnyűséget. Bocs, ha butának tűnnek a kéréseim, és már tudom kellett volna mintát elraknom belőlük, de csak fotóm van. Előre is köszönöm a segítséget!

    VálaszTörlés
  60. Szia,
    ha a gyógyszer beszedése után 2-3 héttel ismét jelentkezik a viszketés,akkor újrafertőződtél.
    Ha csak néhány napig vagy tünetmentes,akkor csak elkábulnak,de nem pusztulnak el,ez a jele a gyógyszerrezisztenciának.
    Javaslom,hogy még 1-2 kúrát vermox-al tegyél,még akkor is,ha tünetmentesnek találod magadat.
    Felesleges a májadat teákkal növényekkel mérgezni,szerintem ezen a földön még senki sem gyógyult meg ezektől.
    Üdv.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Köszi a választ. A kúra folytatása azt jelenti 10 naponta 3 napig napi egy szem, vagy várnom kellene a dobozok között heteket hónapokat? Illetve lehetnek az enyémek gyógyszerrezisztensek akkor is ha még sosem szedtem vermoxot, sem más féreghajtókat,

      Törlés
  61. Ma leadtam a mintáimat egy magán laborban: széklet, rektális törlés és fénymikroszkópos üveglapos cuccot. Meglátom mi lesz az eredmény. Székletben azóta sincs semmi, éjjel viszont fészkelődtek a kijártnál, de bakker bevilágítottam és nem láttam senkit sem. Pedig k olyan az érzés. Ezt az örületet...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. En kb 3-4 szekletmintat is csinaltattam, volt olyan amiben feregdarabok is voltak, mind negativ lett. A galandfereg egyszeru eset, praziquantel. Mas fergek eseteben tenyleg a legjobb az elisa vervizsgalat. Nem tudom magyarorszagon ez hol elerheto, de utana kell kerdezni.

      Törlés
  62. Kedves Léna,
    Igen,azt jelenti,hogy 10 naponta folytasd 3 napig,ha bőven van gyógyszered,akkor akár napi 2 darabot is.Alsónemü csere,kézmosás,higiéné....

    VálaszTörlés
  63. Hali fel tudná esetleg valaki sorolni egy hozzászólásban az összes fellelhető hatóanyagot(gyógyszer) összegzésképpen,elöre is köszi

    VálaszTörlés
  64. https://bugconsortium.wordpress.com/anthelmintics/
    http://cmr.asm.org/content/13/2/207.full

    VálaszTörlés
  65. Nem aktiválja a linket.
    google:Anthelmintic class

    GYógyszerrezisztencia:Anthelmintic drug resistance.

    VálaszTörlés
  66. Vasárnap szedem be a második adag vermoxot. De megfájdult a petefészkem, azt hiszem odaértek. :(
    Azt tudnám, ha a gyógyszer az emésztőrendszerben fejti csak ki a hatását, akkor így hogy fogok tőlük megszabadulni?

    VálaszTörlés
  67. Lehetséges megszabadulni a vermoxal végleg,ha:
    valóban Enterobius (nincs félrediagnosztizálva)
    Nem szünetelsz a kúrákkal (legalább 3-4 kúra)
    Nem alakul ki menet közben rezisztencia.
    És amit az orvosok nagyon szeretnek mondogatni:nem fertőzöd magad újra- meg újra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rezisztencia??
      Pont ezért is van ez a blog mert mint a tetveknél és a rüheknél egész egyszerűen az orvosok nem képesek felfogni hogy létezik már rezisztencia a szerek ellen.
      Felírja aztán ha nem használ akkor biztos rosszul alkalmazta a beteg. :-(
      Holott az a baj hogy ezek a kényes témáknál (féreg, tetű, rüh stb) az emberek pláne hajlamosak megpróbálni szakember nélkül saját maguk kikezelni magukat de így a sok próbálkozás miatt csak nő az immunitás a gyógyszerek ellen.

      Törlés
  68. Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni! December elején durva hasmenésem volt (szinte csak víz jött ki), mire a házidoki normix-ot írt fel. A hasmenés elmúlt, de nem jöttem teljesen rendbe (az átlagosnál kevesebb és higabb széklet). Mivel eléggé paranoiás vagyok kicsit alaposabban mindennap megnézem a székletemet. Már a hasmenés előtt is így volt. A múlt hétig semmi különöset nem vettem észre, de akkor apró fehér pöttyöket találtam, olyasmi mint egy szezámmag (holott nem ettem még csak olyan ételt se melynek kis mennyiségben is összetevője lett volna). Mozogni nem mozgott semmi benne. Másnap vittem mintát magánlaborba, de az negatív lett féregpete vizsgálatra. És azóta van, hogy benne vannak a "magok" van hogy nem, teljesen kiszámíthatatlan mikor van benne. Ha házidokihoz megyek ezzel tünettel és hogy gyanúm szerint bélférgem van, mi a követendő eljárás? Akik már voltak ezzel a panasszal házidokinál kérem segítsenek! Értesíteni fogja a munkahelyemet erről? A kúra alatt egyáltalán lehet dolgozni, vagy táppénzre vesznek? Az ÁNTSZT, Népegészségügyet ki fogja hozzánk hívni környezettanulmányra? Lehet hülyéket kérdezek, de teljesen bevéste magát a gondolat a fejembe, hogy bélférgem van, totál ki vagyok tőle. De más tünetem nincs amiket leírnak: pl. fáradékonyság, alvászavar, koncentrációzavar végbél tájéki viszketés stb. A féregfertőzés okozhat olyan durva hasmenést ami december elején volt, lehet, hogy akkor fertőződtem meg? Köszönöm a válaszokat!

    VálaszTörlés
  69. Igen,okozhat hasmenést,vagy folyamatos laza székletet,vagy egyes fajták bélszorulást.
    A bélférgesség nem tartozik azok a trópusi,vagy járványügyileg bejelentés köteles fertőzések közé.
    Ha nincs hasmenés,még táppénzre sem írnak ki.
    A laboroktól kicsikarni pozitív leletet nagyon nehéz.Az esetek,minták 80%-ban akkor sem találnak petét,ha az illető fertőzött.
    Magyarországon a TB ELISA tesztekre nem költ.Nincs használatban.Drága.
    Ha nem akarod az időt és pénzt orvosokra költeni,akkor vedd a saját kezedbe az ügyedet.

    VálaszTörlés
  70. Valakinél állapítottak már meg galandférgességet? Milyen tünetei voltak? Azt olvastam, hogy Mo.-n évente 8-10 embert érint, tehát nem olyan gyakori.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem is érdekel. Rizsszem szerű fehér cuccok a székletemben, széklet és vér NEGATÍV és szúró, vándorló nyomásérzet a hasamban. Ez galandféreg lenne tényleg? Egy szem Decaris segítene rajta ha tényleg az?

