Bolhacsípés - Avagy a kellemetlen bolhák kiírtása

A bolhák 1-4 mm nagyságú fekete, vagy barna szárnyatlan rovarok. 1750 faj van belőle, itthon csak 82 féle különböző bolhával lehet találkozni.

Kemény kitinváza van tehát igen nehéz még agyonütni is. Puszta kézzel szinte lehetetlen elpusztítani, körömmel esetleg szét lehet nyomni. Persze elkapni is nehéz mert ugrik. Szó szerint jó nagyot és messzire is elugrik. Persze nemcsak ugrálva szeret közlekedni hanem mászik is.
Ha ülsz a vécén, vagy az íróasztalod előtt és mászást észlelsz a bőrödön, lábszáradon, combodon akkor az könnyen lehet hogy bolha. Végigmászik rajtad aztán össze-vissza csipkod. Ezt szó szerint értsd mert szeret egymás mellé közvetlen is csípni.
Buszon, váróteremben, idegen lakásban, disznóólban is elkaphatod. Sőt tévhit hogy a kutya és macskabolha nem jön át az emberre. Bizonyos fajai átmennek, bár igaz nem élnek meg hosszútávon az emberben de épp elég ha pár csípést kapunk tőlük.

Pláne hogy a bolhák fertőzéseket is terjeszthetnek. Régen akár az életedbe is kerülhetett egy bolhacsípés! D emég manapság is megfertőzhet a vér által terjedő betegségekkel.  A pestis bolhákkal is terjedt. Sőt kutyagalandféreggel is megfertőzhetnek.

Sokan sajnos nem írtják. Mondván hogy csak viszket de nem okoz allergiát mint a poloskacsípés, és ha bolhás az ember az nem is annyira feltűnő.  De ez csak a lusta és igénytelen emberek tévhite! A bolhát ugyanúgy írtani kell mint bármely más élősködőt! A bolha csípésével nemhogy viszketést de betegséget is okozhat, arról nem is beszélve hogy igen kellemetlen mikor az ember elkezd vakaródzni a sok bolhacsípés miatt.
A bolha csípése igen változatos formát mutathat, a bolhák fajtáját és az embertől is függhet a csípés milyensége. Van akiknél 2-3 cm-es nagy halvány vörös folttá dagad, közepén egy vörös pontszerű folttal, de van akiknél épphogy csak látszik, ezért sokan keverik is a rühatka "csípésével".
A rovar főként a lábakat, az alsó végtagokat és a törzset csipkedi előszerettel.
A bolhacsípés akár így is nézhet ki mint a lenti képeken. Több képet láthatsz hogy hogyan is néz ki a bolhacsípés képeken:







A bolha a leges leggyakoribb vérszívó élősködő a szúnyog után a magyar háztartásokban, tehát biztos hogy mindenki találkozott már vele. Vagyis ha vele nem is a csípésével biztosan... :-)

Elősszőris a bolhacsípés nagyon viszket. Ezt enyhíteni tudjuk Fenistil géllel, amit jó hidegen a leges legjobb rákenni.
Házi tanács még az ecettel való bedörzsölés, bár ez nekem nem mindig jött be.

Bár nem jellemző, egyes személyeknél nagyon ritkán okozhat allergiát is a bolhacsípés. Egyetlen egy csípéstől is úgy nézhetsz ki mintha 100 csípésed lenne, persze ezek is lehetne óriásira dagadva. Tehát az allergiás reakció ritka az emberen de előfordulhat a bolhára is.

Kiírtani a bolhát leges legegyszerűbben házilag úgy tudjuk hogy agyonnyomjuk. Kézzel nehéz, ezért ha ülök a wc-n és leugrik egy a padlóra, akkor pl a lapátnyéllel agyonnyomom. Vagy körömmel kinyomom. Vagy egy óriásit rácsapok egy összetekert újsággal. Általában azt sem éli túl. Fontos tudni hogy a vízbemártást túlélni.
Én egyszer beledobtam a fürdőkádba ami teli volt vízzel mondván majdcsak megfullad. És nem. Elkezdett kimászni a kád szélén. Tehát hiába dobod vízbe, addig mocorog, ugrándozik stb stb amíg ki nem jut. Ha bolhát látsz agyon kell nyomni vagy chemotoxxal lefújni. Még az is hatásos, de csak akkor hogyha közvetlen ráfújod. Amúgy nem.
Én mindenféle írtószer nélkül kitudtam írtani a bolhákat, de fontos hogy nem szabad elszaporodni hagyni őket.
Ha csak pár darab van akkor egy idő után úgyis a szemem elé kerülnek és agyonnyomom őket. :-)
Meg ez nem olyan mint a tetű hogy mikorra viszket már nincs ott. A bolha nem fecskendez be érzéstelenítőt. tehát mikor csíp azt meg is érzed rögtön! És ha időben odakapsz akkor el is kaphatod.

De ha nem sikerül kiírtani, vagy nagyon sok van, mert pl sertéstelepek, trágyadombokat nagyon szeretni. A disznóólakat is imádja belakni a bolha. Tehát nekem volt olyan szomszédom aki malacokat tartott, én meg elsétáltam az udvaromon és a lábszáramon máris hemzsegtek a bolhák. :-(
Ilyenkor nemsegít más csak a permetezés meg a bolhapor kiszórása.
Gógyszertárakban kapható bolhapor, azt ki kell szórni és hatásosan elpusztítja őket. Meg permetezőszer is kapható ellenük. Sima háti permetezőbe kell tölteni és az udvart, főként a disznóólakat, melléképületeket meg mindent ahol előfordulhatnak azokat be kell permetezni bolha ellen.

A bolha nagyon egyszerűen irtható, tehát nincs olyan mint a tetűnél vagy a rüh-nél hogy immunis, alig akarnak elpusztulni stb. A bolha könnyen irtható akár házilag is. Semmiképp nem kell drága rovarírtó cégeket hívni, te magad is permetezhetsz ellene.
A bolhát csak akkor nem tudod végleg kiírtani hogyha az utánpótlás folyamatos. Pl a szomszéd trágyadombjában laknak és azt meg nem engedi lepermetezni... na olyankor gáz van.

115 megjegyzés:

  1. Szia! Remélem, még aktív a blog, ugyanis szeretnék biztos lenni a dolgomban, mielőtt bőrgyógyászhoz mennék.
    A kérdésem: mindig viszket a bolhacsípés? Ugyanis kiütéseim vannak, amik képek alapján bolhától is származhatnak, de egyáltalán nem viszketnek, nem is éreztem, hogy bármi megcsípett volna.Főleg a karomon és a lábfejemen van kiütés, de meglehetősen elszórtan.
    Köszi a választ előre is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem a hajamban azaz a fejbőröm ilyen meg a nyakam

      Törlés
  2. Üdv! A fenti kérdésre sajnos elég pontosan tudok választ adni.Nem minden esetben érzi az ember,amikor megcsípi a rohadék.Aki nem tudja,hogy mire figyeljen,annak akár el is kerülheti a figyelmét a szúrás,más esetben viszont igen erőteljes érzés tud lenni.
    A csípés helye az "esemény" után ált.azonnal viszket,de van,hogy csak később kezd.Maga a csípés nem mindig viszket,vannak nyugodtabb időszakok is.Tapasztalatom szerint,ha a felület lefedésre kerül,akkor sokkal inkább aktív.Napokig ki-kiújul a viszketés és gyakorta éjszaka tör az emberre,ezzel tönkretéve a pihenést.(arról nem beszélve,ha még az ágyban is lakik egy két ilyen mocsadék). Rendesen bebolházott területen az embert az idegbajig tudják kínozni.Pár nap nemalvás és vakaródzás után eszedbe jut a kötél,vagy a golyó,mint lehetséges alternatíva.
    Amúgy elég jól fel lehet ismerni a csípést,mert szeret elrejtőzve "dolgozni". Kedvelt helyei azok a részek,ahol a ruha szorosan a testhez simul,mint alsónadrág széle,zokni szára,stb. Ilyen helyeken gyors egymásutánban csíp,mintha varrógép alá került volna a páciens.Ruha levételekor nagyon szépen kirajzolódik a viselt alsó ruházat körvonala.
    Ez személyes és szubjektív tapasztalat,nem tudományos értékű vélemény.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. teljesen igazad van. egy nyaramat tette tönkre. nem láttam meg, nem találtam, hogy mi az, az egész lakást felforgattuk, hiába. Fészket rakott a párnába.Végre vízbe dobtam és megjelentek a lavór alján.Őrületesen viszketett a csípése, nem múlt a Fenistiltől sem,-sőőt.Olyan volt, mint egy kelés, és mindig rosszabb lett. Refrigerans nevű ecetes krém, ami leginkább használt. Szabadforgalmú.
      A hülye bőrgyógyász azt mondta, menjek haza, és nézzek körül.

      Törlés
  3. szia. azt szeretném kérdezni,hogy a bolha csipés mennyi idő mire teljesen elmúlik? kislányaimat csipkedte össze,egyet találtunk is az ágy alatt,amit azután teljesen kitisztitottunk.Válaszod előre is köszi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyénenként változó hogy mennyi idő, van amelyik 2 nap múlva eltűnik de van amelyik 1 hétig is látszik.

      Törlés
  4. Sziasztok!
    Nagyon örülnék én is egy kis segítségnek. Kb. két hete fedeztem fel magamon csípéseket, nagyjából rögtön biztos is voltam benne, hogy bolha. Mindent átmostam, fertőtlenítettem, ágyneműtől ruhákig, pár nap szünet volt, aztán megint kezdődött, aztán megint egy-két nap szünet, és megint újra. Ráadásul három kicsi gyerekem van, pár napja a nagyobbikon is felfedeztem csípéseket (szegénykém most elsős, azt mondta, egyik órán végig vakarózott...) Nem merem neki megmondani, mi lehet az, nehogy csúfolják miatta, de már két hét után kilátástalannak érzem a küzdelmet. Van két kiskutyusunk, nyáron vettük őket a gyerekeknek, mert nagyon szerettek volna kisállatot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziasztok! Szerintem nemcsak kutyától, cicától lehet elkapni, hanem utazás közben is. Nekem is van kutyám, de nem bolhás, ennek ellenére a reggeli tusolásnál vettem észre, hogy a combovon piros csípésnyomok vannak. Meg is ijedtem, hogy mi lehet ez, aztán a képek alapján jöttem rá, hogy ez bizony bolhacsípés. Mikor észrevettem, nekem is első gondolatom a bőrgyógyász volt.

