Ágyipoloska -írtása

Remélem nem tudod mi az az ágyipoloska. Aki tudja az általában már találkozott is vele. Főként a panel és társasházak egyik réme a csótányokon kívül.
De az utóbbi időben óriási járvány van kibontakozóban ágyipoloskából Magyarországon is!!

Te tetted már fel magadnak az alábbi kérdéseket, vagy jártál már így?

- Mik azok a fekete pontok, foltok a képek körül?
- Fekete pontok vannak a falon, főként az ágy körül, mik azok?
- A fali képek mögötti pontok honnan jönnek?
- Éjszaka érzem hogy mászik rajtam valami.
- Apró fekete bogarak vannak a hálószobámban. Mik azok?
- kis bogarakat találsz az ágyban
- Reggelente sok piros kiütéssel, csípéssel ébredek, mi csípott meg?
- Éjjel arra ébredek hogy mászik rajtam valami.
- Vérfoltok vannak a lepedőn

Na ha ezek a kérdések, kijelentések közül jópár ismerős neked akkor valószínűleg ágyipoloskáid vannak.

Mi az az ágyipoloska?
Az ágyipoloska egy vérszívó rovar. 

Hogyan néz ki az ágyipoloska?

Az ágyi poloska hossza 5-7 milliméter. A kifejlett ágyi poloska barna színű, testét finom szőrök borítják. A hím és a nőstény külsőre hasonló, a nőstény kissé nagyobb. Táplálkozás előtt teste lapos, korongszerű. Miután átszúrta a bőrt, és jóllakott vérrel, teste kitágul. Szájszerve finom szúrósörtéből áll, melynek hegyes végét szondaként használja: gyakran egymás mellett többször is megszúrja a bőrt, mire megtalálja az eret és szívásba kezd. A jóllakott ágyi poloska bíborszínű árnyalatot vesz fel.

Mit csinál a lakásomban?


Élősködik, rajtad. A te véredet szívja! Főként magányosan szaladgál, tehát ha csak néhol kapsz el egyet az még nem jelenti azt hogy csak ő volt vagy kevés van. Ha már látod őket akkor már több ezer is lehet a házadban. De a fénytől fél, csak és kizárólag a sötétben jön elő!
A sötétben, főként a hajnali órákban előjön, megkeres téged majd belédcsíp és szív a véredből. 
Igen kellemetlen mikor azt érzed hogy mászik valami vagy nem tudsz aludni mert csipkodnak... 
Itt egy videó hogy mit csinál éjszaka veled:














Itt van róluk pár kép is:

Döglött poloskák és levedlett poloskák maradványai, na ha ilyet találsz az is gyanús:


Ilyen fekete pontokat hagy maga után (ez az ürüléke), ezek megjelenhetnek bárhol az ágy környékén de főként fa felületekre teszik:



 A fentiek az ürüléke, a lenti fehér szarságok meg a petéi:



Ágyipoloska petéi a fehér tojások
Ágyipoloska peték a kárpitban
Ebből  a tojásból ágyipoloska kelt ki


Így néz ki a csípésük, mint egy szúnyog vagy bolhacsípés:
(  A csípés mindenkinél másképp néz ki.. )




Hogyan került ez ide? Hogyan szaporodik az ágyipoloska?

 A buszról, szomszédból, munkahelyről is hazahozhattad de bárhonnan ahol rádmászhatott. De akár egy régi könyvvel is a házadba behurcolhattad. Sőt ha társasházban laksz, vagy panelben akkor a falak résein, vagy ahol átjönnek a csövek és kis rések maradtak, bárhol átmászhatnak a te lakásodba is.
A párzási időszak zárt helyiségekben egész évben tart, azonban a szabadban csak nyáron van. Ez a rovar, 13 héten át minden nap rak egy petét. A fehér pete 1 milliméter hosszú és 0,5 milliméter széles. A petéből való kifejlődéshez, megfelelő körülmények között, 4-5 nap kell, hogy elteljen. Ha nem jók a kifejlődéshez szükséges körülmények, a kikelés három hónapba is telhet. Kikelés után a lárvák 3-8 hét elteltével érik el végleges méretüket.
Az ágyi poloska körülbelül 18 hónapig él.

Veszélyes az ágyipoloska?

Azonkívül hogy betegségeket terjeszthet nem tudsz tőle aludni és állandóan viszketni fognak a csípései. Ha sokáig élsz velük együtt akkor egy idő után allergiás leszel tőle és egyre súlyosabb tüneteket fog okozni a csípése! 