      Törlés
    2. Kedves "Névtelen 2016. január 27. 19:24"!

      Ugyanaz a problémám, mint Neked. Kivétel a szúró , vándorló nyomásérzet a hasban. Ha szeretnél tapasztalatot cserélni, és kicsit bővebben beszélni a témáról, itt az e-mail címem: kiscsaver@hotmail.com. Szerintem hasznos dolgokat tudnánk megosztani egymással amiket ide nem írnék ki. Én most voltam vérvételen, hétfőn lesz eredmény.

      Törlés
  71. A székletben jelentkező "proglotid"pete-tok-szegmentumok jelenléte,fehér-sárgás rizsszem mérettől(törpe-galandféreg)a 10 centis méretig terjedő tartományban.
    Felfúvódás,sok bélgáz(ez egyébként az összes parazitára igaz)hasi fájdalom,tűszúrás szerű ,1-2 óra alatt átvonuló,a hasad bal oldaláról-jobboldara átvándoroló szurkálások érzete.
    Köztes gazdaszervezet szükséges a megtelepedésükhöz,kivétel a törpe galandféreg.
    Gyógyszere a PRAZIKVANTEL,NIKLOZAMID,a törpénél hosszú időtartamú kezelés kell.
    A távozó féreg fejét meg kell találni,ha nincs meg akkor újranő.

    VálaszTörlés
  72. Ma vettem Vermoxot Romániában 4.10 lejért a 6 db-os csomagot (még 1 euró sincs) recept nélkül.

    VálaszTörlés
  73. Sziasztok! Én már nagyon el vagyok keseredve, karácsonykor találtam meg a kis férget, éjjel, amikor már nem bírtam a viszketést, és éjjel 2-kor tükörrel, meg kislámpával megvizsgáltam magam.A végbelem alatt tekergett, kb.fél centis fehér, vékony kis giliszta. Másnap szereztem vermoxot, amit bevettem, két hét múlva még egyet, még két hét múlva pedig egyszerre kettőt. A kezelés után egy héttel csináltak 3 napi székletmintát ami negatív lett. Újabb egy hét, és megint mocskosul viszket a fenekem, a nemi szervem. Utólagosan kiderült, nekem ez a fertőzés már több mint két éve fenn állt. Orvostól orvosig jártam, semmit nem találtak, ct, ultrahang, röntgen, vérvétel, kardiológia, reumatológia,mammográfia, nőgyógyász havonta. Minden negatív volt, az orvosok azt mondták, bebeszélem magamnak a tüneteket....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pyrantel pamoate folyadek es rengeteg feregirto gyogynoveny, cukor es lisztmentes dieta (a cernagilisztak a cukron dozsolnek), candida tisztito dieta, es minden etel es gyogynoveny amit a fergek utalnak.

      Törlés
    2. Nincsen valami biztos módszer a kimutatásukra? Akár mibe kerül is, de már nem bírom,teljesen tönkre teszi az életem. A harmadik doki ( infektológus főorvos)is pszichológushoz akar küldeni.

      Törlés
    3. Az a baj, hogy nem merek semmit sem használni, mert babát szeretnénk, és hormonkezelést is kapok.

      Törlés
    4. Én vagyok az első névtelen író.

      Törlés
    5. Biztos módszer nem nagyon van a kimutatásukra.
      Illetve van, colonoszkópia, béltükrözés. Béltükrözéssel szerintem biztosan megtalálhatóak a bélben élő férgek. Igaz jó drága magánban, de olcsóbb mint a pszichológus. :-) Székletből mivelhog ugye nem mindig ürülnek, petét nem mindig raknak, így ha atomokra bontják a székleted akkor sem fognak semmit találni benne. Mert ugye nem minden székletben vannak benne.
      Szóval béltükrözés, ha telivagy féreggel akkor azzal csak meglátják..

      Törlés
  74. Igen.... mindanyian ismerjük a magyar egésségügy magas színvonalát.Nem képesek egy féregfertőzést diagnosztizálni....Ott tartanak még,hogy gyógyszerrezisztencia csak a bacik és a tumorok esetében létezik.Szégyenletes....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy már tényleg bolond vagyok, de szerintem ettől vannak a cystáim a petefészkeimben, amitől múlt héten kórházba kerültem. Persze ráfogták hormon túlstimulálásra a ciklusom 33-ik napján.( a túlstimulálás a 7-10 nap között lehetséges) Az uh felvételen 64*60mm-es cista, amelyben sejt látható. Hiába mondom, hogy arra gyanakszom, hogy visszafertőződtem, teljesen bolondnak néznek. A tüdőm is szúrkál, minden lehetséges tünetem megvan, meg persze azt sem hiszik el, hogy láttam a végbelem környékén hajnal kettőkor.... Már a férjem is bolondnak tart..... Nem bírom, tényleg ráment az idegeimre.Valaki mondjon valami biztos módszert hogyan lehet még kimutatni őket????

      Törlés
    2. Decarist vettél már be?
      Szerezz decarist meg vermoxot, szedd be mindkettőt és utánna megnyugodhatsz hogy mindent megtettél ellenük.
      Honnan tudod hogy ez két éve fennáll??
      Diagnosztizáltak nálad valaha is férget vagy csak magadat gyógyítod?
      Mert ha gyakran a fenekedben érzed az általában a könnyen írtható fajta. Vermoxot toljad még befele, de szerintem célszerűbb lenne egy béltükrözéssel betekinteni..
      Általában milyen tüneteid vannak?

      Törlés
  75. Ajánlanám a kedves belgyógyászoknak,infektológusoknak,parazitológusoknak a következő linket,amelyet a Bázel-i Egyetem tett közzé 2012-ben.Az emberi parazitológia és (rosz)kezelhetőségének problematikájával foglalkozik,főképpen a féregfertőzések CR-indexével (gyógyulási ráta százalékban kifejezve)

    VálaszTörlés
  76. http://edoc.unibas.ch/22091/1/PhD_thesis_Lucienne_Tritten.pdf

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mike!

      Köszönöm a linket, bele is teszem a postba!

      Törlés
  77. A linket jelöld ki kékkel,majd jobb klikk és keresés erre a googleban.

    VálaszTörlés
  78. Sziasztok!
    Hogyan lehet megtalálni a galandféreg fejét? Mennyire más, mint a többi része, szabad szemmel felismerhető?
    Még nem tudom, mim van. A tünetek: hasi diszkomfort, a kellemetlen csiklandozós érzéstől a görcsig, vándorlás érzés. A székletben semmi féregre utaló nyom nincs, végbélviszketés csak elvétve, enyhén. Vermoxot kaptam, napi 2 szem 3 napon át. Ma vettem be az első 2 szemet, hát kíváncsi vagyok.