      Törlés
  5. Itt folytatom, mert féltem, nem fér ki egy hozzászólásban. Szóval a kutyusokon van bolhanyakörv, az ólat befújtam rovarirtóval, őket megfürdettük bolha elleni samponnal, ennek ellenére a nagyobbik (egy hosszú szőrű bobtail) még mindig vakarózik. Tudom, hogy először náluk kellene megszüntetni a bolhásságot, aztán nálunk is lehetne küzdeni, de eddig hiába csináltam mindent, nem segített. Már mosószer helyett is Flóraszepttel mosok, de attól félek, irritálja a gyerekek bőrét, így választhatok, ez vagy a bolhák...
    Most első körben megyek bolhaporért a gyógyszertárba, mindent (ólat, matracokat, stb.) beszórok vele, de a lakást, szőnyeget nem szórhatom be a gyerekek miatt... Tudnátok valami okos tanácsot adni? Előre is nagyon köszi!

    VálaszTörlés
  6. Ja, és még egy - nekem az első csípéseim még most is látszanak, igaz, már nagyon kicsik, de több mint két hete történtek, és még ott van a csípés közepe és egy picike folt körülötte. Bár azok már régen nem viszketnek, ebből a szempontból csak az első két-három nap kritikus, addig tart a viszketés, aztán elmúlik.

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok!
    Nálunk is ugyanezek történtek!!!
    CICÁVAL hoztuk be a lakásba rengetek bolhánk van 3 flakon vegyszert vettünk de még mindig vannak VEGYSZER KELL!! Ami hatásos mit vegyek?

    VálaszTörlés
  8. én most jöttem rá hogy bolha csípkedi a kislányomat...majdnem lementem az agyamról!!!!!
    de találtam egy másik blogot ahol ezt írják:
    "Állatkórházban, állatgyógyszertárban kapható, emberre állatra nem veszélyes, textílen nem hagy nyomot: INSECTICIDE 2000
    Hajra, bőrre ágyneműre is fújható! Hetekig hatásos!
    Még idejében mert szapora!!!
    Remélem segít!"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt szeretné megkérdezni hogy hatásos volt-e a szer?
      mert valószínűleg hasonló problémáim vannak
      válaszát előre is köszönöm

      Törlés
    2. Hatásos volt a szer?

      Törlés
  9. Ma teli lettek a lábaim csípéssel. Szerintem bolha. Remélem, nem valami himlő. Van két kislányom. Rajtuk egyelőre nincs csípés. Babát várok. Fenistilt nem igazán használhatok. Az ecet tényleg jó?
    És tényleg el lehet kapni, és leütni? Olyan lehetetlennek tűnik!
    Nem tudnám "lerázni" valamelyik kanyarban, hátha valakiben finomabb vért talál?

    VálaszTörlés
  10. sziasztok a szomszedomnak kis cicaja van es egy nap mentem oda es jatszotam a kis cicussal most meg teli tet bolhaval nem csip nincsenek nyomok csak erzem hogy maszik rajtam meg valtoztata az eletem mindent ki mostam ruhakat mindent aztan most varok meg latom hatha elmenek

    VálaszTörlés
  11. én írtam hozzászólást 2012. július 11. 19:41-kor.
    A cicák bolhája nem igazán érdeklődik az ember után.Állítólag a kutyáé sem,de ezzel vitatkoznék.
    Különböző a kutya és a macska bolha. Nekem van 3 cicám és ők is hoztak haza bolhát,de belőlük hamar ki lehetett irtani.A munkahelyemen viszont kutya volt és akkora bolhák voltak,mint egy Buick.
    Főleg meleg időben aktívak,volt,hogy összeszedtem 30 bolhát egy nap és betettem vízbe,hátha megfullad.
    Először kapálódzott,aztán látszólag élettelenül a víz aljára süllyedt mind. És lássatok csodát: a vizet leöntöttem róluk és egy papírzspire tettem a "tetemeket". Amint kiszáradt,érdekes módon egyre kevesebb bolhatetem volt a zsepin.
    Akkor vettem észre,hogy a tetszhalottság után magukhoz térnek.
    Ez csak egy próba volt,azóta mindet kinyírom,amit elkapok.Akkor jó,ha hallod a pattanó hangot a körmeid között,akkor tuti kinyírtad.A vért,ami a kezedre kerül,jó alaposan mosd le,mert sokféle betegséget hordoznak ezek a szemét élősködők.

    VálaszTörlés
  12. Abban tud valaki segíteni,hogy nem rég van egy kutyám,és állítólag "hozhat" kis ajándékba macskabolhát,ami embert csíp-pár hete vakarózunk a párommal,a fiam nem, viszont csípés helye nincs,látni nem látok semekkora élősködőt. Lassan megőrülünk. Hallottam,hogy ebben az esetben valószínűbb a kutyaszőr allergia?
    :(

    VálaszTörlés
  13. Én gyanakodnék rühre is néhány esetben, ha huzamosabb ideig nem múlik és újabb pattanások jönnek

    VálaszTörlés
  14. Sajnos én is szenvedek a csípésektől,volt egy időszak hogy elmult most pár hete megint kínoz a kutyákon nyakörv van az ágyat is áthuztam de minden nap ugy ébredek hogy van rajtam csípés.A páromat is megörjítem mert őket nem csípik amit szintén nem értek bár engem a szunyogok is szeretnek!Olyan kérdésem van hogy itt olvastam az INSECTICID 2000 nevü szerről hogy be vált-e!Valaki segítsen mert megőrülök és ráadásul már undorodom magamtól,olyan csunya lettem!!! :(

    VálaszTörlés
  15. Sziasztok!
    Az INSECTICIDE 2000 permet hatásos, ha kb. három naponta permetezzük a bolhák lelőhelyeire, szőnyegre, ott, ahol elő szoktak fordulni, oda kell permetezni belőle, illetve ha van a háznál kutya vagy macska, akkor azoknak a fekvőhelyére is kell permetezni. 500 ml-es kiszerelést vettük meg, ez 3200 Ft volt. Elég gyakran kell használni ezt a permetet, és mindig körül kell nézni a lakásban, hogy van-e bolha, egészen addig, míg végül ki nem sikerül irtani.
    Nekünk két kutyánk van. Van rajtuk 5000 Ft-os nyakörv, de ettől függetlenül is vannak bennük bolhák. Napi szinten szoktuk őket ellenőrizni. Egy nagyobb tálba engedek bő tisztítószeres vizet,ha találunk bolhát, akkor belenyomjuk őket a víz alá, addig, míg el nem pusztulnak...utána le kell önteni a wc-n és bőven lehúzni.
    Nekem még az is hatásos szokott lenni a csípésekre, ha forró vízbe áztatom a lábam, vagy ahol a csípések vannak, vagy forrót nyomkodok oda...ettől elmúlik a viszketés.
    Ha valakinek bármi kérdése van még ezekkel kapcsolatban, kérdezzen, szívesen válaszolok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. SOS segítséget várok, mert az itt lévő képek alapján teli vagyok bolhacsípéssel, viszont egyetlenegyet sem sikerült találni.
      Macsekon bolhanyakörv, minden mosva fertőtlenítve.
      A családom kiborul tőlem, rajtuk pedig egy csípés sincs.
      Hogyan öljem meg őket, ha nem is találjuk, pedig közösen vadászunk rá, és minden csípéskor azonnal odakapunk, fehér alsóneműkön és lepedőn sem látszanak.
      Néha reménykedem, hogy a napi 6 syncumartól van, de az új csípések bolhára utalnak.

      Törlés
    2. A bolhákat iszonyú nehéz megtalálni és elfogni. Lényeg, hogy fürdés után, mikor egy kicsit elidőztél egy kád jó meleg vizben, mezitláb mászkálj a lakásban..közben figyeld a bokád. Oda szokott felmenni az átokfajzat és csiiip. Figyeld folyamatosan, ha meglátod, rögtön fogd meg, és ne ereszd. szorosan fogd a két ujjad között és morzsolgasd..ettől elkábul picit, és nem tud elugrani rögtön. Kb. 20 másodpercig morzsolgasd, majd körömmel vágd ketté. Akkor tuti megdöglik. Nincs más módszer a kiirtására. A csipések iszonyúan viszketnek éjjel-nappal..kb. 1 hétig. A fenistil semmit nem ér. Nincs rá enyhités, csak a az összeszoritott fog és a tűrés. Ne vakard!

      Törlés
    3. Szia. Segitséget szeretnék kérni. Egy pár hete vettük észre,hogy a cicánk bolhás, és sajnos utána magunkon is vettünk észre bolhákat. A párom elkezdte megölni őket, de pusztán csak csapkodta a lábán meg összenyomkodta. Akkor ez most bolha vagy nem? Már teli vagyunk csípésekkel a bokánkon, kezünkön és a felső testén a fiam is. Mit tegyünk? Kérlek segítsetek.

      Törlés
  16. senkit sem akarok elkeseríteni, de nekem 2 hónapja látszanak a bolhacsípéseim (biztosan az, mert láttam a dögöket)és felváltva, hol az egyik, hol a másik még mindig őrjítően viszket. Nekem, eddig semmilyen megoldás nem segített hosszútávon megszüntetni a viszketést. Ideig-óráig az ecet, krémek, stb enyhíti.