Akkor hogyan irtsam ki az ágyipoloskát?
Házilagosan szinte lehetetlen kiírtani. A -10 fokot 5 napon át túléli, de minusz 32 fokon már 15 perc kell a halálához. A 35-40 fokot még úgy ahogy de elviseli, de pl a halál 46 fokos hőmérsékletnél is csak 7 perc alatt áll be.  A legkisebb repedésekbe, konnektorok, képkeretek mögé, az ágyad alá mindenhová bemásznak és egyre többen lesznek. 
Ha tehát van kb 20 ezer Ft-od írtásra akkor mint az amerikai filmekben ki kell hívni egy rovarirtó céget. A legtöbb nemcsak csótányok hanem mindenféle ilyen rovar ellen is tud permetszert. Hideg ködösítéssel, permetezéssel stb kiirtják a lakásodból garanciával.
Drágának tűnik de hidd el olcsóbb mintha magad kísérleteznél.


+46 fokos hőmérsékletre felfűteni a házat és hőn is tartani hogy lent a padlónál a repedéseknél is elérje a 46 fokot... szinte lehetetlen, nomeg annyi lenne a villanyszámla, gázszámla mintha kipermetezné a rovarírtó... sőt a tűzveszélyről nem is beszélve.


Amúgy még a szén-dioxid -ot sem szereti magas koncentrációban, tehát pl egy CO2 palack tartalmát ha beleengedjük a lakásunk szobájába talán még úgy is kiírthatjuk őket. De ez megint életveszélyes megoldás.
Egy a lényeg, ha poloskát találsz akkor hívd a rovarirtókat!


De ha nem zsúfolt a lakásod, egyszerű felépítésű az ágyad akkor próbálkozhatsz különféle rovarírtó porokkal, spray-kel is. De ezekkel sajnos csak visszaszorítani lehet őket, teljesen kiírtani csak nagyon ritka esetekben sikerül háztartási rovarírtókkal.

Ilyen pl a

PROTECT-B HÁZTARTÁSI ROVARÍRTÓ POR 

Biokill spray stb 

 

De akár bablevelekkel is beszórhatod az ágyad környékét...
http://www.delmagyar.hu/vilagvevo/uj_modszerrel_az_agyi_poloskak_ellen/2328073/

Tüneti és átmeneti kezelés ha veszel valami írtószert (gyógyszertárakban, gazdaboltokban vérszívó rovarok elleni szereket) pl Biokill amit megvehetsz vény és mindenféle igazolás nélkül. Ez hivatalosan irtja a poloskát is de ezzel nem tudod őket véglegesen kiirtani. Tapasztalat. Befújod vele a házat, majd pár hétig nem is találsz aztán ismét lesznek.
Végül annyit költesz ilyen "házi" szerekre amennyiből egy rovarirtó cég pár óra alatt kifüstölné őket.

Szóval nem hiszel nekem... de hidd el jobban jársz egy rovarirtó céggel. Nagyon szívós az ágyipoloska.
 

Szóval kezd el gyűjtögetni a poloskaírtásra!

Van egy-két dolog, amit meg lehet tenni annak érdekében, hogy a rovarirtó kiérkezéséig minimalizáld az esélyeket, hogy az ágyi poloska vacsorája legyél.

1. A poloskák nappal a legapróbb résekben, repedésekben tanyáznak. Kutassa fel őket, és porszívózza ki őket. Porszívózzon át az ágy környékén mindent, ahol apró rést repedést lát. Kezdje az ágy illesztéseinél, konnektoroknál, képkereteknél, bútorok illesztéseinél.

Ha már egy ágyi poloska ki lett szippantva, egy csípéssel kevesebbre számíthat az este. Ne felejtse azonban a porzsák tartalmát megsemmisíteni. (Ne csak kiürítse azt!)

2. Állítson fel egy védelmi rendszert az ágy körül az ágyi poloskák ellen. vegyen egy kétoldalas ragasztót, és a lehető legszűkebb körbe ragassza körbe az ágyát. Ha a ragasztó csíkon az ágyi poloska megpróbál átjönni, jó eséllyel bele fog ragadni.

3. Aludjon fény mellett! Az ágyi poloska kerüli a fényt, és rejtett életmódot folytat. Talán az ágyi poloska félelme nagyobb lesz, mint az éhsége, és azon az estén inkább rejtekhelyén marad.


Neked is van? Vagy van esetleg egy házilag is működő tipped? Írd meg nekünk regisztráció és név nélkül kommentben!

58 megjegyzés:

  1. Kérdésem az lenne, hogy a nappaliba a kövön és a parkettán néha találok apró fekete pöttyöket, de állatot soha sehol nem találok, már mindent átnéztem. A hálószobában és a gyerekszobában egyáltalán nincs és csípéseink sincsenek.Viszont a bejárati ajtónk alúl telis tele van apró fekete pöttyökkel és terjed is mindig egyre több lesz.Mi lehet ez? köszönettel Sz. Bea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nem valószínű hogy poloska, előbb lesz az a pötty légyszar vagy szu bogár jele. De akár valami gombásodás is lehet.