    VálaszTörlés
  79. Sziasztok!mar 6 honapja tudomasom szerint..galandfergem van..a vermox kura nem hasznalt sajnos..tegnap vettem be egy decaris tablettat es most varom a csodad de meg semmi..szerintetek megoli a levamizol?vagy ez sem fog hasznalni? Mar nagyon ketsegbe vagyok esve..hogyan szabadulhatnek meg tole??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A galandferegre a legjobb a praziquantel vagy albendazole es praziquantel. Probald ki eloszor a pyrantel+ivermectin+2g magnezium szulfat probat. A pyrantelbol a legjobb a folyadek, nem a tabletta. Ne az ajanlott teljes adagott vedd be hanem kevesebbet. Nezz utana a curezone forumon. Az ivermectinbol en a lovaknak keszult valtozatot vettem, a neve durvet, es az adagolas ugyanannyi mint a lovaknak,mtehat kilo szerint. Ajanlom hogy gyogyszer szedes elott csinalj egy hosszabb beltisztito programot, mert ha nem jo az emesztesed akkor a gyogyszerek sem fognak felszivodni.

      Törlés
  80. Ha a 2 féle gyógyszer nem használt,akkor biztos, hogy galandféreg.Gyógyszere a niklozamid.Tudok adni.

    VálaszTörlés
  81. Meg egyenlore nem tudom hogy a decaris hasznalt e..tegnap este szedtem be.ma meg nem tavozott semmi..nem tudom mikor kene hatnia vagy meddig tart ameg kijon..ha kijon..

    VálaszTörlés
  82. Sziasztok! Mar reg nem neztem meg ezt a forumot. Regebben irtam (kicsit feljebb), azota a problemam meg mindig megvan.
    Szoval megprobalom roviden: a vermox vagyis mebendazole a belben nagyon keves mertekben szivodik fel. Tudomanyos iratok azt irjak hogy 40g zsirral kell bevenni eves utan, porra szetragva. Igy jobban felszivodik. A mebendazoltol nem fog elmulni senkinek a feregfertozse, legyen az barmilyen tipusu. Az orvosokat ugy tanitjak hogy 3-4 tabletta es mar meg is gyogyultunk. Ez nem igaz! Az orvosok semmit sem tudnak. Az orvosokat el kell kerulni.
    A cernagiliszta egy rettento rezisztens faj. Nagyon nehez oket kiirtani. A peteik a lakasban mindehol szetszorodnak, sot, mindenhol ahol jaraunk. Naponta kell gozzel fertotleniteni, porszivozni, felmosni mert

    VálaszTörlés
  83. a porban, porcicakban is petek vannak amiket be lehet lelegezni. Papaya magokat kell enni, ananaszt enni es a legjobb szerintem a pyrantel pamoate nevu gyogyszer. Rogton a fertozeskor kezelni kell oket, es sokaig kell egyfolytaban kezelni, szunet nelkul. Utana meg hetekig a petek fertoznek tehat a tunetek elmulasa utan is kezelni kell, tehat takaritas, pyrantel stb.... A vermox itt is veny nelkul kaphato de szart se er. Egy elozo posztolo irt hogy galandferge volt es lo ivermectinnel kezelte magat. Attol elmultak a tunetei. Nem emlekszem melyik poszt volt, de: az ivermectin az orsofergeket altatja be egy par orara. Amennyiben ettol szunt meg a betegseg, akkor orsofereggel van dolga!

    VálaszTörlés
  84. A pyrantel pamoate-t lehet az ivermectinnel egyutt beszedni, kb 2 g magnezium szulfattal. Igy a beltraktust szepen kimossa. Ilyenkor jo ha megnezzuk mi jon ki, hogy tudjuk mivel allunk szemben. Akinek 1 parazitaja van annak van mas is, sot tobb is, ez biztos. Sot valoszinu gombas fertozese is. Ezek igy egyutt szepen jol elvannak a testben, egymast segitik amig szepen jol le nem betegedunk. En rengeteg gyogynovenyt kiprobaltam de semmi sem segitett. De tenyleg, rengeteget! Most egy gyogyszeres protokollt fogok kezdeni. A gyogyszereket az internetrol rendelem meg, recept nelkul. Egyetlen tesztrol tudok ami valoban hiteles eredmenyt mutat: az elisa vervizsgalat ami az IGG antigeneket mutatja ki a verbol. Magyarorszagon csak a toxocara nevu orsoferegre csinalnak amit a kutyatol lehet elkapni. Esetleg az orvosnal utana lehet kerdezni hatha van masfajtara is lehetoseg, pl strongyloides (fonalfereg) vagy ascaris (orsofereg). A galandferegre nincs teszt, de a fenti pyrantel+ivermectin+magnezium teszttel lehetseges hogy az is kijon. En az ascarisra pozitiv lettem. Nekem szetterjedt fertozesem van (az egesz testben) es valoszinu strongyloides is. Soha nem voltam a tropusokon. Barhonnan barkitol el lehet kapni fertozest, eleg egy kezfogas, egy kilincs stb. Es ha valaki komolyan szeretne hasznalhato tanacsot vagy infot, az ne az orvoshoz menjen, hanem a curezone.org nevu weboldalon olvasgasson a parazita forumokon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mik voltak a tüneteid? Mióta állhat fenn a fertőzésed?

      Törlés
  85. Gyogyszerrezisztencia tenyleg van, pl a vermox eseteben ezert jobb ha egyszerre tobb fajta gyogyszert szedunk. Es a gyogyszereknek semmi mellekhatasa nincs, abban az esetben ha nem vagyunk fertozottek. Ha van mellekhatas az attol van mert a fertozesre reagal a szervezet. Az albendazolnak a mellekhatasa lehet hajhullas es maj elegtelenseg. Ez egy oriasi informacioanyag ugyhogy mindenkeppen a fent emlitett forumot ajanlom. Rengeteg tanacsot es hasznos informaciot talaltam ott, olyanoktol is akik mar meggyogyultak.

    VálaszTörlés
  86. Aki gyogynovenyeket akar kiprobalni az is talal ott infot. Magyarorszagon is rengeteg ilyen gyogynoveny kaphato, pl a fekete dio, a szegfuszeg. A kinai orvoslasban is rengeteg belfereguzo gyogynoveny van. Mindenkeppen egyszerre tobb spektrumu gyogynovenyeket szedjunk es ne csak egyfelet. Ezek a fertozesek nagyon nehezen reagalnak. Nekem a gyogynovenyekkel nem volt szerencsem, de masoknak lehet h lesz.

    VálaszTörlés
  87. Cernagilisztara: felhelyezett fokhagymagrezd az tenyleg mukodik, igy legalabb lehet ejjel aludni. Eloszor lehet kijon de addig kell probalkozni amig fent nem marad.

    VálaszTörlés
  88. Yomesan niclozamid tartalmu gyogyszer kifejezetten galandfergek ellen van..minden tipusara..szerintetek pribalkozzak ezzel?nagyon nehez megszabadulnom ettol a galandferegtol..es a gyogyszerektol is elegge rosszul vagyok amit nem is bannak ha hasznalna..