    VálaszTörlés
  17. sziasztok .én is nagyon viszketek szerintem a bkv jármüvein kaptam el mert állandoan tele van hajléktalanokkal bár hova megyek. undorito..........föleg a combom viszket meg a fenekem gondolom, bolha bár hiába keresem még eggyet sem sikerült elkapnom .nagyon kellemetlen.

    VálaszTörlés
  18. Sziasztok! Csak ilyen pirosak lehetnek? Nekem fehérek, hólyag-szerűek, körülöttük meg piros. Kismacskát hoztunk nemrég lakásba, de már el is passzoltuk, és akkor kezdődött az egész.

    VálaszTörlés
  19. Sziasztok. Nekem sajnos szinte folyamatos ez az átok, de találtam egy jó megoldást hűsítésre meg viszketésre: lóbalzsam. Nem olyan drága és nem is kis kiszerelés. Nekem az nagyon bevált, bár a tünetek megvannak :(

    VálaszTörlés
  20. Sziasztok. Nekem május elején kezdődtek a gondok. Először azt hittem, csak valami kiütés, de aztán egyre rosszabb lett. A lábam egy apró kiütés. Az még hagyján, de ez a rettenetes viszketés már megőrjít. Nem tudtok ellene valami jó krémet? Az ágyunkba bolhák voltak, amit valószínűleg a kint mászkáló macskáktól szedtük össze. Amelyiket tudtuk elkaptuk, de ha az ágyba fekszek, megőrülök a viszketéstől. Van úgy hogy napközbe semmi bajom, aztán hirtelen rettenetes viszketésem van. Ez mikor tűnik el ha kiírtottam a bolhákat. Milyen szert vegyek rá?

    VálaszTörlés
  21. Helló, 2 bullterrier kutyánk van, kint vannak tartva. Az udvaron invázió volt, sajnos be is vittük az eloskodoket, csipese nem viszket és nem is gyullad be szerencsére.

    A beltéri permetezoszereket írtak fentebb, kültéren MEGATOX permet, bár valaki belteren is fújja, mert ez a szer kis mértékben van hatással melegvérűekre.

    Bármilyen csipesre, serulesre ajánlom az aloe vera levelét! ;-)
    üdv: jehhudit

    VálaszTörlés
  22. Köszi. Gondolod hogy beltérre is lehetne használni a Megatox permetet? nem ártalmas emberre? Az aloe vera-t kipróbálom. Szép napot!

    VálaszTörlés
  23. Belterre is, de utána egész nap szelloztetni kell.

    itt van más
    http://www.babolna-bio.com/Hun/Termekek/Protect_agyipoloska_permet.htm

    http://www.babolna-bio.com/Hun/Termekek/Protect_rovarirt%C3%B3_permet.htm

    Ezeknek más a hatoanyaguk, mint a biokill-nek, vagy az insecticide 2000nek....

    VálaszTörlés
  24. Sziasztok!
    Végig olvastam az előző bejegyzéseket,meg a képek alapján is tuti, hogy nálunk is bolha van. 2 héttel ezelőtt 1-2 nap leforgása alatt, mindkét kézfejemet és csuklómat teljesen összecsipkedte. Aztán a kislányomat a másik szobában, neki a testét és az arcát.. el nem tudtam képzelni mi lehet??? Felfogadtam mindkét ágyat, kárpit tisztító géppel a szőnyegeket, matracokat tisztítottam át, kimostam minden paplant. Mikor a huzatokat levettem teljesen elborzadtam, hogy a vadi új tollpárnáink belső huzata tele van milliónyi fekete pöttyel, mint a légy ürülék!!! Azt hittem nem jól látok!? Az összes párnát kidobtam!!! (mekkora deficit!) Elővettem a régi műszálas párnákat, de még azokat is kimostam újra előtte. Ez múlt hét végén történt, azóta csitult a helyzet, de még mindig van rajtunk elvétve egy-egy új csípés, bár az előzőekben olvasottakból az is lehet, hogy még csak most kezdett el viszketni.. Bolhát de semmi más lényt egy darabot nem láttam!!!!?? Sem a takarításkor sem előtte, sem utána, pedig mindent átforgattam??? Szerencsére a belső párnán kívül ürülék nyomát sem. Mit tegyek? Az INSECTICIDE 2000-el a paplanokat és párnákat is kezeljem le? iszonyatosan viszolygok a vegyi anyagoktól! Főleg a gyerek miatt. Ha valaki tud segíteni írja meg!!!
    Köszi!!

    VálaszTörlés
  25. Sziasztok! Nekem sikerült kb. egy hete valahol szert tennem bolhára. Azóta megkeseriti az életem. Már teljesen összemart, a férjem mellettem alszik, őt meg sem kóstolja. Hiába vadászok rá, képtelen vagyok elkapni,mert bárhol lehet. Már minden létezhető dolgot kimostam,kivéve az ágyat,mégsem tudok megszabadulni tőle. Meddig lesz ez igy? Mennyi ideig él egy bolha? Hogyan tudnám elkapni? Ha tud valaki egy jó módszert kérem irja meg!
    Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ágyat is mosd ki. Ha elkapod akkor nem kell nyomkodni, meg csapkodni, elég összepödörni, összemorzsolni ujjal, rövidesen meg fog dögleni, mert lábak nélkül életképtelen. Vegyél gyógyszertárban valami szert erre a problémára. Én most alternatív bio megoldásokkal fogok kísérletezni, mint a diólevél, citromfű, levendula és fokhagyma. De ha nem akarsz szöszmötölni és nem félsz a vegyszerekben lévő káros anyagoktól, akkor az gyorsabb és hatékonyabb megoldás lehet.

      Törlés
  26. Üdv.!
    Először is elég egy mocskos kis jószág a bolha nekem 2.jára keseríti meg az életemet. Nekem a lábamszárát csípi és a lábam kizárólag. A csípése apró pötty ami körül picit bepirosodik a bőr... Tavaly ugyan ilyenkor vettem észre amikor már sokan voltak. A nagy meleget és párás kis szobát szeretik. Most évre pontosan újra megjelentek tehát előre szólok hogy ha parketta van a szobába és sok a rés, bizony oda mennek meghúzni magukat, és bizony bizony fel kellesz nálunk szedni a parkettát...kizárólag engem szeretnek, ebből probléma is volt pszichológushoz akart anyám vinni. Akkor eltelt egy hét majdnem mire elhitték hogy van. (gyűjtöttem a tetemeket bemutatásra) Szóval minél hamarabb kell védekezni, ruhákat ágynem huzatot stb. kimosni és elérhetetlen helyre magasra pakolni, szőnyeget átmosni, ha megszárad védett és nem fertőzött helyre rakni. Felporszívózni naponta, és irtás előtt jól felmosni, de utána ezt hanyagolni kell az irtószer hatásának megőrzése miatt. Legjobb az Insecticide 2000 színtelen szagtalan permet, de jó a büdös aeroszol is azon belül van kifejezetten bolhára való mint happypet bolhairtó aeroszol, de a coopos is jó hatásos. A fertőzött szobát bezárni, a szag és a fertőzés elterjedésének megakadályozására, lepermetezni a parkettát és réseket, és vagy aeroszolos irtóval elgázosítani a szobát, ablakot, ajtót bezárni és naponta 2x/3x befújni bepermetezni. Ez eltart legalább 2-3-4 hétig is a hatékonyságunktól és a szerek minőségétől függően.. és imádkozni hogy dögöljenek meg a dögök. Jó a diófalevél is, ezt a vegyszeres irtás utánra ajánlom...leveleket átmosni majd szétszórni az ágy alá szekrény alá parkettára stb. Én most főzetet akarok készíteni a diófalevélből és beletöltöm az insecticides flakonba és azzal befújni a parkettát ha elfogy a vegyi fegyver...Utána felszedetem a parkettát mert nem állapot hogy mindig júniusban jönnek fel amikor rosszul vagyok a melegtől amúgy is.

    VálaszTörlés
  27. Sziasztok!
    Nekem durván 3-4 hete jelentek meg a bolhák, kaptam egy cicust, vele jöttek, szerencsére az érkezése utáni 3. napon észrevettem a bolhapetéket, amiket maga után hagyott, azonnal nekiálltam takarítani, másnap még egyszer feltakarítottam, majd harmadnap sikerült eljutnom egy Fressnapfba, ahol árulnak Insecticide 2000-ret. Nálam bevált, van belőle 1 L-es kiszerelés is, igaz drágább, mint az 500 ml-es kicsivel, de én körbefújtam vele az egész lakást, még a felmosóvízbe is jutott belőle, a parkettát azzal mostam át, falakat durván 1 m magasságig körbefújtam, bútorokat, ágymatracot, kanapét atomjaira szedtem és minden élét befújtam, nem bíztam a véletlenre, aztán elmentem 4 napra, mire hazajöttem, döglött bolhák vártak a lakásban, összesöpörtem őket és azóta nem láttam se petét, se bábot, se kifejlett állatot élve. Kicsit túlzásnak tűnhet és paranoidnak, de már voltak egyszer bolháink régebben és nagyon nehéz volt megválni tőlük.
    Amúgy a mosást magas hőfokon, lehetőleg 60 fokon kell végezni, az a petéket és a lárvákat kiirtja, amire nagyon fontos figyelni, azok a báb állapotúak, mert azokat se vegyszer se mosás nem öli meg!
    Valaki kérdezte, hogy lehet-e a szerrel ágyneműt is befújni. Lehet bizony, de én azt mondom, csak mértékkel, a lényeg az, hogy mindenhol fedjen a szer, nem az, hogy tocsogjon benne, azt még én sem tartom túl egészségesnek, gyerekek esetében főleg nem.
    Durván 2-3 hétig hatásos az insecticide, szóval ha kezelve lettek a bolhák forrásai, akkor csak szorgosan takarítani kell a tetemeket. Én azóta hetente egyszer még körbefújkászok olyan helyeket, ahol jobban megbújhatnak a kis mocsadékok, szerintem erre is igaz, mint minden vegyszerre, hogy ne használjuk túl sűrűn egymás után, mert kialakulhat rezisztencia rá, és ha rögtön egy lórúgás erejű szerrel kezdtük őket irtani, nehéz lesz hatásosabbat találni utána.
    És minden kezelt szobát zárni magunk után! Ha háziállatunk van és a legtöbb helyre bejárása van és még maradtak benne bolhák, így nem tud újra fertőzni, másrészt pedig megakadályozzuk a bolhák terjedését.