      Törlés
  2. Nálunk megtörtént a 2.írtás is,és mégis tegnap este mikor lefeküdtünk 1-óra múlva villany felkapcs mert éreztük hogy csíp valami,és sajnálatunkra 3-4 picit találtunk és utána egy nagyot is a párom vállán............Nagyon elegünk van mert kifizettünk egy csomó pénzt,és egyszerűen nem értjük hogy honnét jöhetnek még,mert a lakást az bogárirtó mindkét alkalommal úgy szét szedte(ágy,fotel) Elmennek valaha??????????? Nagyon kétségbe vagyunk esve!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elmennek azok ha megfelelő az írtás. Feltéve ha családi házban laksz. Társasházban, panelben szinte lehetetlen kiírtani mert visszamásznak a szomszédból. Illetve ha van egy fertőzött rokon, szomszéd akárki aki bejár a házba Ő is behozhatta hozzátok.
      Addig kell ismételni az írtást (más rovarírtó céggel) amíg ki nem pusztulnak a lakásból.

      Törlés
  3. hjhxlsuczoczdjchdlccdfcdcdscefrefe

    VálaszTörlés
  4. Inkább csótány, mint ágyi poloska, mert az ágyi poloska maga a borzalom.

    VálaszTörlés
  5. Szörnyű hogy milyen csipés fájdalmat okoznak
    Ezt poloska okozza?

    VálaszTörlés
  6. Az a fekete pötty összeszedhető vagy beleivódik, ráragad, amire épp rákerül? Ha a nem kimosható toll párnát, ami esetleg fertőzött beteszem a mélyhűtőbe, (hogy ne legyen fertőzött, annak ellenére, hogy nem mosható), akkor órákig -15 fokon tárolva a párnát az esetleges peték elpusztulnak benne? Szóval én egy pánikolós típus vagyok, ezért aztán még nem vagyok biztos, hogy ágyi poloska miatt vagy a saját instabil lelki kompetenciáim miatt ijedtem meg a lányom lábán észlelt csípésektől, de ma mindent elkezdtem 60 fokon mosni és porszívózni is. Társasházban lakom. Két évvel ezelőtt az alattam lévő szomszédnál volt ágyi poloska, akkor is irtóra megijedtem. Ha most velem is együtt él ez a kártevő, akkor még bizonyára nincs nagyon elterjedve, mert úgy egyébként odaragadt pöttyöket se látok sehol, összeszedhetőt viszont találtam a lányom lepedőjén.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fekete pötty az arra a tárgyra ragad rá amire rárakta a poloska. Csak úgy simán nem megy semmi másra. De amúgy az az ürüléke. Tehát amelyik tárgyon van azon poloska is járt. A mélyhűtőben meg napokon keresztül kell fagyasztani.
      De ha társasházban laksz és ha alattad volt akkor viszont igen nagy valószínűleg neked poloskád van. :-(

      Törlés
  7. Sziaszok, 4 napja csatlakozunk a küzdőtérhez, sokat olvasom az irásokat, nekem még a francialevendulás masszázsolaj sokat segitett, 6 éves kislányom nyaka is tele volt, mint a homokszemek hullottak tőle kb 5 perc mulva.
    utálják.
    Azt nem tudom ezek most élnek v döglöttek ?
    mindenesetre egy vizes vattapamaccsal felgöngyölgetem őket.van szerencsém látni őket.
    Drukkoljatok.
    mami

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mami!
      Nagy valószínűséggel ez sem rüh, mert ott nem hullik semmi. Érdekelne, hogy mit látsz a felgöngyölgetett vattapamacsban. Én is meg szoktam nézni nagyítóval, amik kihullanak belőlem. Már sok mindent tudok erről. Ha segítségre van szükséged, hívj fel.
      Éva (06-30-281-9139)

      Törlés
  8. Sziasztok.

    Valami erősen érezhetően mászkál rajtam ,de nem látom mi az . Még szeműveggel a tükör előtt sem. 2 éve volt egy rüh irtásom,és azóta nyugton vagyok. Persze már ms albérletben is lakom, vagy február óta. Azt érzem hogy valami a szöreimet mozgatja, meg rápattan az arcomra ,és ez nem beképzelés vagy ilyesmi, mert tegnap este pl. kettőt pattant az arcomon. Kb 3 hete is éreztem ilyet, akkor a szemhéjamra pattant ,majd onnan le.

    Tünetei nincsenek, nincsenek a rüh-höz hasonló csípás sem , és viszketegség sem. Az arcomat a kezemmel "söprögetem" mert néha érzem hogy ott vannak , néha lefújom őket,mert az alsó ajkamra pattan valami. Olyan mintha a hajamba is lennének, végigsimítok a hajamon többször, néha kiesik onnan valami :-) de nem látom őket .
    Sajnos a szoba ahol most lakom nem PVC-s hanem szűnyegpadlós, tegnap délután szabályos rohamot intéztek amikor a szobaszőnyeg felporszívózása után a lábamra, lábfejemre, karomra , arcomra pattogtak.
    Fokhagymát kezdtem enni,állítólag annak a szagát utálják.

    Kérlek segítsetek , MI EZ ???
    mit tegyek ellene ?