    VálaszTörlés
  89. A yomesannal valoszinu tobbszor kell kezelni amig el nem mulnak a tunetek. Ahogy feljebb is irtam, ha rossz az emesztesed, nem valoszinu hogy felszivodik a gyogyszer. Mindenkeppen valts etrendet, semmi cukor alkohol, finomitott liszt es tartositott etel. Erdemes beltisztitani elotte legalabb egy par hetig. En szerintem a praziquantel a legjobb. Lehet venni halaknak keszult valtozatot. A curezone nevu forumon fent van az adagolas, vagy meg kell nezni egy tudomanyos publikacioban, ezt googleben talalni

    VálaszTörlés
  90. Sziasztok!volt mar valakinek galandfereg fertozese?es ha igen hogyan es mennyi ideig urult?nemtudom hogy most vajon sikerult e elpusztitanom..mar 3 hete kb hogy urulnek a darabjai es nemtudom hogy most vajon miert..szerintetek elpusztult vegre?

    VálaszTörlés
  91. Valaki rajtam kívül találkozott a WC-kagylóban "rope worm"-mel?
    http://ropeworms.com/rope-worms/

    VálaszTörlés
  92. Sziasztok, Én Parastroy nevezetû szerrel jártam nagyon szerencsétlenül! A tüneteimre kb.fél éve figyeltem fel. Fáradtság, édesség, sütik utáni vágy. Majd elkezdtem a ha samba. Mozgásokat érezni, mintha félidôs terhes lennék. Gondoltam csinálok egy tisztítókúrát az egészségem érdekében ès megrendeltem a Parastroy nevû készítményt. Ahogy bevettem az elsô adagot világossá vált, h vannak bennem paraziták. Éreztem ôket a bôröm alatt, az orromból húztam ki kb. centis darabot. A 7. èjszaka elkezdtem érezni, h mozognak felfelé és a nyakamon keresztül bemásznak a fejembe! Nagyon megijedtem, persze egybôl orvoshoz mentem, aki nagyon hitetlenül nèzett. Angliában élek, el nem tudja képzelni, h ilyen elôfordulhat. Elküldött vérvételre, semmi eltérés. A szèklet tenyésztést már én kértem külön a nôvértôl, mivel találtam egy darabkát, amit melléketem. Mivel gyógyszert nem kapok, és ijeszt, h nem történik semmi, folytattam a kùrát. Tegnap este az egyik lakóm kimùlt. Lassan kezdett mozogni belémharapott ès hírtelen megszûnt a nyomás a fejemben. Èreztem ahogy folyik a trutyi a szembe elég sok jutott. Nagyon rosszul voltam az éjszaka, de azt gondoltam, h túlvagyok a nehezén, m nem éreztem mozgást. Ma reggel, miután bevettem a gyógyszert ismét éreztem, h mozog vmi a fejemben, és hullámokban jött rám a rosszullét. Amitôl teljesen pánikba estem. Valakinek hasonló tapasztalata? Fertôzés? Annyi mindent olvastam már. Ès nem tudom milyen irányba menjek. Köszi

    VálaszTörlés
  93. KEDVES POSZTOLÓK!!!!!!!!!!
    TISZTELJÉTEK MEG A FÓRUMOZÁS RENDJÉT AZZAL A MINIMUMMAL,HOGY A POSZT ELEJÉT EGY FIKTÍV NICK NÉVVEL KEZDJÉTEK!!!!!

    VálaszTörlés
  94. Sziasztok!
    Első igazán hasznos oldal, mindenkinek köszönet, aki írt valamit.
    Én is megosztom azt, amit helyesnek tartok, a saját tapasztalataimat, meg az összeszedett, de eddig nem eléggé kidomborított információt.
    Azzal kezdem, hogy férfi vagyok.
    Hosszú-hosszú bélrendszeri problémáim már 35 évre (!!!) nyúlnak vissza: székrekedés, IBS, stb.
    5 éve Szendi Gábor hatására öndiagnosztizált gluténérzékenységem kezelése, vagyis a gluténmentes diéta betartása sokat javított a közérzetemen. DE nem gyógyultam meg!
    Egy természetgyógyász vénákkal rendelkező ismerősöm a tüneteimet már rákként "diagnosztizálta".
    Ennek az volt a pozitív hatása, hogy újra, kicsit más szemszögből kezdtem foglalkozni a problémámmal.
    (Vannak olyan elméletek, amelyek szerint a rákot a paraziták, élősködők, ill. az ezekre az immunrendszer által képzett ciszták elfajulása okozza. És hát - most már én is ezzel értek egyet...)

    VálaszTörlés
  95. A fentiek nyomán jutottam el a Kaqun fürdő oxigénterápiájára, majd ott egy ZAPPER biorezonanciás kezelésre.
    http://www.zappertechnology.hu/ Működési alapelvek

    Nos, itt egyből kijött, hogy bélféreg fertőzésem van. Méghozzá a teljes spektruma.
    A kezelő hölgy "megnyugtatott", hogy akin ezt elvégzi, azoknak a 80%-ában kimutatja a férgességet...
    Nem biztos diagnózis persze, és frekvenciaelcsúszások szerintem lehetnek, de aki gyanakszik, és járt már orvosnál, vagy nem bízik bennük, ezt próbálja ki. 5000Ft volt az első felmérés, egy kezeléssel. Viszont önmagában nem irtja ki a férgeket.
    Megdöbbentem az eredményen, és most már tudom, hogy 35éves szenvedéseim oka mi is valójában.

    VálaszTörlés
  96. A nicknevemet is onnan kaptam, hogy pl. ezt a trópusi férget is kimutatta (mondjuk voltam trópusokon) A volt feleségem, aki egyébként orvos, persze lehülyézett, ahogy kell...
    Akkor a kezelés: a műszer kezelője segítségével indultam el.
    Természetes tinktúra: feketedió, fehérüröm és szegfűszeg alkoholba áztatva. Persze borsos áron. Ezt csepegtessem 1 dl vízbe, és igyam. 3 csepp, az semmi, én 30 cseppenként adagoltam. Nagyon gyorsan elfogyott. És úgy döntöttem, hogy ezt én is ki tudom keverni magamnak: diólevél, üröm és szegfűszeg, kiegészítettem fahéjjal is.
    Este alkoholban, reggel pedig gyógyteaként, vagyis vízzel forrázva. Mellé zapper kezelés.
    Egy kezelés után közvetlenül kijött valami dög(lött) 'képlet', szerintem orsóféreg.
    Persze a mocorgás továbbra is megvan, vagyis nem végleges a kezelés. A hölgy is azzal biztatott, hogy nagyon hosszan kell kezelni.
    Aki arra számít, hogy egy-két szem gyógyszertől meggyógyul, az neki se kezdjen.
    Persze továbbmentem, hogy gyógyszer.
    A Vermox max. cérnagilisztára jó, másra nem. A hölgy azt mondta, hogy Albendazol. Két szem van egy levélben, az egy vicc. Viszont hatott, mert újabb féreg jött ki. (Ezt eltettem, elvittem laborba. Ma jött meg az eredmény: az nem féreg. Persze, mert az orvos jobban tudja, hiszen neki diplomája van!)