    VálaszTörlés
  28. Sziasztok!

    Engem is kínoznak ezek a kis dögök, és egyszerűen már nem tudom, mit tegyek, mert így kb. élni nem lehet. Befújtam már az egész lakást kb. egy bolha elleni szerrel, de semmit sem segített, és folyton észreveszem, hogy újabb és újabb példányok kerülnek elő. Van, amikor percenként elkapok egyet. A legrosszabbak az éjszakák, mert egyszerűen nem tudok tőlük aludni, mindenhol össze csipkednek, a Fenistil nem hat, és egész éjjel vakaróznom kell. A legrosszabb az, hogy az egész családból csak engem csípnek meg, senki mást. Ez miért van??? Az ágyneműt már naponta húzom, de semmi...
    Amúgy szerintem ez macskabolha, mert 2 lakásunk van, egy vidéken (itt van 2 cicánk) egy nagyobb városban (malacok meg ilyesmik nincsenek egyáltalán), egy pedig a fővárosban, és már menekülök a fővárosba, mert az ottani lakásban nincsenek ilyen problémáim.
    Nem tudom már, hogy mit lehetne tenni, most felkerestem egy rovarirtó szakembert, aki hamarosan kijön. Remélem megoldja a problémát, mert ez így kibírhatatlan állapot...

    VálaszTörlés
  29. Nekem is macskáim vannak iszonyat sok bolha van bennük:/ és én is elkaptam...a lábam tele van csípéssekkel nagyon viszket nem tudok aludni...nem lesz ennek komoly következménye? vmilyen betegség?

    VálaszTörlés
  30. Üdv!

    Nekünk a rövidszőrű kutya elképesztően bolhás. Most nyakörv van rajta, de nem ér semmit, állandóan öli magát az eb. Régebben a problémát megoldotta hosszú időre a nyakracsepegtetős irtó, de az meg drága. Majd talán ha lesz rá keret...

    De a benti probléma a következő: állandóan idegesítenek a bolhák, ha az ágyról lelógatom a lábam, és mászkálnak az alsó lábszáron. Nem leszek kiütéses, nem harapnak meg, nem viszket, csak másznak, idegesítő eléggé. (szőrős láb)

    Pár példányt közbe elkapok, biztosan bolha, kigugliztam hogy néznek ki. Itt is egy kép egy agyonnyomottról mutatóujjon:

    http://www.imagebam.com/image/1656bf264540985

    Azt nem tudom milyen fajta, van e köze a kutyáéhoz. (a kutya fürdetéskor elég kemény piros levet szokott engedni amúgy. Mondjuk a bolhanyakörve is piros. passz.)

    A szobában amúgy parketta van. :s Itt feljebb olvastam hogy az bolhapárti. Na még úgyse tudtam egy parkettahátrányról se. Mondjuk ez épp elég.

    Azt hiszem az ágyba vannak beleköltözve.

    Ennyit tehetek hogy próbálom fogdozni őket? :s

    -F.K.-

    VálaszTörlés
  31. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  32. Üdv!
    Ha tényleg hatásos bolhairtót akartok ,akkor Effipro Spray-t vegyetek(+a fekhelyükre Neostomosant ampulla hígítva) ,azonnali a hatás igaz nem olcsó, mert 100ml 4800ft volt az állatorvosnál,máshol 250ml 6000ft, de tényleg hatásos,előtte próbáltunk ,csepegtetőt 3 fajtát is legolcsóbbtól legdrágábbig semmi hatás, aztán bolhairtó nyakörvet,meg sampont egyik se ért egy kalap szart se,aztán elhatároztuk irány a doki, hogy adjon már valami hatásos cuccot, a permet felhordása után kb 3 perccel már másztak kifele a kis rohadékok kábultan,némelyiket úgy kellett kiszedni ,mert megdöglött
    csak egy baj volt vele, megláttam mennyi bolha volt a macskában mondom te be nem jössz többet a lakásba

    VálaszTörlés
  33. Sziasztok!
    Nekem is bolha problémám van. Macsek a garázsba ellett ott aztán elszaporodtak de igazából akkorra amikor a macskák már ki lettek paterolva onnan. 4* permeteztem Karatéval a garázst nem mondom hogy hatástalan volt de nem sikerült teljesen kiírtani őket. 2* teljesen be lett fújva a garázs chemotox-al is az is ritkított rajtuk de még mindig akad ha bemegyek utána mindig találok magamon 1-2 példányt, amint a bokámon lakmároznak. Az ágyat ami alá a macskák ellettek már kidobtuk még van pár dolog a sarokban ami tanyájuk lehet de az a baj hogy a családból csak engem szeretnek ahogy észre vettem mert se nővéremre se anyámra nem mennek. Az lenne a kérdésem hogy emberen mennyire marad meg? Nekem elég szőrös a lábam de azért meglátni őket simán viszont azóta rajtam van a paranoia és állandóan mintha a hajamban mászkálnának van erre esély? Ha igen onnan mivel tudom kiirtani?

    VálaszTörlés
  34. Kedves Bolhakárosultak!

    A legfontosabb tanácsom, hogy forduljatok állatorvoshoz segítségért, ugyanis az igazán hatékony szerek vénykötelesek, tehát csak állatorvosoknál, illetve állatpatikákban szerezhetők be.
    A kedvenceken folyamatosan kell az élősködőket irtani, csak úgy lehet legyőzni ezt a problémát, mivel a bolhák életciklusa úgy működik, hogy csak vért szívni járnak az állatra, a maradék 95% a környéken tanyázik és várja az ebédidőt. A környezet tele van petékkel, amik kb. 3 hét alatt kelnek ki és máris megjelenik az újabb generáció, éhesen, tehát egyszeri irtás nem elegendő, FOLYAMATOSAN védekezni kell ellenük. Az igazán hatékony, vényköteles szerek az újonnan felbukkanó szipolyokat is kiirtják, amikor táplálkozni mennek az állatra.

    Az Effipro spray tényleg hatékony, potyognak utána a döglött bolhák, az Insecticide spray is hatékonyan irtja a környezetben megbúvó parazitákat.

    Nagyon fontos a bolhás állatnak féreghajtót is adni, mivel a bolhák köztigazdái a galandféregnek!

    A korábbi bejegyzések egyikében említett piros nyakörvet én máris hajítanám a kukába, tapasztalatom szerint nem sokat érnek azok a készítmények, amelyeket csak úgy le lehet emelni a hipermarketek polcairól...
    Szintén ebben a bejegyzésben említett barnáspiros kutyafürdetővíz a bolhaürüléktől (emésztett vér) olyan színű...

    Nagyon egyszerű diagnosztizálni a bolhák jelenlétét még akkor is, ha egy darabot se látni, az állat bundáját borzolgatva ki lehet potyogtatni a kávézaccszerű bolhaürüléket, azt benedvesített fehér papírlapra, papírtörlőre szórva pillanatok alatt kioldódik belőle a vér.
    Az is jó módszer és az állat számára is élvezetes, ha a kutyust ráültetik a benedvesített, fehér lapra és a feneke felett, a hátát alaposan átvakargatják és figyelik a kipotyogó kis "koszpöttyöket", hogy mi történik velük nedvesség hatására.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a válaszokat. Erre a bolhaürülékre nem is gondoltam volna. Most kapott valamilyen 2ezer ft-os csepegtetőst, eléggé hatékonynak tűnik.

      F.K.

      Törlés
  35. Ui.: A legnagyobb hiba ilyen esetekben megszabadulni a bolhás állattól, mivel a bolha leginkább az ő vérét szereti, de ha kikerül a lakásból, a bolhák ráfanyalodnak az embervérre. Ha maradhat az állat és hatékony bolhairtó van rajta, a környezetben lévő petékből kikelő bolhák őt fogják választani táplálkozási célra és a bolhairtó miatt ebbe bele is pusztulnak.

    VálaszTörlés
  36. Először is elmondanám, hogy jobban undorodom azoktól az emberektől, akik "lepasszolják" az állatukat, ahelyett, hogy bolhacseppet, vagy nyakörvet vennének nekik.

    Nálunk is lettek bolhák, a csípések már 2 hete viszketnek, korábban a bolhapor (Biokill) segített, most azt olvastam, hogy a levendula és citromfű illóolaj is hatásos ellenük. Pár csepp a lakásban az ágy mögé és egyéb rejtett sarokba és elhúznak. Most cseppentettem mindenhova, majd kiderül...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Segített a csepegtetés? Mert a te módszered eddig a legszimpatikusabb, és most én is szenvedek a bolháktól.
      Köszönöm a gyors választ előre is!

      Üdv

      Törlés
  37. Sziasztok.A fiamat a hèten összevissza csipkedtèk a bolhák. Fő problèma,hogy mindez az iskolàban történt ès így elég nehéz vèdekezni ellene,hiszen azt sem tudom,hogy kitől szedte össze.Ha valakinek van ötlete,hogyan tudnám kivèdeni a további csípèseket,megköszönnèm,ha írna.

    VálaszTörlés
  38. Sziasztok.

    Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. Nálunk is bolha van itthon, azzal a különbséggel, hogy nekünk egy hörcsögnél több állat nincs itthon. Már majdnem megőrültem, mindent fertőtlenítettem, porszívóztam, stb, de még mindig voltak. Ekkor eldöntöttem, hogy vennem kell írtószert, mert anélkül már nem megy. Közben Rájöttem, hogy a dögöket a férjem hordja haza(a múhelye mellett lakott a tulaj egy szerencséételen kutyája,aki iszonyú elhanyagolt, és beteg is volt, aztán lelépett), de otthagyott egy iszonyúan fertőzott területet).. Nos, itthon rajtam kívül senkit nem csípett, így kb. egy hónapig tartott, míg a férjem is elhitte(már hordtam neki a tetemeket,amit elkaptam, meg mutogattam, hogy tele vagyok csípéssel). Aztán ő bement a kuttya helyére, és ellepték a lábát a bolhák). Ez sorsdöntő volt, felfogta ő is, és ott is bepermetezte Insecticiddel, én meg itthon,. Sikerült is kiírtani, de tegnap megint találtam itthon..Kezdődik minden előlről....Sírni tudnék..És állatunk sincs...

    VálaszTörlés
  39. Ajándékba kapott bolhák ellen nem tudsz tenni semmit, max. annyit, hogy elővigyázatosak vagytok otthon, és figyeled a jeleket. Ha pedig kell, lépsz, vagyis irtasz..

    VálaszTörlés
  40. nálunk is vannak bolhák!!!! kislányomat nagyon szereti, vettem egy biokill nevű szert , majd holnap bevetem, írom mi az eredmény.

    VálaszTörlés
  41. már elkezdtem a biokillel az irtást.először a bejárati ajtón kívül tettem rendet, mivel van egy cicánk,és neki volt ott egy rongy, kint tartott cipők stb... elpakolás után mindent lefújtam.a két hálót is lefújtam, az ajtót bezártam. ma kimosom az ágyneműkett, és felporszívózok. utána leterítek egy fehér lepedőt,és az fölé hajolva, kénytelen vagyok vadászni. :) szerintem is el kell kapni a kis rohadékokat! tegnap is sikerült elkapni, ma is muszáj lesz. egyébként a bőrgyógyász nem ismerte fel hogy ez mi. időpontunk van pulmanológiára. :) szegény kis lánynak nem adtam tojást, mert azt hittem attól van. brrrrna majd még holnap is írok.hogy mi lett.

    VálaszTörlés
  42. Sziasztok!

    A segítségeteket szeretném kérni!
    Volt egy cicánk, nyáron tele bolhával. Ő kapott Spot on-okat, a lakásra vettem Neostomosant és Insecticide 2000-et.
    2 hónapon át folyamatosan írtottam.
    A cicánk egy hónapja elpusztult (nem a bolhák miatt, már öreg volt)
    A probléma újrakezdődött...elleptek minket, pontosabban engem a bolhák.
    Amikor élt a macskusz, akkor ötösével szedtem magamról, most néha egy-egyet sikerül elkapnom. Legtöbbször éjjel tevékenykedhetnek, viszont egész nap vakarózom.
    Gazdaállat nélkül mennyi ideig maradnak meg a bolhák?
    Ha újra elkezdem az írtást, meddig lesz hatásos?
    Megszabadulunk valaha ezektől a dögöktől?

    Várom válaszotokat!
    Köszönöm

    VálaszTörlés
  43. Sziasztok

    Nálumk is megjelentek a bolhák,a macska,hoza be ,hiába bolhairtóztam,nem mentek ki belőle.
    Most a macska kint van,de mihelyst nem engtem be a,bolhák mintha,ellepték volna a lakást.
    Vettem Insecticide 2000 - et ,meg most fújtam be almaecetes vízzel.Mert,azt olvastam az is,jó,gyerekek mellé nem szívesen fújok vegyszert.
    Viszont adnék egy tippet.Húzz egy fehér zoknit és türd bele a nadrágod szárát,fogj egy csipeszt a,kezedbe és,menj be a,fertőzött területre.A,bolhák a zoknira fognak ugrálni,és a csipesszel el tudod őket kapni,majd jól nyomd össze amig nem pattan.Minnél többet tudsz elkapni annál kevesebb fog szaporodni.

    VálaszTörlés
  44. Szia. Akkor mit tudok tenni, hogyha alvás közben (éjszaka) csipkednek? Kb. 3-4 hete érzem hogy csipkednek de ma láttam először magamon 1 darabot, amit sikeresen kivégeztem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Ha csak éjszaka csipkednek akkor az ágykörül kell szétnézni, ágynemű mosás stb.
      De én a helyedben az ágyipoloskás postomat is elolvasnám...

      Törlés
  45. Sziasztok!

    Lassan egy hónapja küzdök a bolhákkal. Többször alaposan fel lett porszívózva, minden ki lett mosva. A porzsákot rögtön ki is vittem és elégettem. Vettem egy Biokill nevezetű permetezhető rovarölőt, aminek késleltetett hatása van így a rejtett életmódú rovarokat is jól pusztítja. Körbepermeteztem mindent, egy időre el is tűnt mind, de most megint megjelentek. Nincs már közel két hónapja semmilyen állat amin élősködhetne; a cica ami hozta november elsejével elpusztult. Nen tudom mit tehetnék még, de úgy érzem kezdek bedilizni. Mindenhol azt érzem már csípnek, pedig nincs is ott semmi. Valaki valami ötlet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Biokill nem öli meg a petéket. COBRA spray kell. :)

      Törlés
    2. Hát igen, a peték kemény ellenfelek. Hosszú távú, folyamatos irtás kell. :-(

      Törlés
  46. Üdv

    Én megtaláltam a megoldást! COBRA rovarirtó spray!
    Vidéken az én szüleim nagyon sokat szenvedtek a bolháktól. Nem lehetett kiirtani a reklámozott permetrin tartalmú szerekkel pl. Biokill-el. Ezek a szerek egyébként jók, tényleg megölik a bolhát, viszont sajnos nem ölik meg a bolhák petéit. Tehát, ha a bolha már elszaporodott az egész házban, sem "agyonnyomással" sem Biokillel nem lehet kiirtani.
    A nyáron vettem összesen 30 db COBRA sprayt az Auschan-ban, darabját 500Ft-ért. 3-szor kifújtam velük az egész házat (spájzot kivéve). Ételeket illetve étkezéhez használt cuccokat előtte persze elpakoltuk, ne érintkezzenek a szerrel. A kinti vécét 2 naponta befújtuk, illetve a nyári konyhában lévő vendégfotel is kapott rendesen, mert ott is előszeretettel tanyáztak.
    A házon kívül a már használaton kívüli disznóólakat és farakást gazdaboltban kapható szerből házi permetezőgéppel szórtam meg kétszer.
    Ez így hatásos volt. Nincsenek többet bolhák, egy sem. A COBRA spray a bolha petéket is megöli, és azok így nem kelnek ki.
    Szobánként én elhasználtam 1db teljes sprayt egyszeri befúvásnál. Ezt 5 naponként még kétszer megismételtem. (Egyszeri befúvással nem irthatók ki). Be kell fújni ágyak alá, szekrény mögé, az egész padlót, ágyak alá, pokrócok, ágyneműk alá. Az lepedőt az emberre nem veszélyes Biokillel szórtam be.
    Mivel a szüleim otthon voltak, úgy oldottam meg, hogy ahol aludtunk ott nem fújtam be a szobát este, de minden máshol igen, reggel meg abban a szobában irtottam. Persze figyelnem kellett arra is, hogy a ruháikkal ne vigyék át a túlélő bolhákat a már kezelt szobákba, szóval ruha csere, a használt ruhákat meg berakni ecetes/forró vízbe.
    Ezzel a módszerrel garantáltan kiirthatóak. Sok sikert hozzá azoknak, akik ezzel küszködnek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv! Mi az a szer, amit gazdaboltban szereztél be permetezéshez?

      Törlés
  47. Kedves Olvasók!

    2013 december elején a Tesco parkolóban találtunk egy pár hónapos fekete labrador-szerű kölyökkutyát és hazahoztuk a lakásba. Nagyon aranyos volt, de másnap estére kiderült, h legalább 150 bolha van benne. A 3. napra természetesen csak engem csíptek össze, 18 körüli foltot számoltam össze magamon, a típusos helyeken, viszketettek de vmi kegyetlenül. Kutyasamponoztuk már az első este a kutyát (-10 bolha), kézzel 1,5 órán át szedtem (-20 bolha), bolhaporoztam (0 bolha), aztán az itt olvasottak alapján elmentem kutyabolhacseppért és az Insecticide 2000-ért. 2 nap múlva egy db bolha nem volt a kutyában, kiporszívóztam és a szerrel körbefújtam a teljes szobám meg a kutya helyét és többet nem jött semmilyen csípés. Lehet, h durván hangzik, de délután befújtam az ágyneműm, este meg már benne aludtam és semmi bajom nem volt. 1 hét múlva lecseréltem az ágyneműt, kiporszívóztam újra mindent és azóta se sehol bolha. Fapadló van, féltem a résekbe bújt szörnyetegektől, de jövőre meglátom, lesz-e vmi :)

    Köszönöm a segítséget és az útmutatást!

    VálaszTörlés
  48. Az írásban olvastam ezt:
    "Kiirtani a bolhát leges legegyszerűbben házilag úgy tudjuk hogy agyonnyomjuk. Kézzel nehéz, ezért ha ülök a wc-n és leugrik egy a padlóra, akkor pl a lapátnyéllel agyonnyomom. "
    Aha.
    Nálatok a vécén, az ülőke mellett karnyújtásnyira ott egy lapát mindig... :D Elképzeltem és elképzeltelek... ;) ;P
    (Bocs!)

    VálaszTörlés
  49. Üdv a sorstársaknak,és persze mindenkinek!