    Ha rüh ,akkor tudom az eljárást ellene, de eddig még nem jelentkeztek a tünetei ,a sebek nincsenek a testemen !
    Néha csíp, de csak nagyon ritkán. kétnaponta egyszer sűrűségben talán.
    Majd megőrülök,most is a hajamat borzolja.

    Bárki bármi segítséget tud,itt megtalál : balirent1@gmail.com

    Előre is köszi !!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom mi lehet ez, de én is sokszor szoktam érezni hogy mintha mászkálna rajtam valami aztán mégse. Nem tudom.

      Törlés
    2. Szia Csuklósbusz!
      Nagy valószínűséggel Te sem rühes voltál, ha most is sokszor érzed, mintha mászkálna rajtad valami. Sajnos én is ilyen érzésekkel és tünetekkel vagyok 2011. december óta, és ezt nem a rüh, hanem egy teljesen más betegség okozza.

      Éva

      Törlés
    3. Én csak nagyon ritkán érzem, tudom hogy nem rühes vagyok. Szerintem ez csak egy megtévesztő érzés mint a dejavu.

      Törlés
    4. Csuklos busz en olyanokar erzek amiket leirtatok mit tegyek?

      Törlés
  9. Sziasztok!

    Akinek a fején, arcán, a homlokán, a fülében, lábán, karján, ujjain és a nemiszerv környékén is jelentkeznek viszkető kiütések, és a rühszerekkel való kezelések után is fennállnak még a tünetei, valamint már elege van abból, hogy nem veszik komolyan az orvosok a panaszait, hívjon fel, hogy segíthessek. Bárkivel szívesen megosztom 1 éves tapasztalataimat és tudok ajánlani nagyon jó orvost is.
    Éva (06-30-281-9139)


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Éva én is ezzekkel a tünetekkel küzdöm remelem olvasod.kerlek vedd fel velem a kapcsoltatot

      Törlés
  10. Sziasztok!
    Panelban lakunk, és körülbelül 2-3 hónapja jelentkezett a probléma. Már 4. alkalommal írtunk, és úgy tűnik, hogy sikerült ki írtani, de néha néha ,még fel-fel bukkan egy-egy csípés, úgy egy héten egyszer vagy egyszer se, már több mint 80-100 ezer forintot költöttünk írtásra, és már komolyan fontolóra vettük a költözést, mert ez kibírhatatlan!

    VálaszTörlés
  11. Sziaszok!
    Igyekszem megosztani a tapasztalataimat, hogy segítsek.
    A csípések amik nem múltak el 3-4 nap alatt csak szaporodtak, vezettek oda, hogy utána olvassak. Először azt hittem pók. Az ágyneműn a fekete pöttyök (poloska kaki), és a kis vérfoltok ( az én vérem, amit véletlenül kinyomtam a poloskából) arra utaltak, hogy ágyi poloskám van.
    Én NEM hívtam irtót, mert túl sokba kerül és csak egyszeri alkalomra szólt a magas ár. 15-19.000 Ft / alkalom és kétszer kell legalább, a lárvák miatt (azokat nem öli meg, ki kell, hogy keljenek).
    Vettem egy kézi gőzölőt a Prak*krben 6.000 Ft alatt. 135 fokos gőzt ad le.
    Végig gőzöltem alaposan az egész lakást, különösen az ágyat és a környékét. Kimostam minden ruhámat, ágyneműt és amit csak tudtam 60-70 fokon. Ez 3-4 órás alapos munka volt 3 napja.
    Azóta semmi.
    A gőzölővel, csak annyi baj volt, hogy 5 perc mire feltölt. 15 alkalommal legalább fel kellett tölteni.
    A gőzölős ötletet a blogokból és a nagybátyámtól kaptam aki Torontóban él, ott találkozott már a kis dögökkel és sikeresen irtotta.
    14-30.000 Ft-os gőzzel tisztító felmosókat ajánlanak mindenhol, de az is drága volt nekem.
    A nyugati országokban ez a probléma rendszeres.
    Sok sikert és hajrá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokminden hozhat átmeneti javulást, a biztos siker majd jópár hét vagy hónap után mondható ki hogy visszatért-e.

      Törlés
  12. Szia! A gőzölés óta jelentkeztek? Megszűnt a probléma?

    VálaszTörlés
  13. Sziasztok! Én nemrég költöztem faluról városba,lakótelepre! A kisfiamon jelentek meg a csípések,de a családomból senki máson! Nem tudtam,és eddig sehol nem olvastam,hogy ezek a dögök válogatnak!Betegesen takarítok,és olvasok mindent,a rűh-ről,és az ágyi poloskáról! A "mami"hozzászólása megragadott,és nekem is ez motoszkált az agyamban!! A GŐZŐLÉS-ÉS AZ ÁGYTÓL VALÓ MEGSZABADULÁS! Bevallom,kipróbálom! ha a hideg nem megoldás,a vegyszer sem,a takarítás sem,akkor marad a GŐZ! És az bejut a lehetetlen helyekre is! Szerintem ez lessz jó! Ha eredményre jutok,/gondolon kell hozzá 1-2 hónap hogy ez kiderüljön/igérem,megírom,hogy mások is tudjanak ettől az átoktól megszabadulni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akik a gozolos modszert hasznaltak kerem irjak meg a tapasztalataikat, mert en is most ezen gondolokodom. Koszonom!