    VálaszTörlés
  97. Ma iszonyú hasgörcsök, egész délelőtt szinte WC-n voltam. Vizsgáltam, hogy mi jött ki: az én megítélésem szerint féregdarabok, méghozzá sok. És e mellé kicsi véres 'képletek' is.
    Nos valami megdöglött bennem, szerintem - és reményeim szerint - a legnagyobb, a galandféreg. Ettől a döglött dögtől igyekszik ma megszabadulni a szervezetem.

    VálaszTörlés
  98. Nagyjából Tara tanácsaival egyetértek, egy nagyon fontos kivétellel. Vagyis:
    minden olyan étel, és fűszer (!) amely gyulladáscsökkentő, és utálják a férgek: kurkuma, eukaliptusz, fokhagyma, medvehagyma, csípős paprika (!), só (!), stb. Azok az ételek és fűszerek, amelyeket a paleo is ajánl. (Ja igen: a kávét igyekszik a paleo is sztárolni, hogy mennyire egészséges, pedig valójában méreg! Méreg, amit a kávécserje használ a kártevők távoltartására. Nekünk, embereknek is méreg, de még inkább az lehet a parazitáknak (!!!) És szerintem ezen alapul a jó hatása is, amit neki tulajdonítanak. Szóval a féreg ellen is ajánlható, szerintem, nyilván önmagában semmit sem ér)
    Medvehagyma.
    Ezeket a felsorolt ételeket ösztönösen ettem, nagy mennyiségben: erős sózás, mindent csípősen, stb.

    VálaszTörlés
  99. És a nagyon fontos kivétel: alkohol!!!
    Szerintem csupán annak köszönhetem, hogy a szememen-bőrömön nem mászott ki féreg - vagyis nem szaporodtak el rettentően, ill. nem mentek fel az agyamba sem -, hogy lényegében minden vacsorához megittam 2-3 pohár bort. Amióta nem iszom (éljen az egészséges életmód!), sokkal intenzívebb mocorgást érzek bent.
    A bor mellett szintén ösztönösen az Unicum volt az, ami ízlik. (Persze, hiszen ugyanazok a féregűző gyógynövények vannak benne, amelyeket fentebb felsoroltam: üröm, stb.)
    Méreg persze az alkohol, de szerencsére a dögöket jobban mérgezte, mint engem.

    És mire alapozom a fentieket a tapasztalaton túl?
    valamelyik orvosi oldalon olvastam - már nem tudom melyiken -, hogy a betokosodott petéket, magyarul cisztákat azzal irtják, hogy közvetlenül fecskendeznek injekcióstűvel etil alkoholt, vagy tömény sóoldatot.
    Szóval, az erős sózás és az alkohol alap, hogy a dögök ne érezzék túl jól magukat. Persze irtani azt már nehezebb, mint a szaporodásukat gátolni.

    VálaszTörlés
  100. Még egy fontos, és befejezem.
    Mivel a (humán)laborok semmit nem mutatnak ki, a természetgyógyász hölgy azt javasolta, hogy sokkal érdemesebb állatgyógyászati (!) laborba elvinni a humán székletet is! Ne mondd meg, hogy emberé, és máshogy - jól - fognak hozzáállni.
    Még nem próbáltam, de érdekes felvetés...

    Remélem, sokaknak hasznos lesz, amiket írtam - én is csak és kizárólag a netről tudok előbbre jutni.

    VálaszTörlés
  101. És egy kérés a végére: szerintem érdemes összeszedni, hogy hol, melyik országban, elsősorban a környező országokban lehet kapni VÉNY NÉLKÜL humán féregirtó szereket.
    Románia már elhangzott, de az összes környező ország érdekelne. Meg a nem környezők is.
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  102. Még egy fontos, majdnem elfelejtettem.
    Lúgos közeg, igaza van Tara-nak. Amivel ezt elő lehet segíteni: szódabikarbona.
    De meginni tilos, hanem közvetlenül oda kell bevezetni, ahol a férgek laknak: a bélbe...
    (magyarul: beöntés)

    VálaszTörlés
  103. Kedves Loa,
    Látom,hogy te is megjártad a hadak útját a férgek ellen.(ráment a fél életed....)
    Ajánlom a "harcosoknak"a bázeli egyetem fentebb belinkelt ,sajnos magyarra nem google-fordítható tanulmányából a következő nagyon értékes tanácsokat figyelembe venni:
    Ha normál terápiára nem válaszol,akkor nagy dózist,és vagy nyújtott terápiát javasol.(túladagolást a levamisol esetében max 3 szorost lehet tünetmentesen alkalmazni,vagyis a túladagolási tünetei ekkor még nem veszélyesek,a benzimidazolok esetében akár 20-30 szoros túladagolás sem okoz komoly mellékhatást,az ivermektin 2-3 szorosan színtén tuladagolható,prazikvantel 3-4 gram per 80 kiló testsulyig,a niklozamid akár 10-20 szorosan.
    Egy másik fegyver a rezisztens fertőzések ellen a gyógyszer szinergizmus.Ez azt jelenti,hogy a féreg fajtára alkalmazható több gyógyszer együtt adása jobb eredménnyel jár mint ezek külön-külön adása.Léteznek gyógyszerpárosítások amelyek nem ajánlottak,vagyis nem szinergikusak,hanem ennek ellenkezője,erre később visszatérek.
    A legújabb tanulmányok szerint az ivarérett férgek nem teljes gyógyszerrezisztenciával,hanem csökkent érzékenységgel reagáltak az elmúlt 50 évben nagyon kevés bevezetett gyógyszerre.
    Más a helyzet a lárvastádiumban,az L3,L4 stádiumban valamelyest,vagy teljesen gyógyszerérzékeny fajták váltak teljesen gyógyszerrezisztensé....
    Ez a terápiás gyakorlatban azt jelentheti,hogy a "BEVESZI 2 HÉT MÚLVA A MÁSODIK ADAGOT,ÉS KÉSZ,TÖBBÉ KIZÁRT HOGY FÉRGE LEGYEN"begyakorolt orvosi duma megdől,lehet hogy kéthetente,vagy sürübben(!!!!!!)szedni kell akár hónapokig,vagy az alvó stádiumos esetben,akár évekig a gyógyszereket!
    Tehát mázlis ember,aki 2 szem pirulával elintézi....

