Hajtetű, rühesség, bolhák?

Fejtetű, hajtetű, rühatkák, rühes családtagok, ágyipoloskák az ágyban, netalántán bolhainvázió?
Sajnos nem vagy ezekkel egyedül. Azt gondolná az ember hogy manapság ilyenek már nincsenek! És sajnos téved! Ezek mind a mai napig az ember vendégei. Különösen itt Magyarországon is előfordulnak.
A fejtetű a leggyakoribb, ez szinte minden iskolában megtalálható, aztán a bolhák vanna a második helyen, végül a rühesség és a poloskák jönnek.

Ezek mind mind külön postot fognak érdemelni tehát olvasgasd a blogomat.

5 megjegyzés:

 1. Jó a blog! Arra kérlek viszont téged, kedves blogszerkesztő, ha be tudod állítani, hogy a legutolsó hozzászólások legyenek legfelül, mert pl. a rüh bejegyzésnél 3x kell kattintani a "Továbbiak betöltése" linkre, mire lejutok az aljára. Lehet, hogy sokan észre sem veszik ezt, és azt hiszik, hogy már nem aktív a blog, mert múlt augusztusi az utolsó hozzászólás. Üdv, egy ex-rühös ;-)

  VálaszTörlés
 2. Kedves "ex-rühös" ! :-)


  Sajnos nincs rá lehetőségem hogy beállítsam hogy a legfrissebb hozzászólások legyenek legfelül. A blogger rendszere a sok sok hozzászólást nem tudja megfelelően kezelni, sajnos én sem tudok rajta módosítani.

  VálaszTörlés
 3. Kedves blogszerkesztő,
  engem a demodex atka érdekelne, erről esetleg vannak ismereteid?
  Gyerekem arcán túl sok van, ha hinni lehet a kozmetikusának, aki szerint ezért van tele pattanással, amitől már kezd teljesen kikészülni a gyerekem, ingerült folyton, vagy kétségbeesett. Speciális kezelést kapott ellene, plusz otthoni neem olaj, borsmenta, teafa illóolajos lemosásokat stb., solumium oldattal, és cassiával is próbálkozunk, de hiába, egy pici javulás után újra meg újra visszaromlott a bőre. Anyagilag már nem bírtam a tehet, elmentünk "sztk"-s bőrgyógyászhoz, szerinte túl van dimenzionálva az egész, és a stressz okozza, föl kell kicsit turbózni az immunrendszert, plusz erősen ajánlott valamilyen autogén tréning. Fölírt azért antibiotikumos kenőcsöt is, de nem használ. Nem tudom, melyiküknek lehet igaza, neked mi a véleményed?
  Várom válaszod, egy aggódó anya

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Névtelen 2014 julius 9.SUDOKREM a pattanásra! Gyerekorvos javasolta.JÓ!

   Törlés
 4. Szia elkaptam a rühet nem tudom honnan iskolába járok és nem akarom senkinek tovább adni kezeltem magam 2-nappal ezelött de úgyan úgy viszketek depressziós is vagyok félek soha nem fog el múlni ez a rém álom

  VálaszTörlés