      Törlés
  14. Sziasztok!
    Mi 2 éve egy nyaralásból hoztuk haza,azóta szenvedünk:-(
    Voltak már irtani 2X decsak àtmeneti nyugalom volt. Vettünk irtószereket is,2009 díjazott terméke,ennek szórófejes vàltozata ill.spray is.Ez is átmeneti.Jelenleg mi is gözölünk,de ez is átmeneti,mert újra előjönnek a rohadékok:-(
    Hallottam egy cègröl,egy ismerősnèl bejött,lehet hatàsos lenne,Ők Asterix névre hallgatnak,csak lakásfelújítás utàn vagyunk,viszont náluk kikötés,hogy mindent be kell zsàkolni,Viszont igy nem lehetséges,hogy pl.a ruhákkal 1-2 példányt bezsàkolok és az tuléli?Akkor kezdek mindent előről? :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi meg csak egy honapja kuzdunk veluk de nagyon elegem van mar az egeszbol. Mi is gozoltunk de meg mindig vannak. Nem tul biztato hogy nalatok 2 ev utan is vannak. A ruhakat valoban be kell zsakolni es rogton irtas utan kell 60 fokon kimosni akkor tuti megdoglenek. Termeszetesen azonnal rakd a modogepbe es ne hagyd hogy szetfussanak. A zsakot meg dobd ki.
      Nekem mar be van zsakolva es az irtokat varjuk, de felek hogy ez mar mindig itt lesz.

      Törlés
    2. És mi van akkor, amikor a bolti rovarirtókba fekszik a delikvens? Befújni az ágyat, sőt, az embert is lekenni egyik-másik szerrel (permetrin, d-tetrametrin, cifenotrin stb.). Ezeken az áll, hogy az állat érintkezésbe kerül vele, aztán elpusztul. Tehát ha enni akar az emberből, akkor halálos méregre mászik, és nem csak átvonul rajta, de kénytelen rajta is tartózkodni.

      Nos, vélemények?

      Törlés
    3. Még valami (az előző kommentárt a rovarirtóba fekvésről szintén én írtam): ha az ágy köré több ragacsos szalagot teszünk, az egyiket mézzel, a másik szigetelőszalag, a harmadik cellux, a negyedik gyanta vagy gyantás anyag, tehát az egyik egész biztosan megfogja a betolakodót, kérdezem, hogyan nem pusztul így ki az összes 50 nap alatt? Hiszen 50 nap után éhen halnak, márpedig így amelyik enni akar, az elpusztul. Nem kijelentek, csak kérdezek.

      Törlés
    4. Sajnos a peték kikelése lehet akár 30 nap is,így a pusztítás nehéz mivel folyamatosan kelnek. A kifejlett meg naponta rakja a petéit.
      Katasztrófa

      Törlés
  15. Hiányolom a megoldási javaslatok közül az ágylábak vizes tálba helyezését, a dzsungelben is így védekeznek a minden kis rovarbaszok ellen, miért ne működne ezeknél?

    Még plussz minden lámpa fel, egy hét és végük. Nem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A gazdaboltban azt mondták ez nem működik, mert megérzik az emberszagot, felmásznak a plafonra és egyszerűen leejtik magukat.

      Törlés
    2. Az ágy körül kétoldali ragasztócsík a plafonra?

      Törlés
    3. Ha már az ágyban is vannak akkor már arra is késő.
      De amúgy ártalomcsökkentésre jó, kétoldalú ragasztó az ágylábakra és befőttesüvegbe rakni a lábakat amiben víz van, üvegre se nagyon másznak fel. Takarót sem szabad használni mert ha az leér a földszintre máris van egy létra, amin felmászhat. Plafonra is mehet ragasztó, de teljesen ez sem szünteti meg a bajt. Ha már nagyon kajásak a dögök akkor már az éhség erősebb úr a rejtőzködésnél és a tévé előtt tespedőt vagy csak simán a pár percre leülőt is megtámadják. De ha mondjuk fél évig nem jár ott senki és rázárod a lakásra az ajtót megdöglenek.