    VálaszTörlés
  104. Szinergista kombinációk:1-mebendazol+ivermektin
    2-mebendazol+levamizol
    3-albendazol+mebendazol
    Nem szinergista(antagonista)kombinációk.(ezek keverését el kell kerülni)
    1-albendazol+pyrantel
    2-mebendazol+pyrantel
    3-levamizol+pyrantel
    4-levamizol+ivermektin
    5-pyrantel+ivermektin.

    VálaszTörlés
  105. Sziasztok!praziquantel gyogyszert ami megoli a galandferget honnan tudok rendelni?Nemetorszagban receptkoteles..

    VálaszTörlés
  106. Köszönöm, Mikee!
    A gyógyszerek beszerzésénél tartok. Nehéz lesz, mert a volt orvos feleségem kerek perec megtagadta, hogy felírja... (Ezen fogunk még meccselni, de ez egy másik történet.)

    A Noromectin-t (ivermectin) már be tudtam szerezni állatpatikában. (4500 Ft/700kg, vagyis 10-12 alkalomra)
    Van egy másik, erősebb(nek mondott) szer: Equimax. Ugyanaz a gyártó, ugyanaz a beszerzési hely. Ivermectin és Praziquantel egyben (7900Ft, lóadag, vagyis 10-12 alakalomra elég.

    VálaszTörlés
  107. A praziquantel ugyan hat valamelyest a nematóda tipusú férgekre,de csak nagy adagban,és csak akkor is csak valamelyest....(kb.80 kilós ember esetében 2000-3000 miligram)ilyen sok kb.2 tubusban lesz összesen a prazi-ból.
    A mebendazolt "magyar okoskodás"miatt kivonták az állatgyógyászatból,külföldről kell rendelni,
    én is szándékszom közvetlenül a kínai alapanyag gyártójától mostanában rendelni.
    Az én állapotom jelentősen javult,de még nem vagyok "tiszta" 3 év után sem....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia MIKE!

      Tudnál nekünk írni hogy te hogy kaptad el, hogyan diagnosztizálták illetve hogyan sikerült tőle megszabadulnod?
      Mert ahogy látom te sem az orvosokkal küzdesz ellenük. :-(
      Köszönöm a kommenteket mindenki nevében akiknek segítesz!

      Törlés
  108. Kedves Mikee! Honnan rendeled a mebendazol alapot? Cestalt próbált már valaki? (kutyáknak való) A vivőanyagok aggasztanak kicsit, vajon nem okoznak-e emberben galibát! Nekem egész testre kiterjedt (valószínüleg ascaris és taenia) ilyenkor szerintetek használ a bélben felszívódó tabletta? Folyadék formában csak az ivermectin és equimax van? Injekciós változatban is gondolkodom!

    VálaszTörlés
  109. Sziasztok, bocsánat, hogy első körben névtelenül írtam, de nem szoktam fórumokon részt venni. (nem jöttem rá, h kell profilt létrehozni, bocs) Én voltam, aki pár gondolattal feljebb a írt, Parastroy nevű szerrel kísérleteztem. Közben rájöttem, h biztosan nem elég erős a szer, mert a tüneteim a kúra vége felé is szinte teljesen megmaradtak. Éjszaka alig alszom, mert a fejemben egyfolytában mocorognak. Picit félek a gyógyszeres kezeléstől. Időközben találtam egy Humaworm nevezetű szert, ami szintén növényi, de sokkal erősebb, mint a kereskedelemben kapható szerek. Esetleg valakinek ezzel kapcsolatban valami tapasztalata?

    VálaszTörlés
  110. Egyébként szünetet is kell tartanom a két kúra között, ami nem lesz egyszerű... Az alkohol nagyon jó ötlet volt, tegnap éjjel sikerült aludnom. Köszi az ötletet Loa! Egyébként a laboreredményeim negatívak. Vér, semmi eltérés. Széklet teljesen normális, annak ellenére, h én is beletettem egy féregdarabot... Röhej! Orvoshoz nincs értelme menni, el sem hiszik a problémádat.

    VálaszTörlés
  111. Kedves Gabi! Megnéztem a humaworm-öt, de sajna angoltudásom csekély. Mit tartalmaz? Hatóanyaga? NEm találom!

    VálaszTörlés
  112. Alkohol, még egyszer. Ha valaki kételkedik.
    Elgondolkodtam, hogy miért van az, hogy faluhelyen a disznóöléskor az emberek pálinkával kezdenek. Túl azon, hogy a magyar alkoholista nép - de van ennek értelme, nem is kevés. Védőital - ugyanis nyers hússal dolgoznak egész nap...

    Az alkohol lehet, hogy nem pusztítja el a galandférget, de az biztos, hogy kussban van, ha jól bepálinkázol.
    (Nekem van egy olyan (barack)pálinkám, amit nem magoztak ki rendesen. Így adagolok egy kis ciánt is, hátha... :) )

    VálaszTörlés
  113. Írtam, hogy a másik a só, amit útálnak.
    Még nem próbáltam, mert nem akarom a gyógyszerek hatását lerontani, de ha lesz egy kis szünet, akkor ezt fogom alkalmazni: keserősó.
    Vannak ezek a hashajtónak használt keserősók - Hunyadi, Igmándi, Ferencz-József -, az az embernek is borzalmas ízre (de azért meg lehet inni), ha egy ilyen közegben "fürdeti" valaki a társát, akkor azt tuti nem fogja díjazni!
    Ezt mindenképpen alkalmazni fogom, de leírtam, hátha valaki már előttem kipróbálja. A tapasztalatot kérem, ha van/lesz.

    VálaszTörlés
  114. Prazikvantel - hát tényleg úgy tűnik, hogy az semmit sem ér! Hiába alkalmaztam már harmadik napja, szépen feléledt a dög.
    Előtte pedig a három napos albendezol már kómába tette. Úgy tűnik, hogy ez utóbbi jobb.

    VálaszTörlés
  115. Szódabikarbona - nekem úgy tűnik, hogy az ér valamit. De nem meginni, hanem beöntés...
    Többet ér, mint a prazikvantel.

    Sikerült beszereznem albendazolt. Albendanin a neve, 1 liter. 11000Ft volt. Vényköteles az állatpatikában is, de nekem kiadták. 100mg/ml, vagyis 1 literben van 100 000mg. Azaz 500db tabletta hatóanyagát szereztem be. (Jól számoltam? Remélem...) Tehát majdnem századrészéért, mint a humán-gyógyszer.
    Kezdem az adagolását...

    VálaszTörlés
  116. Fenbendazol. Valamiért nem szerepel a human-gyógyszerek közt. Miért? Tud valaki valamit?
    Nekem azt is sikerült beszereznem, Fenbendanin 5% por néven... Még nem használtam.
    Sári!
    Mebendazol - szerintem érdemes elmenni Romániába Vermox beszerző körútra. Ha addig máshonnan nem tudok szerezni, akkor megcsinálom.
    Injekció - azt nekem sem adták ki, mondván, hogy állatorvosi vényre adják csak.