    Nem tudom hogy nálam milyen okból kifolyólag,de megjelent pár bolha.
    Panelben lakom,semmilyen állatom nincs,és közelükben se nagyon szoktam tartózkodni.
    Mire tudatosult bennem,és megtaláltam az első dögöt,amint korcsolyázott felfele a lábamon,addigra sajnos az egész lakásban elszaporodtak.
    Sem a páromat,sem pedig a lányomat egyetlen csípés sem érte,én viszont minden reggel tele voltam. :(
    Először bevetettem a bolti irtószereket (insecticide 2000, biokill, piretrin extra...stb) semmi változás...
    Mint utólag kiderült,egy ismerősöm kártevőirtással foglalkozik,aki 4x járt nálam (hetente) különböző vegyszerekkel permetezni,sőt még egy hidegköd képző berendezést is működésre bírt,ami a leg eldugottabb helyekre is bejuttatja az irtószert.
    Azóta a nagy dögök eltüntek,de az új generáció tovább kínoz.
    Többnyire apró, pici, tű szerű szúrásokat érzek,de van amelyik akkorát harap,hogy kis híján ugrok egyet.
    Leginkább zoknira mennek(szoktam fürödni. :D,de a test bármely részén érezhető szúrás.
    Már a környezetem, (aki tud róla), is hülyének nézett,de elmentem egy pszichiáterhez,és megállapította,hogy nem én vagyok a hülye.
    Na meg a reggelente lepedőn megjelenő peték is ezt bizonyítják.
    Végső elkeseredésemben már nem tudom mit csináljak. :(
    Köszönöm mindenkinek,aki végig olvasta,és várom az esetleges megoldást!
    Üdv!
    Right77

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia mi is ezzel szenvedünk, van fejlemény azóta? Mi kb egy eve fujkálunk minden vegyszerrel,meg azzal mosunk, abban alszunk.
      Üdv Szatai Zsolt

      Törlés
  50. Nemtudom mi a szar van..nekem se kutyám se macskám mégis tele vagyok..a derekamon.de leginkább nekem is láb..én 100% teafaolajat használok a csípésekre meg tettem párologtatóba is hátha..lehetetlen számomra elkapni..főleg h sötét szinű a szőnyeg..kipróbálom azt a cobra sprayt hátha tényleg ez a megoldás a rohadt kis dögökre!!!!!

    VálaszTörlés
  51. Ecetes vízzel körömkefézzétek át a szőnyegeket, azt nem szeretik. Én a kutyát is azzal fürösztöm. Egyúttal szép lesz a szőre is, viszont az állatot jól le kell tisztálni utána!

    VálaszTörlés
  52. Üdv.! Nekem is ez a problémám sajnos! Vki tud vmi krémet ajánlani a csípések ellen?? nekem pl olyan a lábam mint az első képen látható.. Köszönöm aki segit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fenistil gélt próbáltad?
      http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/fenistil_1_mg_g_gel/616

      Törlés
  53. A BRAVECTO
    2 hete jelent meg, nálunk szintén bolhainvázió lett, senki mást a két kislányomat csipkedik. Nem tudom hogy ez befolyásolja e, de B+ vérük van, nekünk nem. Nézzetek utána ha állat van otthon, ez hatásosabb mint akármelyik spot on, vagy nyakörv, igaz drága, de 3 havi teljes védettséget ad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy hete vagyunk nyaralni anyueknal, en is B+ vagyok, egy hete minden reggel illetve napkozben is 2-4 uj csipesem van.... a feleves kisfiamon semmi pedig sokszor velem alszik az agyban... a csaladban mindenki mast elkerulnek... ugy latszik a B+ amit szeretnek a rohadekok....
      Rajtam iszonyu nagy piros foltokka nottek, es be is vannak dagadva.. egyet elkaptam tegnapelott reggel, de nem.gyozte meg a csaladot, allitjak hogy allergias vagyok valamire... holnap megmutatom dokinak a csipeseimet, kiderul, mi a helyzet... de lehet hogy titokban bevetek valami irtoszert...
      Nem a csipestol felek, inkabb a lehetseges kovetkezmenyektol....

      Törlés
    2. Sok következménye nem szokott lenni a bolháknak, függetlenül attól hogy viszket.. Az írtószere sem nagyon mérgező az emberre tehát nyugodtan dugiba vess be bármely bolhaírtót.

      Törlés
  54. sziasztok nekem tud valaki abban segíteni hogy volt csípés a lábamon de elmúlt és minden eggyes csípésnek látszik a helye barna folt ként ezt hogy bírom eltüntetni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. frissen facsart citrom leve fultisztito palcikaval patymagolva a foltra.

      Törlés
  55. bolhacsipesre, ket napja kiprobalt, hatalmas megkonnyebbulest hozo sajat talalmany, miutan 2 ejszakat sirva vakarozva toltottem, eszembe jutott, hogy a szodabikarbona "mindenre" jo, osszekevertem hajanli 3-kor egy kanal szodabikarbonat nagyon keves vizzel, olyan pepesre, es bekentem a csipeseket,vastagon, hat hatalmas megkonnyebbules, ugyan a szetvakart helyeken csipett, de a VISZKETES megszunt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt kipróbálom én is! Én mát totál szétvakartam magam, kedves hozzátartozóim azt mondják: ugyan már, uralkodjak magamon..

      Törlés
  56. Én a cicámból tetűírtóval ,öltem ki! Neve : Neemoxan

    VálaszTörlés
  57. Sziasztok. Nálunk is tegnap este óta megjelentek, sajnos nem tudom, hogy a kóbor cica miatt aki a munkahelyemnél csövezik és néha megsimogatom, vagy a kutyusom miatt. 3 éves a kutyus, eddig még nem fordult ilyen elő. Panel lakásban lakom és mindenhova van bejárása, még az ágyon is szokott aludni. Sajnos rajta nem is látnám meg, mert dús fekete szőre van. A nagyon nagy kérdésem, hogy olvastam én is ezt az INSECTICIDE 2000 nevű szert, de félek h nem lesz-e valami baja tőle. Nekem fontosabb a kis egészsége mint az én csípéseim!! Az a baj, hogy mindenhol rágja a kis játékait, csontjait, a szőnyegtől elkezdve az ágyig. Nem lesz baja tőle? Valaki aki használta és van kutyája lakásban, kérem írjon, hogy náluk milyen tapasztalatok voltak! Köszönöm :)

    VálaszTörlés
  58. Ja azt el is felejtettem, hogy van kullancs-bolha elleni nyakörv is rajta, sőt ezt az új FORESTO nevű nyakörvet vettem neki, már tavasz óta rajta van, elvileg jónak kellene lennie nem? Hiszen annyira dícsérik, és mégis vannak bolhák... :(

    VálaszTörlés
  59. Sziasztok. Nagyon örülök hogy megtaláltam ezt a blogot és nem vagyok egyedül a problémámmal. Ugyanis nekem ez már a második alkalom hogy a bolhákkal küzdök! Pár évvel ezelőtt is kb. egy félévig küzdöttem velük. Akkor valahogy sikerült őket kiírtani de már nem emlékszem hogy csináltuk. Most viszont már egy pár hónapja megint vannak. A lábam már nagyon-nagyon ronda tőlük :( Már szinte depresszióba kerültem tőlük annyira nem bírok már magamra nézni se! Van egy kutyánk és két macskánk. Utánanéztem különböző oldalakon az írtásuknak és az alapján megfürdettük őket forró illóolajos vízben de még mindig vannak. Télen szaporodtak el mikor az állatokat beengedtük a pincébe. Amikor tüzeltünk és lejártunk a pincébe akkor automatikusan hoztuk fel őket a lakásba és azóta vannak. Szinte lehetetlenség őket kiírtani. Mit javasoltok hogy csináljuk? Még egy kérdés. A bolhák ugye nem mennek bele a hajba? Ugyanis növesztem, a nap pedig nagyon szépen kiszívja és olyan szép barnás,vöröses. Nem akarom ezért tönkretenni mindenféle mesterséges vacakkal ami csak árt neki. Válaszotokat előre is köszönöm! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! A picédet permetezd le, imádják a poros helyeket. A gyökerénél kell megszüntetni a problémát. Az illóolaj szerintem kevés az állatok fürdetéséhez. (Én állatorvostól vettem a cica nyakába cseppentős bolhairtót, meg se kottyant nekik.) A bolhairtósampon, száradás után bolhairtó nyakörv minden állatkádnak. Fönt gyakori porszívószás, ágyak, szőnyegek lekezelése.

      Törlés
  60. Nos,velem az tortént,hogy voltak sarkak a szobámban ahol tobb héten át nem porszívóztam,ugyanis a landlordom egy zsugori ember s nincs egy normális porszívó amellyel el lehetne érni minden zugot a szobában.Egy ures szobába koltoztem be,asztalt,széket én vettem magamnak,szekrényt már nem fogok mert úgyis egyszer itt kell majd hagynom mindent.Szóval a ruháim is cdak úgy vannak lerakva a széken az ágy végében,egymásra rakva.A multkor a munkahelyi wc-ben a csempén megpillantottam a havert,aki rólam eshetett le mert a bokámon felfedeztem egy piros pontot ami viszketett.Sajnos aztán még kettot amelyek otthon keletkeztek,megint a bokámon.Viszont nem éreztem,ahogy mászik rajtam.Okozhat-e a csípése viszketettséget olyan testtájékon is ahol meg sem csípett?Mert ha fuszeres ételt eszek,mindenem viszket,s ha elkaparom a feluletet,nem tudom,hogy mi okozta az ott lévo vérpontot.Azt olvastam,hogy csapdának jó ha lapos edénybe mosószeres vizet ontunk s lámpát helyezunk mellé mert a lámpa fénye s melege vonza a kuncsaftot.Én egy tepsibe ontottem mosószeres vizet s a kozepébe tettem egy égo gyertyát,,,, van értrelme ezt csinálni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bolha, poloskacsípés csak ott viszket ahol meg is csípte az embert. Gyertyás trükkel sem a bolhát sem a poloskát nem lehet becsapni.
      A bolha végképp nem megy a gyertyára, a poloska meg gyakran túljár az ember eszén és nem fordítva.

      Ha mentek veled a wc-re az a bolhára jellemző, fúj be mindent otthon erős csótányírtóval ami nem hagy foltot, az kiviszi a bolhát is.
      Tehát por, spray, akármi, kezdj el irtani, a bolha könnyen írtható.

