Hajtetű, rühesség, bolhák?

Fejtetű, hajtetű, rühatkák, rühes családtagok, ágyipoloskák az ágyban, netalántán bolhainvázió?
Sajnos nem vagy ezekkel egyedül. Azt gondolná az ember hogy manapság ilyenek már nincsenek! És sajnos téved! Ezek mind a mai napig az ember vendégei. Különösen itt Magyarországon is előfordulnak.
A fejtetű a leggyakoribb, ez szinte minden iskolában megtalálható, aztán a bolhák vanna a második helyen, végül a rühesség és a poloskák jönnek.

Ezek mind mind külön postot fognak érdemelni tehát olvasgasd a blogomat.

12 megjegyzés:

  1. Jó a blog! Arra kérlek viszont téged, kedves blogszerkesztő, ha be tudod állítani, hogy a legutolsó hozzászólások legyenek legfelül, mert pl. a rüh bejegyzésnél 3x kell kattintani a "Továbbiak betöltése" linkre, mire lejutok az aljára. Lehet, hogy sokan észre sem veszik ezt, és azt hiszik, hogy már nem aktív a blog, mert múlt augusztusi az utolsó hozzászólás. Üdv, egy ex-rühös ;-)

    VálaszTörlés
  2. Kedves "ex-rühös" ! :-)


    Sajnos nincs rá lehetőségem hogy beállítsam hogy a legfrissebb hozzászólások legyenek legfelül. A blogger rendszere a sok sok hozzászólást nem tudja megfelelően kezelni, sajnos én sem tudok rajta módosítani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hahó,van itt valaki?
      Segítség! Kb.1-1,5hete elkezdett viszketni y bokám. Aztán a lábszáram. Aztán a karom és mellkasom. Apró elszórt kiütések,amit vérese vakartam. Nem csukló-a hajlatok, jkézujjaknál..stb ..szóval a gynús helyek kimaradtak. Nemcsak éjjel:nappal is viszketett. És álmomban sem gondoltam ra,hogy esetleg rüh lehet...
      Állandóan szekálnak,hogy mindig domestos szagú vagyok,mindennap takarítok..2hónaps lányommal és 5 éves fismmal összebújva szoktam aludni. Apa horkol,ígx ő a nappaliban. (Persze,mindenkinek vsn ágy)
      Na, rátaláltam a blogra, kétségbeestem..sehol senkin semmi,és meg tuti rühes vagyok. Szétszedtem a lakást,gőztisztítóval mindenholaz ágyat is, mosógép-vasaló ment. Sírva szoptattam. Mindenki hülyének nézett. Elmentem ügyeletre,öreg nèni: á,ez nem rüh,az csak a hajléktalanoknak van.
      Lekentem magam novascabinnal. A gyerekeket nem mertem,hátha nem az. Másnapra szaradtak a régi sebek,de azóta jönnek újjak,viszketőek és a tipikus helyeken: boka,kéz,térdhajlatok, vállam,hátam...
      Elmentem bőrdokihoz. Megnézte: á,tuti nem az. Szerinte allergia. Két hét múlva menjek vissza,hisz én lekentem msgam, már tuti nem vagyok az, ha a család is vakarózik,akkor meg úgyis kezdhetjük előről.,ez a novascabin utóhatása.
      Akkor most higgyek neki? Éjjel van,érzem hogy viszket egy új a térdhajlatnál,meg a nyakamon,a mellkasom letépném,most már a lábfejemnél is ég egy...a gyermekeim itt szuszognak mellettem a 6x átgőzölt ágyban,én meg rettegek..
      Létezik,hogy a novascabin után szinte percenként viszket egy új kiütés (átlátszó kis hólyagszerű) hol a lábfejemen,hll a vállamon,aztán egyszer s térdhajlatnál,aztán a vádlimon....
      Mi ez? Sehol nem voltam az elmúlt 1 hónapban a gyerekeim nélkül...Más miért nem vakarózik? Miért nem csak éjszaka,vag fürdés után?
      Vissza akarom kapni az életem! Hova menjek? Mi lehet ez? Mikroszkóppal látni ezt?
      Segìts!!!!
      Süni