    VálaszTörlés
  117. Sári:a mebendazolt kínából az alapanyag gyártótól fogom rendelni.havi 2 szer 3 napig napi 2-3000 mg fog kelleni,lehet,hogy sok hónapon keresztül.Anyagilag nem bírnám ezt vermoxal....
    Gabi:vigyázz a gyógynövényekkel,a férgek lárvastádiumai közti vándorlást megzavarják,máshol horgonyoznak le,mint ahol kellene(tüdő,máj,bélrendszer fala)
    LOA:a fenbendazol egy gyenge benzimidazol,a "vad"vagyis a vadonból,a természetből származó nematóda tipusokra hatásos háziállatoknál,de ezek a dögök nem ilyenek.
    ALBENDANIN:1-2 hétig napi 2-3 szor,minden étkezés előtt 5-6 mililitert szedhetsz,de figyelmeztetlek,hogy ha ez idő után,vagy közben nem javul jelentősen az állapotod,vagyis a tünetek nem csökkennek,akkor hagyd abba,mert a rezisztens vonalaknál elaltatja a fertőzést.
    Nem ajánlom a beöntéseket sem,a bélrendszer x méter hosszú,a férgek többsége a specifikus helyén tapad meg,a vékonybél közepe,és a vége közt.A beöntés a vastagbélben marad,ez max fél méter,itt csak kelő peték,fejlődő állapotok,és vándorlások vannak.Tiszta langyos vízzel széklelés után ,ha mocorgást éreztél előtte,a vastagbelet lehet öblögetni,semmi káros nem következik belőle.Nem ajánlom,hogy megzavarjuk a lárva vándorlás ösztöneit,mert az agyunkban is kiköthetnek!!!!
    Amúgy nekem volt ilyen esetem,erős lüktető fejfájás,ami csak nagy adag prazikvanteltől mulott el!!!! Advil,algoflex forte től nuku!!!!

    VálaszTörlés
  118. Kérlek írjatok van-e akinek egész testet érinti szinte! Melyik fajta? Ugye mindenhonnan ki lehet írtani? MErt nekem nem csak a bélben és az emésztőrendszerben van!Bekékül a mozgások helyén és izomnál van mindig, vagy mellette....orvosok épp a köpetet vizsgálják, két orvos és két laboros szerint ascaris, holnap nézi meg egy mikrobiológus talán! Beszedtem egy adag vermoxot meg majd decarist! Kisebb adag ivermectint, és praziquantelt (egyszeri adagot) 1hét szünet a vermox után, 3 nap az ivermectin után! 3 hónapja tartó folyamatos hát-borda-gyomor-nyombél fájdalom, rengeteg vizsgálat (elején vakbélműtét) után itt tartok!CSaládtagok is esélyesek! Bárki tud valamit tanácsolni megköszönném!

    VálaszTörlés
  119. Szörnyű lehet, ha az egész testben vannak, főleg az agyban. Nekem szerencsére a bélben maradt, legalábbis így érzem. Viszont roppant szívós egy dög, minden jel szerint egy óriási galandféreg. Volt ideje nagyra nőni, évtizedeken keresztül.
    E szerint írom a tapasztalataimat.

    Jelenleg sikerült teljes kómába nyomnom. Reggel prazikvantel-ivermectin, délben kefír medvehagymával (fokhagyma), este albendanin, alkohollal. Semmi mocorgás, bízom benne, hogy rövidesen kipurcan.
    Még egy adag prazikvantel van, azt beveszem, és áttérek a keserűvízre reggelente.
    Szünet nincs, ma a 9. napon kapta a prazikvantelt.
    Albendaninnal tartottam három nap szünetet, ez alatt nagyon felélénkült. Ez alapján a következtetésem az, hogy az albendazol a hatásos.

    VálaszTörlés
  120. Alkohol: továbbra is azt gondolom, hogy hatásos, nem is kicsit. Lehet, hogy nem öli meg őket, de a lárvavándorlást, peteürítést akadályozza. Egyszerűen abból a hatásmechanizmusból adódóan, hogy rossz életkörülményeket teremt, rossz közeget biztosít a féreg számára.
    Szerintem akinek egész testre kiterjedően van a fertőzöttsége, egész egyszerűen be kell rúgnia minden este! (Persze, ez kis túlzás, nem berúgni, de gondoskodni kell róla, hogy a vér, nyirokrendszer stb. etil-alkohollal legyen higítva.) Ugyanez vonatkozik a tömény sóoldatra.

    Nincs mese, mérgezni kell a dögöket, mert máskülönben nem pusztulnak el.
    Az ember abban bízhat, hogy az emberi szervezet magasabb rendű, mint a féreg, jobban megbirkózik a mérgekkel, így a férget sokkal jobban mérgezi, és előbb-utóbb elpusztul.
    A feketedió hatása is a mérgezésen alapul. (Nekem meg is látszott: repedezett köröm.)
    Májvédő a szilimarin, vagyis a máriatövis. Ezt érdemes a mérgek mellé fogyasztani.

    Brutál adag "mérget" veszek be, folyamatosan, de hogy nincs bajom, azt abból látom, hogy a hétvégén lefutottam egy félmaratont, (egyéni) rekord közeli eredménnyel. Nem a gyógyszer/méreg gyengíti az eredményemet, hanem a "futótárs".

    VálaszTörlés
  121. Mikee, köszönöm a véleményedet, hozzászólásaidat!
    A beöntést hanyagolni fogom, igazad van.
    Továbbra is várom/várjuk a tapasztalataidat, véleményedet, bátran írd meg azt is, ha valamivel nem értesz egyet, amit én írok!
    Sári, neked meg részvétem! Az alkoholról szóló részt neked írtam főként! Tudom, nőknek nehezebb, rosszabbul bírjátok az alkoholt, de neked kell eldöntened, hogy melyik a kisebbik rossz!

    VálaszTörlés
  122. Köszönöm a hozzászólásokat! Kedves Mikee! Tudsz nekem segíteni mit ajánlassz, honnan tudom megvenni megrendelni? Van még egy adag vermoxom és egy darab decaris, meg ivermectin injekció (állatoknak) Holnap kínunkban elutazunk az ország másik végére szeriológiai vizsgálatra! Bár azt olvastam az imént h az sem túl megbízható! Tényleg nincs egy nyamvadt infektológus sem aki segít az egés országban? Akkor nekem annyi? Mert pl a combomból hátamból hogy fognak kidögleni? A bélből kimegy a széklettel de a többi helyről? Az orvos el sem hiszi h mindenütt érzem!