      Törlés
  16. Sajnos nagy tévedés hogy 50 nap alatt kipusztulnak ha nem jutnak táplálékhoz.3-6 hónapig is elvannak nélküle...Rengeteget olvastam az ágyi k...gről,már nem tudok rá mást mondani,mi is küzdünk vele nyár óta.Ágy kuka,(kb 60 ezres tétel)míg nem voltam biztos benne hogy eltűntek csak egy felfújható franciaágyat vettem.Jól tettem,ugyanis kb 1,5 hónap csend után ismét támadásba lendültek,hát szekrényt ürítettem,mindent átmostam,majd zsákba a ruhákat,hívtam írtókat,2 hét múlva ismétlés és várom a nagy csodát...A 2 éves kisfiamon igenn csúnya csípéseket hagyott (szerencsére 2- csípést csak)és én is egész nyáron vakaróztam.A férjemet különösen szeretik,ő egyszer 46 db csípéssel ébredt fel....Mindezt 2 éjszaka alatt sikerült beszereznie.Egyébként ő külföldön dolgozik és nagy valószínűséggel ő hozta haza,mivel 2 hetente utazik haza,nagyrészt busszal,ahol ugyebár a nagy utazótáskák egybe vannak rakva.Ez egyszerűen fantasztikus hogy ilyen kis dögök ennyi bajt tudnak okozni.Jelenleg a nappaliban alszunk,remélhetőleg nem hoztuk ki őket,3 hete semmi csípés(mióta kint vagyunk).Nagyon bízom benne hogy sikerül megszabadulni tőlük..Én már minden bogártól írtózom és vadászok rájuk.Szerencsére 2 hónapon belül elköltözünk,de komolyan fontolóra vettem az albérletet az első sikertelen magánakció után,mikor szintén (majdnem)mindent átmostam,ki is festettünk,kidobtuk az ágyat,3 tubus Mortein szert kifújtunk minden résbe,repedésbe,hiába.Egy hét múlva ismételve lesz a rovarirtás,biztos ami biztos.......

    VálaszTörlés
  17. Gőzölés Gőzölés Gőzölés!
    Higyjétek el ez a megoldás! Nálunk 2011-ben voltak ezek a kis dögök, a két lányom borzalmasan nézett ki! Egy idő után lámpánál aludtunk majd miután megtudtuk hogy a férjem hozta haza, és a kollégáinak is jutott, többen sikertelenül jártak a bogár írtókkal így én szálltam szembe velük! Olvastam egy cikket hogy Amerikában Hőkabinba teszik bútorokat ruhákat mindent és így irtják őket: http://www.origo.hu/utazas/20101103-gyozott-az-ember-az-agyi-poloska-felett.html
    Elrohantam a praktikerbe 7000 ft-ért vettem egy gőzpingvint -(azóta is jóbarátom) és 3 héten át minden reggel nyomtam a gőzt. 3 szobás családi házban lakunk mindhárom szobában főleg a szülőiben mert ott láttuk minden nyomát a fenyőágyban, ágyat gőzőltem, ajtófélfákat , ajtókat, küszöböt, szőnyeg és fal találkozása,éjjeli szekrény, ablakpárkány és ablak, valamit a többi ajtót és ajtófélfát! ezt csináltam minden reggel és láss csodát GYŐZTEM. Végre visszatértek a nyugodt éjszakák és a szép gyermeki arcok pöttyök nélkül! Én csak ajánlani tudom gőzöljétek őket, és azért kell folyamatosan mert a lerakott peték folyamatosan kellnek ki! Kitartás és a Gőz legyen veletek!

    VálaszTörlés
  18. Ágypoloska írtása, írtás...stb Miért írtás?? Miért nem irtás, holott az íráshoz a szónak semmi köze. Nálunk is a lépcsőházban a falon öles betűkkel kiírva: Csótányírtás felsőfokon. Nagyon bosszantó és irritáló a helytelenül leírt szavak tömkelege.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. te fogyatékos vagy :) Azért írtás , mert kiírtani valamit.Semmi köze az íráshoz idióta

      Törlés
    2. Valóban az "irtás" a helyesen írt szó. Nézd meg szótárban, ha úgy inkább elhiszed.

      Törlés
    3. Így van. Rövid i-vel írjuk. Az írtunk és az irtunk egész mást jelent...:)

      Törlés
    4. Névtelen2014. szeptember 4. 21:18
      Mekkora mocsok vagy!

      Törlés
  19. Nálunk a szomszéd lakásban hónapok óta vannak, nem szóltak, most jöttek át hozzánk, de itt mindenki azt mondja, hogy azt mi vittük be, mert panelban nem terjed egyik lakásból a másikba, ráadásul máshol nem is észlelték a jelenlétüket. Létezik, hogy csak 1 szomszéd lakás szív, a többibe nem megy át?