      Törlés
    2. Kedves Süni,
      évekkel ezelőtt a kislányom kapta el a rühöt, ez egyáltalán nem csak a hajléktalanok betegsége, ne szégyenkezz miatta!
      Ha bőrgyógyász tanácstalan, másikat kell keresni, vagy el kell menni egy jó állatorvoshoz, ezt írta valaki valamelyik blogban. Érdemes rákeresni a neten, kinek milyen tapasztalatai vannak, nem egyyzerű megszabadulni ezektől a parazitáktól sem, sajnos, de sok jó tanácsot érdemes kipróbálni. Egyébként náélunk sem terjedt át másra, sem a fiamra, sem rám, de azért eltartott egy darabig mire szegény gyerekem mentes lett. lényeg, hogy harcold ki, hogy mikrószkóppal nézzék meg, addig lehet, hogy valóban nem ai rühatka. Nézd meg ezt is: http://antalvali.com/comment/87313/ruh meg ezt is: http://embereneleskodok.blogspot.hu/2011/09/ruhatka-olyan-mint-bolhacsipes-aztan.html
      Próbáld ki az ecetet is, az illóolajokat is, hátha ha több fronton támadsz, előbb megfutamodnak a dögök.
      És ne add fel, ne keseredj el, kitartás, és előbb-utóbb megunják és te fogsz győzni! Sajnos ez egy pokoli megpróbáltatás, de nem a vég...
      Sok sikert,
      Éva

      Törlés
    3. Kedves Éva!Nagyon szépen köszönöm a választ! Igen, én is arra gondolltam,hogy megyek tovább. Raktam kívül senki nem gonfolja a környezetemben,hogy az.
      De ugye szombaton lekezeltem magam, és érdekes,hogy a mellkasomnál, és a mellem közt már nyáron id voltak kiütések a mrlegtől dd dosem viszketett....csak most egy hete. És ezrk tök szépen elmúltsk a novascabintól. Ezért rettrntem meg,hogy akkir mégiscsak rüh volt,hiszen a szer hatott, igaz másnap újra kezdi.
      Csak nem akarok kísérlezni ,tuzi biztos diagnózis nélkül lekenni gyerekeimet. És az egész mosás-gőzölős rémálmot újrakezdeni...

      Amúgy most is ég mindkét bokàm, a giam itt szuszog mellettem ,én meg melegítőn,zokniba
      *köszönöm,hogy válaszoltál!
      Süni

      Törlés
  3. Kedves blogszerkesztő,
    engem a demodex atka érdekelne, erről esetleg vannak ismereteid?
    Gyerekem arcán túl sok van, ha hinni lehet a kozmetikusának, aki szerint ezért van tele pattanással, amitől már kezd teljesen kikészülni a gyerekem, ingerült folyton, vagy kétségbeesett. Speciális kezelést kapott ellene, plusz otthoni neem olaj, borsmenta, teafa illóolajos lemosásokat stb., solumium oldattal, és cassiával is próbálkozunk, de hiába, egy pici javulás után újra meg újra visszaromlott a bőre. Anyagilag már nem bírtam a tehet, elmentünk "sztk"-s bőrgyógyászhoz, szerinte túl van dimenzionálva az egész, és a stressz okozza, föl kell kicsit turbózni az immunrendszert, plusz erősen ajánlott valamilyen autogén tréning. Fölírt azért antibiotikumos kenőcsöt is, de nem használ. Nem tudom, melyiküknek lehet igaza, neked mi a véleményed?
    Várom válaszod, egy aggódó anya

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Névtelen 2014 julius 9.SUDOKREM a pattanásra! Gyerekorvos javasolta.JÓ!

      Törlés
  4. Szia elkaptam a rühet nem tudom honnan iskolába járok és nem akarom senkinek tovább adni kezeltem magam 2-nappal ezelött de úgyan úgy viszketek depressziós is vagyok félek soha nem fog el múlni ez a rém álom

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok! Remélem olvassa még a blogot valaki akinek van ötlete vagy tapasztalata. Rüh kezelésen túl vagyok 5 napja, párom is bár ő tünetmentes volt. Fertőtlenítés és mosás vasalás megvolt. De most a páromon az 5 napon megjelent 1 db hólyagos közepű pötty. Allergiás reakció csak vagy újrakezdhetünk mindent? Köszi előre is a segítséget!

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok! Van itt még valaki aki tudna nekem segíteni?
    Köszönöm előre is

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok van még valaki esetleg?

    VálaszTörlés
  8. Kezelés:
    -5%-os Permethrin krem, teljes testfelületre nyaktól lefelé, éjszakára. Ismételni 7 nap múlva.
    -25%-os benzil benzoát 3 napig, éjszakára, teljes testfelületet, nyaktól lefelé, 2* bekenni. Ismételni 7 nap múlva
    -10%-os kèntartalmú kenőcs éjszakára, 5 napig, nyaktól lefelé. 7 nap múlva ismételni.
    -Ivermectin szájon át szedhető szer, Magyarországon nem forgalmazott. Súly alapján kalkulálják a mennyiséget. 7 nap múlva ismételni.
    -Néhàny csepp teafaolaj vagy oregánó vagy szegfűszeg olaj olivaolajjal vagy mandulaolajjal keverve, tekjes testfelületre, többször alkalmazva

    VálaszTörlés