    VálaszTörlés
  123. LOA:Ha valóban 1 nagy galandférged van,akkor tudni kell róla,hogy vetélytársakat nem tűr meg kivéve 1 hímet.A kisebb fajták már megtűrik egymást.Az elméleted a mocorgás-nyugton maradás kapcsán lehet téves is.Én az esetedben a következőt tenném.:3 napig nagy dózisokban niklozamid,a 4.napon pedig totális bélmosás a patikában készítetett kolonoszkópiai célú keserüsós keverékből,amit nagy mennyiségü vízzel kell meginni,és néhány óra alatt teljesen kiűrítí a bélrendszert.Én már megcsináltam néhányszor,nem is olyan borzasztó mint ahogy hangzik,nem kell félni tőle.
    SÁRI:vermoxból nekem havi szinten kéne 20 doboz,főként,mert csak 100 miligramosak,se felíratni,se kifizetni nem tudnék ekkora mennyiséget.A kínai gyártó azt írtra vissza,hogy 100 gram 100 euró.Ez megfelel 1000 darab vermox tablettának,vagyis 166 doboznak,és 180 forintra jön ki dobozonként.A fő gondom az,hogy gőzöm sincs róla,hogy hány hónap alatt ürülnek ki az alvó formák.(tudni kell,hogy a vermox is csak az ivarérett és az közeli formáit
    öli!)
    Sári,az USA-ban is csak néhány neves parazitológust emlegetnek ,ennek oka,hogy :a fertőzések többsége valóban néhány szem tablettával kezelhető.kevés problémás fertőzés miatt nem fognak infektológusok szakosodni gyógyszerrezisztens fertőzésekre,mert ebből nem fogják tudni eltartani a családjukat.Dr. Cahill 500 dollár konzultációs díjjért áll szóba a páciensekkel.Ha egy orvos rászánná magát erre,gondba volna,nincs szakírodalom,nincsenek ilyen tanulmányok,csak a haszonállat területen van némi ilyen.
    Én angol nyelvtudással már 5 éve kutatom a tanulmányokat,több ezer órát olvastam mát e témákban,de marha kevés használható tudás,terápiai praktika,jött le nekem ebből.
    A lényegét már itt nektek nagyvonalakban le is írtam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Mikee!

      Köszönöm a kutatómunkádat és hozzászólásaidat, az orvosok tényleg leszarják azt aki nem a rutindolgokkal érkezik.
      Nem tudnál egy rövid tömör összefoglalót írni a kálváriádról? Mert beleszeretném rakni a post végébe tanulságnak..

      Törlés
  124. Köszönöm Mikee! Nekem eddig semmi nem ürült! Tegnap kaptam egy decarist, még mindig semmi! Bár éjszaka nem volt mocorgás a gyomor-bélrendszerben! Van értelme szerinted beszedni a két doboz vermoxot? plusz ma kapok egy ivermectin injekciót! Folyamatos fájdalmam van az egyik vesémtől a másikig, a hasi MR szerint a vesevezeték mindkét oldalon megtört- az orvos szerint lehet azért mert sokat fogytam és lejjebb kerültek a vesék. Csak fogyok és fogyok.... Biorezonanciának van értelme? Jövő hétre be vagyok jelentkezve! ELvileg Dr Hulda Clark erre építette a készüléket amit használnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha tőlem is elfogadsz tanácsot.
      A biorezonancia - Zapper, a Clark módszer szerint - megmutatja, hogy milyen fajta féreggel van dolgod. Galand, vagy orsó, mert ettől is függ, hogy melyik a hatékony kezelés.
      Nekem a zapper, ill. az albendazol kihozta az orsóférget, vagy valami hasonlót. Kétszer is. Azóta semmi.
      A galandféreg nagyon szívós egy dög, érzem, hogy bennem van.
      Prazikvantel-ivermectin reggel, este albendazol, immár több, mint tíz (!) napja, de semmi nincs a székletemben.
      Mikee szerint a niklozamid hat rá, ezt most készülök beszerezni! Nagyon bízom benne, hogy ennek lesz hatása.

      Törlés
  125. Kedves Loa! Minden tanácsot elfogadok! De továbbra sem tudom honnan szerzitek be ezeket a szereket! A biorezonanciás vizsgálat szerint schistosoma, ancylostoma,trichinella, trichurius,filaria, necator americanus..... A köpetben meg ascaris lárvák....szóval ez így érdekes...

    VálaszTörlés
  126. Amit még be tudok szerezni az albendanin, az állatgyógyászatból....de igazából azt sem tudom van-e értelme. Mikor felerősödik a maró fájdalom a veséknél-májnál-nyombélnél azon kapom magam, h gyorsan ölő mérgek után keresgélek....és nem a férgeknek! 32 éves vagyok...négy éves a kisfiam, akinek napi kétszer erős hasfájdalma van...magas az eozinofilja, az IGG-je biztosan valamilyen allergia, szerintük, bár megnézték tej-glutén stb-re de semmi! Adjak sok antibiotikumot neki! Már három csomaggal szedett be... Semmi! A széklete állandóan nyálkás-sárga-emésztetlen-híg variációi! Minden nap imádkozom, ne jusson el erre a szintre ahol én vagyok! Mást nem tudok csinálni! Már a férjem is hülyének néz, merthát már beszedtem több adag vermoxot meg ugye a decarist és semmi.... Azt érzem ebből már nincs kiút!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éllatpatikából lehet beszerezni a hatóanyagokat.
      Albendazol - Albendanin
      Proziquantel+ivermectin - Equimax
      Ivermectin - Noromectin
      Niklosamid - Vithaminthe
      Levamisol - SH Levamisol
      (Hatóanyag - Gyógyszer neve)
      Lovaknak, kutyáknak, galamboknak - ne törődj vele!
      Én ma mentem el a Vitaminthe pasztáért. 7 tubussal vettem, ez jön az elkövetkezendő 7 napban.
      Az adagolását meg: megkeresed, hogy humán gyógyszerként mekkora hatóanyag-mennyiséget írnak elő. Számolsz, és adagolod. Nem baj, ha kicsit fölélősz.

      Mebendazol: én kimennék érte Romániába. Ott egy doboz Vermox 1 euro, vény nélkül kapható. Albendasol 1,5 euro, Decaris szintén 1 euro körül, szintén vény nélkül megvehetőek ezek.
      Van gyógynövényekből készült szirup gyerekeknek, szintén vény nélkül, 10 euro alatt.
      Hozz magadnak meg a gyerekednek egy vagonnal...

      És pálinka, pálinka, pálinka!!! Azzal tényleg kordában tudod tartani őket, amíg el nem kezdenek pusztulni.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Wormex szirup gyerekeknek: ~40 Lei ~2800Ft

      Törlés
  127. Köszönöm Loa! Egyelőre az albendanin lesz meg, meg van még vermoxom! Szedjem a kettőt együtt? Mert egy mikrobiológus szerint a vermox megbolondítja a lárvákat így kerülhettek szanaszét a testbe.... Félek tőle!

    VálaszTörlés