    VálaszTörlés
  20. kertes családi házban vidéken élek, soha nem hallodtam még ezekröl a kis gec...., 1 hónap alatt kikészültem, egy hangyától beremegek, 2-3 órákat alszom, vadászom, innkább én rájuk mint ők a gyerekemre,gőzölök, sprezek, találtam egy fészket, azt a butort elégettem, azt hittem vége,csalodtam, itt vannak, nem akarom, írtásra nincs pénzem, be dilizek

    VálaszTörlés
  21. Sziasztok sajnos nàlunk is meg jelentek ezek a dögök, tàrsas hàzba lakunk és kb hàrom honapja vannak kiütések rajtunk.
    Nem tudom mit tegyek mert albérletbe lakunk irtàsra nincs pénzünk ,éjszaka nem alszunk és minden éjel hàrom négy dögöt nyomok agyon.
    Bio kilt probàltuk de ugy tűnik nem segìtet , a gőzölés lenne a meg oldàs?
    A francia àgyat ki dobjuk , mindent ki mosunk minden nep pórszívozunk.
    Gőzölni gogunk , ha ìgy jàrunk el velük .
    Segìthet ki irtani ezeket?

    VálaszTörlés
  22. Sziasztok!
    A sok kétségbeesett áldozatnak az alábbi, kb 1500 forintos sprayt ajánlom, ami a modern hatóanyagok miatt nálam tökéletes sikert hozott.
    Egy teljes flakont kifújunk a következő helyekre: felfordított ágy kerete alulról, minden résbe és illesztésbe, az ágy és a huzat széleit is befújjuk, továbbá képkeretek eleje, hátulja (!), fotelek és minden bútor, ami a fertőzött szobában található. A lényeg, hogy a résekbe és illesztésekbe kell permetezni a szert.
    A kijuttatást követően fényes nappal előjönnek kis idő múlva a poloskák, mert irtóznak a szagától.
    A szer továbbá gátolja a növekedésüket és a peteérést is, tehát a kijuttatás után hetekig hat.
    Én még kétszer ismételtem meg az irtást 3-4 hét elteltével, és tényleg sikerült őket kiirtani, 5000 forintból.
    Hajrá!

    http://www.megfoglak.hu/web/Termekek/Protect_Extra_rovarirto_ae_poloska.htm

    VálaszTörlés
  23. Sziasztok. Egy éjszaka alatt kb. Hány csípés fordulhat elő?

    VálaszTörlés
  24. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  25. Sziasztok! Mi van olyankor, ha semmi nyom nincsen? Csak a csípés, ami hosszú ideig nem múlik el.. ?Már gőzöltünk, átnéztünk mindent, még a konnektorok vannak hátra, már tiszta hülyének néz mindenki, 3 hete mosom vasalom a szekrényből a tiszta ruhákat, hát horror, viszont ok nélkül nem szeretnék 25 ezret fizetni irtónak, no meg, hogy az egész ház esetleg ok nélkül erről sutyorogjon és megbélyegezzenek, ne tudjuk a lakást eladni..(tervezzük)Azt mondják át nem nagyon mászik, pedig erre gyanakodtam, mert a szomszédból elég gáz emberek költöztek el kb másfél hónapja..Azért borzasztó, hogy ennek irtására mi pénzt elkérnek, főleg a nem budapesti városokban...Több pesti céget megkerestem és nem is vállalnak, pedig 60km-re vagyok tőlük.. olyan szinten sok munkájuk van helyben, hogy nem érdemes messzebbre jönniük még plusz pénzért sem.. Most napok óta nem jött rám csípés, adok neki még 2 hetet megint átgőzölök mindent és reménykedek...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Allergia, szúnyog, esetleg bolhacsípés is lehet...

      Törlés
    2. a próféta szóljon belőled, sajnos látva az elköltöző albérlőket, nem vagyok ilyen bizakodó, csak akkor még nem tudtam, hogy ilyen létezhet a 21. században..

      Törlés
  26. Szia!
    Azt szeretném megtudni, hogy egy darab ágyi poloska mennyi csípést okoz egy éjszaka?
    Akivel irtattam februárban,(6 hó garanciával), most nem akar garanciában újra irtani, mondván, hogy egy éjszakai csípés, egy-két á.poloska miatt nem fog kijönni újra irtani. Gyerekemen 16 csípés volt reggelre. Közölte, hogy ha találok nyomokat (levedlett bőr, pete), csak akkor jön. Nem találtam, pedig már az egész lakást szétszedtem. Úgy nézünk ki, mintha bomba robbant volna. Minden bútor elhúzva, szétszedve, felfordítva, .... 2 bogarat már egyébként elcsíptem, de közölte, hogy 2 megtalált bogár miatt sem jön ki. Pedig pohár alatt őrizgettem őket, hogy meg tudjam mutatni. De neki levedlett bőr, vagy pete kell! Köszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha van ott egy akkor van több is. Sőt mire találsz petét addigra már nagyon sok lesz.
      Ha tényleg poloskát találtál akkor vissza se hívd még gariba se az emberkét mert ahogy látom nem végzett alapos munkát és még köcsögösködik is.
      Hívj másik szakembert MOST amíg nem késő. Minnél később hívod annál kissebb az esélye a sikeres írtásnak. Ha kettőt fogni tudtál akkor már szó szerint sokan vannak. Hívj másik rovarírtót, de nekik is mutasd meg őket. Nincs mire várnod, bogár is van csípés is van, az invázió meg még csak most kezdődik.