      Törlés
  61. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  62. Sziasztok, egy kerdes ha vendeg kutyaja itthagyott egy bolhat (remelem egyet) kb 1 honapja, azota tovabb szaporodhatott? Mert eddig azt gondoltam egyet kell megtalalni, de irjatok hogy lepetezett, befeszkelt ide oda. Panel lakas, tehat egyszeri alkalom nem el bent allat.
    Koszi, A.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Megvigasztallak, akkor nem csak egy maradt ott.:-(
      Peték is hullhattak ki a kutyusból, az pedig később kel ki. Én a helyedben nagyon gyakran porszívóznék, és a szőnyegeket, ágyak oldalát befújnám bolhairtóval. Nekem megőrzésre adott perzsacicával volt ilyen "kalandom". A fenti eljárás nekem bevált. És egy nagy felfedezés :-) : ha Domestosos vízbe nyomod miután elkaptad, se elugrani nem tud ugyebár-víz alatt nehéz ugrani- + a Domestostól azonnal kipurcan. Ez tuti. Tudományosan leteszteltem :-D

      Törlés
  63. Sziasztok.
    A bolhak legegyszerubb irtasi modja ha van allatod otthon amit lekezelsz vmi minosegi bolhairtoval. Pl kutyara Advocate spot-on. A bolhak megcsipik a kutyat es elpusztulnak. Emberre is mennek a bolhak de alltalaban csak akkor ha nincs allat a lakasban. Ha Nagy a bolha fertozottseg vagy nincs allat a lakasban akkor kicsit macerasabb . Be kell fujni az agyat mindenhol de legfokepp a fekvofeluletet karfat, hattamlat a boltokban kaphato bolhairto sprayvel. Erdemes Jo minosegut venni aminek a hatoideje KB 1 honap. Az agy alatt a szonyeget parkettat vagy Ami van szinten befujni yes megvarni amig megszarad. Utana lehet az agyat hasznalni illetve jarkalni a szonyegen. es nem felmosni a hatoanyagot!!! Ha felmosol ujrakell fujni mert elvesziti hatasat. Szerintem igy egy honap alatt eltunnek es csak egyszer kell mindent lefujni.Bar erdemes a korbefujast megismetelni a kikelo bolhapetek miatt. Szaporodasi idejukrol erdemes interneten tajekozodni.

    VálaszTörlés
  64. Sziasztok! Nekem is bolha problemaim vannak:((..kaptam egy kiscicat negy honapja szuleimtol.(falun elunk kertes hazba) lakasban tartottuk a cicat es en mindig mondtam hogy szerintem bolhas mivel en vele aludtam minden ejjel..fura volt hogy a vilagos szinu lepedom tele lett fekete pottyel es eleg sokat vakaroztam viszont kiuteseim nem voltak..eddig nem tettunk semmit ellene mivel csak en gondoltam hogy bolhas a cica.es most hogy mar anyukamek is belattak elkezdtuk irtani oket a macskabol..szerintuk eleg ha beloluk kiirtjuk..de most hogy olvasom ezt az oldalt szerintem nem..a bolha pete az egesz lakasban lehet?:/ mert sajna mindenhol jar a cicus:( most az egesz hazat fujjam le valamivel?vagy mit csinaljak?://

    VálaszTörlés
  65. Neostomosan koncentrátum jobb sokkal....!!! állat patikában vettem, mindent le kell kezelni vele.....szakszerű írtás 32 000.- Ft, sajnos ennyim nincs

    VálaszTörlés
  66. Sziasztok! Nekem olyan problémám van, hogy élelmiszerboltban dolgozom, s rengeteg vásárlóval érintkezem, s sajnos egyik- másik illető tesz a higiéniára, bolhás. Nos, ezek a bolhák rendszerint megtalálnak engem, s van, hogy 1 nap 20-30 csípéssel térek haza a műszakbòl. Ez idáig még semmi, ezek a csípések rendszerint begyulladnak, begennyesednek, s 4-5 hétig is viszket, s utána varrasodik, hegesedik. Tönkreteszi az életem, nem tudtam strandra se menni, mert mire elmúlnának, a kedves vásárlók hozzák az utánpótlást. Messziről látszik, ha topban, vagy rövidnadrágban vagyok. Azt hihetik hogy valami igénytelen vagyok.
    Valaki segítsen, tud-e valami csodaszert, amit ha alkalmaznék munkában, elriassza a bolhákat!!!
    Válaszaitokat előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
  67. Sziasztok!Olyan problémám lenne,hogy este,az ágyamban csipked valami,ma kiráztunk mostunk tisztítottunk az ágyam körül.A lábszáramon,és karamon vannak csípések, a csípés hasonlít ehez a poszthoz csatolt csípéshez,de este nem elevenedik, sőt inkább múlik.Ágyi poloska lehet tán vagy bolha vagy más? Nem vagyok jártas ezeken a területeken jó lenne ha valaki segízeni tudna :( Pár nap múlva tábor és nem tudom mi ez,fertőző -e és így nem engedik hogy menjek.SOS!!
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  68. Üdv Sorstársak!
    Én vendégségben voltam és ott szedtem össze a bolhákat (a kutyáik szerezték a környékről) és sajnos haza is jött rajtam pár élősködő, gondolom a ruha korcában voltak.
    Jó pár napba telt mire mindet megtaláltam és kinyírtam.
    Én A RH+ vagyok, engem is imádnak, a körülöttem lévőket nem csípték meg, szerintem nem vércsoport függő, de valami tutira van a vérünkben, amitől valakit szeret, valakit nem.
    Sajnos kicsi korom óta tudom, hogy még allergiás is vagyok a bolhacsípésre, így ha 1 helyen megcsíp, utána hirtelen test szerte 25-50 álcsípés jelenik meg. Nem elég, hogy szörnyen viszket, 2 napon belül oltári nagy, ronda pirosos-lilás hólyagos pöttyök lesznek a csípésekből (és álcsípésekből), amik kb. 4 hét alatt tűnnek el, vagyis addig nyakig felöltözve kell járnom, mert undorító látvány. Ez főleg nyáron nagyon bosszantó.
    Jó volt olvasni az insectide-ról tapasztalatokat, ezentúl fogok itthon tartani, sosem tudni hol akadok újra össze megint egy szemét kis élősködővel.

    VálaszTörlés
  69. Sziasztok! Egy hónapja küzdök a bolhák ellen a lakásban. Rovar írtó szakember is járt nálunk de két hét mulva újra megjelentek. Ha befogadok egy spot on-nal kezelt cicát , akkor megszabadulnák a bolháktól?

    VálaszTörlés
  70. én legutóbb a ruhásbolt próbafülkéjében szedtem össze, de kaptam már iskolai biológia laborban tartott kitömött rókáról is, sőt buszjáraton is de még kórházi ágyban is!

    VálaszTörlés
  71. A fenti képek alapján szerintem bolhacsípéseim vannak de inkább a vállamon és az oldalamon illetve pár a lábamon,ezeket kb.2 napja vettem észre de nem tudom mik lehetnek és őrülten viszketnek.Szerintetek ez akkor bolhacsípés vagy más?

    VálaszTörlés
  72. sziasztok náluk nagyon sok a bolha minden nap főleg este mikor lefekszuk megjelenek a mocsadékok 5 akár 7 is megőlők de minden este igy mőkődik sajnos regeteg csipés van rajtuk már szite horol filbe ilő a csipések ő holnap regel megyők a patikába veni rá valamit mer ez mer nem eberi kérdésem az lene a csipés nyoma ő meg marad a enber testin vagy az idővel elmul mer a kis lányomnak a heje otvan még is az elég régi csépés ?

    VálaszTörlés
  73. Sziasztok. Remélem nézitek még a posztot, mert szeretném megosztani a tapasztalataimat. Nekünk van kutyánk, de sosem volt bolha gondunk. Ellenben az anyósoméktól mindig csípésekkel térünk haza. (szerencsére csak havonta egyszer megyünk egy-két napra) A mostani eset azonban már már felháborító. A két gyerekemen és rajtam is nincs egy ép felület!!!!! Az éjszaka közepén bőgve hisztizve és csapkodva összepakoltam a családot és hazajöttem, mert egyszerre négy-öt bolha támadt folyamatosan.Kinyírtam vagy 30-at míg ott voltunk. Úgy döntöttem hiába szeretem az anyósomat, a gyerekeimet és magamat jobban. Bocsi, ez van. Hazafelé a kocsiban még fogtam vagy hármat. Mikor hazajöttünk, minden ruhanemű ami nálunk volt (még a pici fiam plüss állatai is) mentek a kádba ázni két-három órát, azután meg a mosógépbe. Addig be se hoztam őket a kocsiból, míg a mosásba nem kerültek. Kb 10 adag ruha/cipő/plüss/törölközők stb volt. Minden adagnál új víz a kádba, és minden vízben kb 10-10 döglött bolha. Lehet szorozgatni hogy mennyi jött velünk haza. Utána még be a ruhákat a mosógépbe, két és fél órára 60 fokra, és még a teregetéskor is találtam imitt-amott néhány döglöttet. Mivel tegnap ugye vasárnap volt, vegyszert nem kaptam, így ma reggel fújtam be a kocsit. De még így is találtam az előbb egyet a szobában!!!! Szóval befújtam a lakást is biztos mi biztos. Ráadásul a gyerekek nálam csípés allergiások, így még egy szúnyogcsípéstől is csalánkiütést kapnak. szóval doki: fenistil cseppek, locoid krém plusz calcium, plusz fehér rázókeverék stb. Én meg hisztizek, és égek mindenhol más igénytelensége miatt. Megfenyegettem az anyósomat, hogy nem megyünk oda többet, mert az volt a problémára a válasza, hogy ne haragudjunk, de ahol állat van ez előfordul. Na persze. Mikor kicsi voltam mi is tartottunk mindenféle állatot, de soha nem volt ilyen gond. És most imádkozom, hogy ne legyen több a lakásban.