      Törlés
    2. Köszi a választ.

      Törlés
  27. Több mint 2 hónapja kezdődtek nálunk a csípések. Csak a fiamat és engem, a család többi tagját nem. Nem láttunk még egyetlen rovart sem, nincsenek vérpettyek, sem ürülék sem levedlett bőr. Egy éjjel csak 1 csípés, valamelyik fedetlen testrészen. Napokig ég, viszket. Külön szobában vagyunk a lakás két végében és vagy nála vagy nálam csíp. Szerintetek ez is az?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem:
      - nem.
      - Ha 2 hónapja kezdődött és 1 éjjel csak 1 csípés, akkor szerintem nem.
      - Az á.p. ennyi idő alatt már elszaporodott volna úgy, hogy nem csak 1 csípés lenne éjszakánként.
      Vérpettyek ritkán lesznek, csak, ha ráfekszel. Levedlett bőröket is már egy nagyobb fertőzés esetén találsz.
      Érdemes azért az ágyakat felfordítani, megnézni az aljukat. Oda szeretnek petézni. Vagy, ha van az ágy közelében egy jó kis kanapé, aminek az aljában elbújhatnak...

      Törlés
    2. Így van, éjjeli 1 csípés az nem csípés, simán lehet bolha, szúnyog vagy pók, akármi. Majd ha érzed hogy bogarak mászkálnak rajtad és majd találsz is... na akkor kell majd aggódnod!

      Törlés
  28. Sziasztok!
    Februárban kezdődött a kálváriánk. Gyerekemet csipkedték össze az áp-k. Kiirtattuk. 3 hónap béke volt. Most ismét. Kiderült, hogy 2 szinttel lejjebb egy önkormányzati lakásban elképesztő állapotok uralkodnak. Tegnap a saját szememmel láttam, hogy a nőci kirakja az ablakba a paplant és szedegeti le róla a bogarakat. (Sajnos pont nem sikerült lefényképeznem.) Állítólag más szomszéd is látta már. Többször feljelentették az ÁNTSZ-nél, az önkormányzat egyszer volt náluk, és akkor irtatott egyet. De, mivel az irtás költségét rájuk terhelték (és persze nem fizették ki), azóta nincs irtás. Viszont guberálók, bármikor hazavisznek újakat. Most nagyon nagy lehet a fertőzöttségük, ha már a paplanról szedegeti fényes nappal.
    Nyilván irtunk újra.
    Kérdésem, hogy mit javasoltok újra fertőződés ellen? Az ablakpárkányokat, kereteket, körülötte lévő falat, konnektorok-kapcsolók-kábelek és fűtéscsövek réseit naponta mérgezem.
    Valami más ötlet, ami nekem nem jutott eszembe? Nyilván feljelentem én is őket és igyekszem minden követ megmozgatni, mert így még eladni sincs pofám a lakást és máshová költözni.
    Minden segítséget, ötletet köszönök szépen!!!

    VálaszTörlés
  29. Sziasztok!
    Engem kb. 2 hete valami megcsipkedett vagy 10 helyen. Azt mondták rá olyan barátaim akiknél volt már poloska, hogy ez biztosan az. Azóta semmi csípés, amúgy nyoma sincs, az irtó szakember meg azt mondta akkor nem jön ki mert valószínűleg nem az volt, hiszen azóta már kellett volna csípnie. Az lenne a kérdésem, a csípések mindenkinek viszkednek? Nekem inkább fájtak, de az is csak néha. Nem tudom, hogy most ez az lehetett e vagy nem.
    köszi

    VálaszTörlés
  30. Ham ár sok van akkor a házilagos írtás esélye kb. nulla. De a profi írtószeres írtás is csak akkor ha segítjük a szakembert. Amit lehet az ágy környékéről elpkaolni, könyvek, képek, meg egyéb apró tárgyak, kukászsákokba, jól átkötve legalább 4-5 hónapra addig biztos megdöglik táplálkozás nélkül .Amit lehet elpakolni. Ágy kidobása nem oldja meg a problémát és nem is kell, persze ha már amúgy is megérett rá akkor bajt nem okoz, sőt könnyíti a munkát ,de addig ameddig nem lett kiirtva felesleges újat venni, mert azt is megtámadják. A fény mellett alvás lehet jó, átmenetileg, ahogy a kétoldalú ragasztószalag is meg a faltól elhúzott ágy is plafonra is, de több nap után az éhsége erősebb lesz mint a rejtőzködési ösztöne és nappal is megy sőt akkor már nem csak alvó hanem székben ülő akár csak pár percre ott lévő emberre is rámegy.

    Kb. az egyetlen sikeres házi irtás, ha rázárod a lakásra az ajtót úgy 4-5 hónapig legalább és addig ne járjon ott se ember se állat, ha nagyon éhes háziállatra is rámegy, bár ahol ember nincs ott háziállat se lesz.

    VálaszTörlés