    VálaszTörlés
  74. ja, természetesen nagyon tömény domestos-os s vízzel fel is mostam át is töröltem mindent itthon, még az ágyunkat is áthúztam kitakarítottam, hogy hátha a friss környezet egy kicsit zavarja a kis rohadékokat amiket minden óvintézkedés ellenére esetleg találunk.

    VálaszTörlés
  75. Nekem is ugyan ez a problémám, a fent leírtak szinte mindegyike.
    Mi kb egy éve szenvedünk csípésektől, mondjuk csak a páromat csípik fájdalommal, engem és a lányomat nem, mi nem érezzük. Fújtunk mi mindennel, Cobra, Protect, Insecticide 2000, Neostomosan, Biokill,rovar irtó cég el költöztünk. Az összes cuccunk egy kinti tárolóban tartjuk fagyasztáson.
    Igazán a kérdésem az lenne hogy tud e valaki olyan szakembert aki meg tudja állapítani mi is ez?
    Meg hát mennyi idő alatt lehet ki irtani, hány mosás? Mennyi vegyszer? Tényleg a diliház a következő állomás? Már nagyon nehezen bírjuk.
    Kérem valaki segítsen.
    Üdv Zsolt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha ennyire nem tudjátok kiírtani akkor az lehet nem is bolha hanem ágyipoloska.
      Nézzétek meg ezen a weboldalon az ágyipoloskás részt. A bolha a fent említett szerektől már tutira kipusztult volna.
      Fogjatok egyet és nézzétek meg poloskára vagy bolhára hasonlít-e. Ugrál-e vagy sem.

      Törlés
    2. Néztünk mi már mindent, de nem tudok egyet sem befogni. Biztos hogy nem ágyi poloska,azt könnyen észlelhető. Most 200 ml es neostomosant vettem ,minden ruhát áztatom ezzel a szerrel (a) 90c°-on. Minden nap porszívózás.Talán igy csökken az egyed szám.

      Törlés
  76. Örülök,hogy ide találtam!Már az örület határán járunk.Vannak kutyáink,de ők teljesen tiszták,sem bolha,sem a piszkuk.Le vannak kezelve,fekhelyek rendszeresen takarítva.A szomszédban sertések vannak és onnan jönnek a dögök,ráadásul úgy tűnik jobban szeretik az embert mint a disznókat.A szomszéd szokott permetezni,de a trágyadomb meg persze a patkányok állandóak.Őt nem zavarja,nem csípik.Legalább azt tudnám elérni,hogy a lakásba ne jöjjenek be.Teljesen elvagyok keseredve,évek óta ez megy,undorodom magamtól :(

    VálaszTörlés
  77. Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni!Én is hasonló problémával küzdök, mint Ti,de most már egy kicsit elfajulni látszanak a dolgok.Az utóbbi években észrevettem magamon, hogy ha bármi megcsíp, akkora duzzanat lesz a csípésből, mint a fejem.Legutóbb egy ilyen rovartámadásom 2 hét szabadság hasznos eltöltését eredményezte a helyi sebészet járóbeteg szakrendelésén,mivel a duzzanat közepére még egy kb.3-4 cm átmérőjű gennyes hólyag is kerekedett,amit a sebészeten kezelgettek két naponta.Ezt az állapotot már lassan tudomásul is vettem,gondoltam majd jobban figyelek.Igen ám, de itt vannak ezek a nyomorult bolhák!Nálunk van kutya is meg macska is, de a lakásba nem jár be egyik sem, viszont mi kijárunk és azzal a lendülettel már rajtunk is van a bolha, amit így saját magunk szállítunk házhoz.Az már csak hab a tortán, hogy senkit nem csíp a családból csak engem, aki már lassan a csípés szó hallatán is összeomlok.És nem spórolnak ám a csípésekkel, pedig már én is kipróbáltam sokféle csodaszert.Most azonban olyan történt velem, amire egyszerűen nem találok magyarázatot és itt kérném a Ti segítségeteket. Két héttel ezelőtt a jobb combom tövében keletkezett egy duzzanat,olyan fájdalommal, mint amit gyerekkorunkban a "növőgörcs" okozott.Aztán másnapra már be is lázasodtam és ez a mai napig tart is, bár a háziorvostól kapott antibiotikum hatására valamelyest javul a dolog.Azon agyalok, hogy mi történhetett és egy villanás csapott belém, hogy nem lehet-e ez valami olyan reakciója a szervezetemnek, ami azt jelzi hogy besokallt az immunrendszerem a rengeteg ilyen-olyan vérszívótól? Elolvastam egy csomó dolgot a bolhacsípésekkel kapcsolatban is.Azt kiolvastam, hogy a bolhanyál okozhat különféle allergiás tüneteket, de hogy ilyen jellegű allergia vagy immun tesztet hol lehet csináltatni, arról semmit nem találtam.Fűt-fát-virágot-ételt és darazsat vizsgálnak, szúnyogot-bolhát-egyéb vérszívót nem.Tehát azt kérném Tőletek, hogy ha valaki küzd hasonló problémával,vagy tudja hol lehetne ezt tisztázni, akkor válaszoljon!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Engem nagyon érdekelne, hogy mi történt veled utána? A csípések voltak a ludasak?

      Törlés
  78. Tiszta vicc! A mai napon szembesültem a ténnyel, bolháink vannak! Sem a kétéves fiamat, sem a férjemet nem csípik, bezzeg engem, a bokám körbe van csipkedve, eddig szúnyogra fogtam. Nincs házikedvenc, lakásban élünk, akkor honnan?
    Gondolkodtam, nemrég egy ismerősnél jártunk, 4 cica van és én kb. azóta viszketek. Holnap irány irtószert vásárolni, ez nagyon undorító! Remélem még időben vagyok!

    VálaszTörlés
  79. Háromszor fújtuk be a szobánkat, a macska be lett kenve frontline-nal, az ágyat, matracot is lefújtuk. A ruházatot, cipőt is le kell fújni, tudtok vmi nagyon jó ölő szert?

    VálaszTörlés
  80. Szia :) én arról szeretnék érdeklődni hogy a bolha is van olyan hogy csak este csíp? vagy az csak a poloskára jellemző? mert a csípések helyei bolhára utalnak, de az időpont eddig poloskára. előre is köszi a választ.

    VálaszTörlés
  81. Sziasztok! Kb.2 hete kezdődött, hogy reggel arra keltem, hogy a csuklómon csípések vannak és viszket nagyon, azt hittem szúnyog. Majd a bokámon es a lábszáramon is megjelentek csípések. Párommal egy ágyban alszunk, őt semmi sem csípte. Azt hittem valami allergiás reakció egy ételre. Nincs semmilyen állatunk, egy lakásban élünk, emeleten. Viszont itt sötét padlószőnyeg van. Így a bolhákat nehéz észrevenni. Viszont ma...feküdtünk az ágyban és egy kis fekete pontszerű izé felugrott a fehér takarónkra, majd elugrott mikor elakartuk kapni. Mivel a párom is most kezdi belátni hogy nem ételallergia és nem képzelődök, így kérlek segítsetek. Külföldön élünk (NZ), erre a problémára milyen vegyszert vehetnénk itt? :((

    VálaszTörlés
  82. További kérdésem: kell-e orvoshoz mennem a csípések miatt?

    VálaszTörlés
  83. Bolhaporos vízben fürdethető-e a bérházban tartott cica, mérgező-e a cica számára, milyen koncentrációban, illetve milyen idős kortól alkalmazható ha nem káros a cica számára?

    VálaszTörlés
  84. Bolhaporos vízben fürdethető-e a bérházban tartott cica, mérgező-e a cica számára, milyen koncentrációban, illetve milyen idős kortól alkalmazható ha nem káros a cica számára?

    VálaszTörlés
  85. sziasztok.remèlem tudtok nekem segìteni!?2honapja hoztunk 1kismacskàt.igaz a macska eltūnt de a lakàsban kb 2hete bolhàk jelentek meg.mit tegyek?

    VálaszTörlés
  86. Sziasztok
    Szeretnék segitséget kérni
    Szombaton volt nálunk egy ismerős vasárnap mentek el. Vasárnap este a lábamon ugráltak a bolhák másnap is tapasztaltam a jepwnlétüket neki os fogtam mindent lesikálni kimosni stb... 2 napig csináltam mikor takaritás sikálás után ismét még aznap találkoztam velük a párommal 2 napig megint takaritottunk hipos vizzel fujzuk átt a kárpitokat a réseket mindent elmostunk és folyamatosan mosok azota is mindent. Tegnap végeztünk vele. Viszont beáztattam a kabilat meg egy takarot ami az érintett gelyen volt és döglött lárvákat találtam a viz tetején. Kérdésem az lenne hogy szerintetek használ a hipos vizes dolog, a napalibol amit lefujtunk becittük a szobába ott még nem taliztunk velük ott szerintetek lehet. A másik kérdés a szomszédnak vannak kutyái ami afürdő ablak mögötti résznél szoktak mászkálni esetleg a nagyfárol ami az ablakelött van betudnak ugrani vagy betudnak mászni ?

    VálaszTörlés
  87. Sziasztok! Van két fiatal macska,csak úgy befogadtuk őket a párommal.Az egyik kisebb, de neki van anyja, de félig vad, csak zabálni jár be a házba, míg a másik kettő bent lakik. Amióta itt vannak,viszkető sebek a lábszáramon, először azt hittem bőrgombám van de nem stimmelnek a tünetek, utólag megtudtam, hogytelivagyok bolhacsípés el, mit csináljak, és vajon a macskákkal is mit tegyek? Bolhairtó nem hat, piretrines, de vakaróznak ugyanúgy, én meg rettegek. Mi a teendő, ha valaki tud kérem adjon tanácsot!!

    VálaszTörlés